Hádův faktor

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Na třech různých místech ve Spojených státech náhle a nezávisle na sobě umírají tři lidé na záhadný smrtící virus. Vědecký tým největší státní vojenské laboratoře se horečně snaží odhalit tajemství tohoto viru, ale bohužel marně. V této alarmující situaci se vrací ze zahraniční konference hlavní výzkumník Jonathan Smith, aby se postavil do čela svého týmu. Vzápětí je vystaven dobře organizované sérii atentátů, ze kterých se štěstím vyvázne, ale po návratu domů zjistí, že virus si vyžádal čtvrtou oběť – jeho snoubenku Sophii. Zoufalý a rozlícený Smith rychle odhalí, že Sophiina smrt nebyla náhodná a že virus kontroluje kdosi neznámý. Jako špičkový odborník okamžitě pochopí, že světu hrozí pandemie, a pustí se na vlastní pěst do pátrání, ale jakási neviditelná síla mu neustále brání v přístupu k informacím. Čím více otázek klade, tím více lidí umírá. Nakonec však Smith dospěje k šokujícímu zjištění: v pozadí záhadných úmrtí stojí člověk s úzkými vazbami na vysoce postavené politiky a teroristy ze třetího světaJe zřejmé, že tento nelítostný muž udělá vše pro to, aby uskutečnil svůj zrůdný plán, avšak Smith je odhodlán mu v tom zabránit.Další knihy mistra špionážního žánru najdete v nabídce připravovaných i vydaných titulů....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15527/big_haduv-faktor-ArB-15527.PNG 4.2111
Série:

Komentáře (17)

Kniha Hádův faktor

Luigi1
21. ledna

Výborně napsané a dobře čtivé

Kleinbauer
02.05.2020

Schématický blábol, překlad obsahuje věcné i gramatické chyby.

1T0S_
30.11.2019

Jelikož jsem od Ludluma přečetl již více než tucet knih, tak trošku jsem tušil, do čeho jdu - do pořádné, akcí nabušené oddechovky. A měl jsem pravdu.

Hádův faktor je totiž přesně tím, co byste od Ludluma očekávali. Zlý padouch v čele mocné organizace se rozhodne, že zbohatne - a přitom nechá zemřít pár desítek milionů lidí. To se ovšem nelíbí jistému plukovníku Jonathanu Smithovi, tak se rozhodne, že si přizve své kamarády, aby padoucha zastavili a společně zachránili svět.
Nic nového či převratného, ale bavit vás to rozhodně bude. Autor totiž střídá akční scénu akční scénou, děj plyne velice rychle a na nudu rozhodně není čas.
Jistě, kniha má své mouchy. Fyzika občas nefunguje tak, jak by měla, nepřátelské projektily létají vždy těsně vedle hlavních hrdinů, počítače nejsou zrovna realisticky vyobrazeny. Ale myslím, že podobné věci prostě v rámci žánru akčních thrillerů musíte očekávat.

Mně se Hádův faktor líbil. Po Ludlumových knihách sáhnu vždy, když si chci přečíst nějakou oddechovku, a vždy se dobře pobavím. Rozhodně si v budoucnu přečtu další díl.

čef
12.08.2019

Autorova fantazie opět výborně zapracovala a máme zde opět vynikající dobrodružný příběh s varováním. Tentokráte před všemocnými farmaceutickými koncerny, které nás mají v paži a stahují z nás peníze třeba, jako i v tomto románu nečestnými ba přímo zvrhlými metodami. Přestřelek a mrtvol je zde opět nepočítaje, počítačoví mág řádí a hrdinové se chovají hrdinsky. Mají co dělat, nepřítel je na nejvyšší úrovni, skoro kámo s prezidentem USA. Takže čtěte, není to selanka.

Atanone
05.05.2017

No..No tak dobře.
Co mě ale vždycky dostane-jak už tady zmínil "kyssling" jak ty úžasně propracované a tajné společnosti a organizace jsou vlastně naivní a hloupé. Dají si takovou práci a tak pěkně jim to jde,dokud nepřijde hrdina H a nenakope jim P.
Ale dobře se to četlo

midloch
12.11.2016

Hodně divná kniha. Nereálně černobílé postavy, první půlka knihy se táhne, aby druhá půlka sprintovala do cíle. U mě to zachránilo jen téma a v zásadě slušná čitelnost. Každopádně se teď budu nějakou dobu rozmýšlet, zda dám šanci druhému dílu.

kyssling
01.06.2016

Klasická Ludlumovka, celkem solidní "neohrožený" příběh. Nechápu proč ten závěr příběhu tak uspěchává, všimnul jsem si toho už i u dalších románů, napětí by mělo v závěru gradovat, ne to smáznout na pár stranách. Navíc mě úplně bolí hlava z toho, jak se "mocné organizace" vždycky tak rychle v posledních stránkách příběhu rychle hroutí.
Nakonec si odnesu z knihy alespoň zajímavý citát Shakespeara : "Svědomí z nás všech činí zbabělce. Ale když si člověk hrábne až na dno odvahy, tak neprohraje."

otroson
14.03.2016

Ale jo. Hrdinové jsou geniální, se špičkovým výcvikem. To se to pak zachraňuje... Zkoušel jsem rozčíst další díl ze série, ale už to nešlo... Dal jsem šanci i filmu na motivy knihy, ale to nešlo vůbec...