Démoni

Démoni https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418893/bmid_demoni-zQX-418893.jpg 4 50 11

Krysí královny série

< 3. díl

Jestli je něco horšího než prastaří bohové a konce světa, je to vlastní rodina. Krysí královny s tímhle problémem už nějakou dobu zápasí… a teď se musejí vrátit tam, kde všechny problémy vlastně začaly. Na magickou univerzitu, aby zjistili, co se vlastně stalo s otcem Hannah. Velké finále první série Krysích královen!

Žánr:
Dobrodružné , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Demons , 2016


více info...

Atlantis
Atlantis
13.02.2023 2 z 5

Neuvěřitelná slabota. Krysí královny jsem si docela oblíbil. Ano, sprosté to bylo jako kanál, ale opravdu mluvíte s kamarády jenom spisovně? Krásná kresba, zajímavé postavy, vtipné dialogy. Dvojka byla taková umírněnější, ale bavilo možná ještě víc. Ale tohle? Kresba je odporná, občas bych řekl až odfláklá, postavy se zase vrací k vyjadřování alá banda kůl dětiček, plno trapných a prázdných frází a příběh? O čem to mluvíte, prosím? Nic takového tady nevedeme. Celé je to takový neoriginální slepenec, kouzelnickou školou počínaje, drakem v jeskyni s pokladem konče. Nebavil jsem se a hrozně mě štvalo, že se nebavím. Popravdě, jestli byla kvalita taková i v dalších dílech, tak jsem rád, že česky jsme víc nedostali.

ArkAngel
ArkAngel
22.08.2022 2 z 5

Asi bych měl začít tím, že z "trilogie" má poslední díl nejhorší kresbu, která táhne knihu dolů. Ona i samotná zápletka je zase o stupeň horší, kdy tu máme kouzelnickou školu, řešíme rodinné trable... a máme tu draka, který dělá prohlídku vlastní jeskyně s pokladem a cpe se sladkostmi. Pokud by se měl každý díl přirovnat k jiné DnD kampani vytvořené Pánem jeskyně, byla tahle tou nejstupidnější.


GoodGames
GoodGames
13.04.2021 3 z 5

Krysí královny 3: Démoni sú vyvrcholením prvej série. U nás sa pravdepodobne jedná o posledný diel, ktorý tu bol vydaný, ale ak máte chuť na humorné fantasy plné hlášok, nadávok a brutálnej akcie, rozhodne siahnite po sérii Krysí královny. Síce je tretí diel o úroveň slabší ako tie predošlé, aj tak sa však jedná o fajn uvoľnené čítanie.

fvalek
fvalek
15.01.2021 4 z 5

Jejda, tak už od začátku trošku kontroverzní vůči mému čtenářskému stylu. Tenhle díl je ještě víc sprostší a nemravnější než díly minulé, ale to je asi v pořádku, nicméně kresba se mi vůbec nelíbí. Což o to, ona je dobrá, kvalitní, hezká, ale u Krysích královen jsem zvyklý na Upchurchovu kresbu, která postavám dávala neuvěřitelné emoce a jakousi osobnost, která mi tady chybí. Byla takovým zvláštním způsobem realistická... Ale co se dá dělat.

Dějově je kniha fajn, i když mi chybí nějaký komplexnější cíl a zápletka, je to vše takové naškubané a opravdu nevím, proč se rozjíždí spousta linek, když je to (zatím?) konec... Třeba Betty a její minulost, tam by byla velká škoda, kdyby byla využita jen k přiznání pravdy. Stejně tak záměr Dee zabít boha, což chce rozhodně dokončit. Violet si nechala narůst vousy a moc se mi to nelíbí, ale chci dál sledovat její rodinné drama a vztah se skřetím Dejvem, no a Hannah, která mě v tomhle díle docela zklamala, tam to přece taky takhle nemůže skončit. Jinak bojuju s kontrastem, kdy se děj graduje a postupuje, ale zároveň se dostává do spousty zbytečných momentů, které působí epizodně a neprovázaně s celkem.

Nemůžu si pomoct, ale pro mě osobně byl nejlepší asi první díl, druhý navázal, ale už byl takový jiný a třetí díl je jako číst úplně něco nového. Zvláštní... Jinak finální bonus taky zajímavý, že by to byl "otvírák" nové členky Krysích královen? :)

KillHurt
KillHurt
27.03.2020 5 z 5

To nemůže mít jenom tři díly. Vždyť tam je tolik možností, tolik linek. Se třetím dílem získávají Královny na epičnosti a síle. Já potřebuju další díly.

špulo
špulo
31.12.2019 4 z 5

Ughm... Najskôr som chcel začať slovníkom samotných hrdiniek. Lenže, to by bol vlastne spojler. Celý tento diel stojí na výrazive a kecoch. A tých kecov je tu toľko, až mi chvíľami z toho bolo mdlo. 1.diel bol milým zábavným prekvapením. 2.diel bol epickým pokračovaním fantasy flámu. Tu sa utápame v rozťahaných debatách a zbytočnom prepieraní hriechov minulých, čo uberá deju na tempe. Zmysel to síce má, ale mohlo sa to poňať aj rezkejšie. Zmena kresliča bola skôr k horšiemu. Punc výtvarnej originality sa rozplynul v takmer mainstreamovom štýle autorky. A nezachránila to ani jedna - vlastne jediná!!! - sympatická erostránka. Ughm... Aby som len neprudil. Občas sa tu našli momenty, ktoré ma naozaj zaujali, rozosmiali či len príjemne pošteklili. Vtedy som autorom tlieskal. Navyše nám bol na konci knihy doprianý bonus - minikomiks o minulosti jednej vedľajšej postavy. Ten je parádny. Takto to malo vyzerať celé. Ughm... Vďaka nemu som zvýšil hodnotenie na 4*. Na Krysí královny som nezanevrel. Sú mi príliš sympatické na to, aby som sa nechal len tak ľahko odradiť. Ughm... V ďalších origodieloch sa navyše opäť mení výtvarník. Snáď k niečomu menej vídanému. Preto budem rád, ak vyjdú aj v českom preklade. Lebo, ak nie... Ughm... :)))

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
24.10.2019 5 z 5

"Demons - Our Last Night"

Pokračujeme tam, kde jsme skončili minule. Tedy, pokud jste nečetli dvojku, tak si říkáte: "Jak se ty roztomilé slečny dostali do vězení?" Potom pokud jste jí četli, víte, že nejsou roztomilé, ale pořádné potvory a bojovnice, a už vůbec nejsou slečny, ale spíš k%@%y, a jak se vůbec dostali do vězení, zjistíte hned. A proč se vydali na cestu. Královny a kámošky na život!

("Tak už fofrem do města, ať můžeme vyplavit city chlastem.")

Konec končí velkým cliffhangerem. Tak uvidíme, zda vyjde pokračování (viz problémy s originálem). Byla by ale škoda, kdyby ne :(

Kresba byla skvělá. Spousta detailů, krve, drak byl pecka. Vážně jsem se brutálně nasmála. A to bylo strašně fajn. A i kdyby bylo nejhůř a to pokračování nevyšlo, máme tyhle tři knihy. A to už je dost hustej matroš, holky!

Nevimm
Nevimm
21.10.2019 5 z 5

Tak tady máte 3. díl vy krýglmrdi. :)

martinstefko
martinstefko
03.10.2019 4 z 5

Komiks "Krysí královny 3: Démoni" je pořád v tom duchu, v jakém mě okouzlil první díl. Tahle čtveřice si prostě nenechá srát na hlavu, mluví jako dlaždiči a pro ránu nejdou daleko, i když někdy je to rána do vlastních řad. Kurtis J. Wiebe dokázal postavy pojmout natolik živě, že zvrat, k němuž dojde v knize "Krysí královny 3: Démoni" je skutečně emotivní a dopadne na vás. O to více pak budete zvědaví na to, jak se to dál vyvine, jak bude příběh pokračovat. Na to, že fantasy poslední dobou moc nemusím, je tohle série, která mě chytla a ještě pořád mě baví, protože je to skvělé spojení humoru, vulgarity ale i dobrého vyprávění. Není to vyloženě nový koncept, ale je dobře pojatý a těm čtyřem holkám skvěle sedl. Anebo ony jemu?

Lusa
Lusa
26.09.2019 5 z 5

Úžasné finále první řady, doufám, že Crew vydá i druhou sérii, prostě musí :D.

Mooneylan
Mooneylan
16.09.2019 5 z 5

Velké finále Krysích královen! Přesně jak píšou v popisku! Kdyby příběh nekončil cliffhangerem a kdyby to nebyl poslední díl, na který se můžeme v češtině těšit, nebulela bych si tady do klávesnice :( Prooooooooč???????

Autorovy další knížky

Kurtis Wiebe
kanadská, 1979
2018  78%Šmrncem a magií
2019  74%Démoni
2019  85%Do dáli se vinoucí chapadla N'rygothova

Kniha Démoni je v

Přečtených63x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce29x
Chystám se číst5x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x