Křik Halidonu

Křik Halidonu https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15529/bmid_krik-halidonu-UsK-15529.jpg 3 56 4

Zkušebný geolog Alex McAuliff dostal nabídku, která se nedá odmítnout: dva miliony dolarů za průzkum jamajské džungle. Společnost Dunstone vyžaduje nejen jeho odborné znalosti, ale i absolutní mlčenlivost a loajalitu. O jejich dohodě se však dozví Britská tajná služba a sdělí Alexovi tajnou informaci - členové předchozí geologické expedice byli zavražděni. Alex však již couvnout nemůže. Ví totiž o Dunstone, a to znamená, že ví příliš. Od prvních okamžiků na Jamajce Alex ví, že mu někdo jde po krku. Ale kdo si přeje jeho smrt? Dunstone, konkurenční společnost nebo snad britská MI5? V tomto ostrovním ráji, kde i krásná žena může být tajným agentem, plní Alex své povinnosti s vědomím, že každý jeho krok může být krokem posledním. Jedinou naději k záchraně vidí v odhalení smyslu tajemného slova: Halidon...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Cry of the Halidon , 1974


více info...

Přidat komentář

Luigi1
22.01.2023 2 z 5

Tato kniha mě srazila z horizontu do údolí

ludek.n
22.11.2019 2 z 5

Ostrovní ráj, neprostupná džungle a geologická expedice, zkoumající na Jamajce kdoví co pro kdoví koho. Robert Ludlum, jak už je jeho zvykem, zapojil do akce snad každého, na koho si vzpomněl: britskou MI5, Interpol, drogové narkobarony, fašisty, osvobozenecké hnutí i tajemnou sektu, ukrývající se v horách Flagstaff Range. Do svého koktejlu přidal ideologické šarády, politické machinace i vědu. Zatřepal, zamíchal a z šejkru mu vypadl zmatený a nepřesvědčivý paskvil, který se brodí bahnem nudy a chaosu od začátku až téměř do úplného konce. Dramatických momentů se dočkáme vlastně až na posledních stránkách knihy, a to už je na záchranu přece jen trochu pozdě. Celé rádoby dobrodružné vyprávění je navíc zahaleno oparem tajemných špionážních praktik, kdy se nedá věřit nikomu a ničemu, kdy jsou všichni proti všem a kdy je potřeba skrývat kdejakou myšlenku. Výsledkem tohoto hloubkového zatemňování je zoufalost. Urputně jsem se snažil najít v Křiku Halidonu nějaký smysluplný prvek, jehož bych se mohl chytit, ale bohužel se to nepovedlo. Za mě je tento Ludlumův román ztrátou času.


Atanone
05.05.2017 3 z 5

Kniha ke které se určitě vrátím. Je to u mě tak 50:50. Na jednu stranu se mi moc líbila a na druhou jsem z ní jaksi rozpačitá. Skvěle a napínavě napsáno.
Tak co mi vlastně vadí,že?
No právě proto ji mám "po ruce"

ondrash77
05.01.2017

Křik Halidonu je sázka na jistotu. Je to precizně napsaný špionážní román, jaký od klasika žánru můžeme čekat. Samozřejmě je možné, že čtenář zvyklý na rychlé čtení, nad pozvolna vyprávěným příběhem ohrne nos. To je ale problém čtenářův nikoliv pana spisovatele.

Štítky knihy

thrillery dobrodružné romány

Autorovy další knížky

Robert Ludlum
americká, 1927 - 2001
2002  84%Agent bez minulosti
2005  83%Bourneův mýtus
2001  83%Hádův faktor
2007  80%Bourneovo ultimátum
2008  88%Arktická mise

Kniha Křik Halidonu je v

Přečtených115x
Doporučených1x
Knihotéce83x
Chystám se číst8x
Chci si koupit3x