Hádův faktor

Hádův faktor https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15527/bmid_haduv-faktor-ArB-15527.PNG 4 117 17

Jonathan Smith série

1. díl >

Na třech různých místech ve Spojených státech náhle a nezávisle na sobě umírají tři lidé na záhadný smrtící virus. Vědecký tým největší státní vojenské laboratoře se horečně snaží odhalit tajemství tohoto viru, ale bohužel marně. V této alarmující situaci se vrací ze zahraniční konference hlavní výzkumník Jonathan Smith, aby se postavil do čela svého týmu. Vzápětí je vystaven dobře organizované sérii atentátů, ze kterých se štěstím vyvázne, ale po návratu domů zjistí, že virus si vyžádal čtvrtou oběť – jeho snoubenku Sophii. Zoufalý a rozlícený Smith rychle odhalí, že Sophiina smrt nebyla náhodná a že virus kontroluje kdosi neznámý. Jako špičkový odborník okamžitě pochopí, že světu hrozí pandemie, a pustí se na vlastní pěst do pátrání, ale jakási neviditelná síla mu neustále brání v přístupu k informacím. Čím více otázek klade, tím více lidí umírá. Nakonec však Smith dospěje k šokujícímu zjištění: v pozadí záhadných úmrtí stojí člověk s úzkými vazbami na vysoce postavené politiky a teroristy ze třetího světaJe zřejmé, že tento nelítostný muž udělá vše pro to, aby uskutečnil svůj zrůdný plán, avšak Smith je odhodlán mu v tom zabránit.Další knihy mistra špionážního žánru najdete v nabídce připravovaných i vydaných titulů.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

The Hades Factor , 2000


více info...

PitoR
PitoR
20.07.2023 5 z 5

"Vakcína je sloboda!"

Keď som si v roku 1983 prečítal knihu "Chancellorov rukopis", zostal som veľmi milo prekvapený a túžil podrobnejšie sa zoznámiť s tvorbou tohto amerického autora špionážneho žánru. Človek však mieni a život mení...

"Život balansuje na tenkej hrane medzi rizikom a bezpečím, víťazstvom a prehrou."

Môj tretí Ludlum v poradí a prvá kniha zo sedemdielnej série "Jonathan Smith", aj keď po jeho smrti už s prispením iných spisovateľov. Čo napísať k "Operácii Hádes"? Pomôžem si citátom, ktorý kedysi odznel v novinách Chicago Sun Times: "Nikdy nezačínajte Ludlumov román, ak musíte ísť na druhý deň do práce."

Nenásytné hyeny sa chcú obohatiť na úkor celého sveta a na to neváhajú obetovať milióny ľudských životov. Preto vypúšťajú do sveta vírus a zároveň zázračným spôsobom nachádzajú protilátku na zastavenie epidémie...

"Čoskoro prepukne na celom svete hotové peklo a my budeme tí úchvatní hrdinskí rytieri, ktorí spasia ľudstvo. Nikto však nesmie naraziť na nič, čo by nás skompromitovalo a čo by mohlo vyvolať škandál."

Takže, u mňa maximálna spokojnosť, skvelé oddychové dielo - má to spád, napätie a číta sa to jedným dychom. Niekto povie, že brak, ale mňa až mrazí z toho, aké je to skutočné a reálne. Veď sme to prakticky prežili pred pár rokmi, keď nám tu veľké "hviezdy" tvrdili, že vakcína je sloboda. A divadlo pokračuje ďalej, len na inom javisku a s inými hercami. Spoznávate sa, nenažraté hyeny?

Luigi1
Luigi1
21.01.2023 5 z 5

Výborně napsané a dobře čtivé


Kleinbauer
Kleinbauer
02.05.2020 1 z 5

Schématický blábol, překlad obsahuje věcné i gramatické chyby.

čef
čef
12.08.2019 5 z 5

Autorova fantazie opět výborně zapracovala a máme zde opět vynikající dobrodružný příběh s varováním. Tentokráte před všemocnými farmaceutickými koncerny, které nás mají v paži a stahují z nás peníze třeba, jako i v tomto románu nečestnými ba přímo zvrhlými metodami. Přestřelek a mrtvol je zde opět nepočítaje, počítačoví mág řádí a hrdinové se chovají hrdinsky. Mají co dělat, nepřítel je na nejvyšší úrovni, skoro kámo s prezidentem USA. Takže čtěte, není to selanka.

Atanone
Atanone
05.05.2017 4 z 5

No..No tak dobře.
Co mě ale vždycky dostane-jak už tady zmínil "kyssling" jak ty úžasně propracované a tajné společnosti a organizace jsou vlastně naivní a hloupé. Dají si takovou práci a tak pěkně jim to jde,dokud nepřijde hrdina H a nenakope jim P.
Ale dobře se to četlo

midloch
midloch
12.11.2016 3 z 5

Hodně divná kniha. Nereálně černobílé postavy, první půlka knihy se táhne, aby druhá půlka sprintovala do cíle. U mě to zachránilo jen téma a v zásadě slušná čitelnost. Každopádně se teď budu nějakou dobu rozmýšlet, zda dám šanci druhému dílu.

kyssling
kyssling
01.06.2016 3 z 5

Klasická Ludlumovka, celkem solidní "neohrožený" příběh. Nechápu proč ten závěr příběhu tak uspěchává, všimnul jsem si toho už i u dalších románů, napětí by mělo v závěru gradovat, ne to smáznout na pár stranách. Navíc mě úplně bolí hlava z toho, jak se "mocné organizace" vždycky tak rychle v posledních stránkách příběhu rychle hroutí.
Nakonec si odnesu z knihy alespoň zajímavý citát Shakespeara : "Svědomí z nás všech činí zbabělce. Ale když si člověk hrábne až na dno odvahy, tak neprohraje."

otroson
otroson
14.03.2016 3 z 5

Ale jo. Hrdinové jsou geniální, se špičkovým výcvikem. To se to pak zachraňuje... Zkoušel jsem rozčíst další díl ze série, ale už to nešlo... Dal jsem šanci i filmu na motivy knihy, ale to nešlo vůbec...

romankrasa
romankrasa
03.10.2015

Hádův faktor mi příliš nesedl. Jonathan Smith mě příliš ničím nezaujal. Dočetl jsem ji a hodnotím ji spíše průměrně

Madax
Madax
01.03.2015 3 z 5

Všeho schopný padouch se snaží spustit svoje plány na dobytí světa a získání závratné sumy peněz, neštítí se vůbec ničeho a mezi jeho pobočníky jsou i členové nejvyšší vlády USA. Do cesty se mu však postaví osoba, se kterou ani on, ani jeho společníci nepočítali: doktor Jon Smith, nezničitelný, neprůstřelný, a nepolapitelný klaďák, na kterého zkrátka nestačí ani davy špičkových zabijáků. Ostatně zabijáci můžou byt rádi, ze narazili zrovna na Jona, neboť ten se vyznačuje zajímavou vlastností, že padouchy pokud možno nezabíjí, pouze je poraní a vyřadí z provozu. Zkrátka klaďas jak vyšitý. A pokud přeci jen už Jonovi nestačí na ren boj se zlem síly, tak si hned přivolá na pomoc svoje kamarády, kteří se vyznačují zhruba stejnou měrou dokonalosti jako on sám. Ultrageniální hacker, jenž se dokáže napojit naprosto kamkoli a ve virtuálním světě pro něj neexistuje žádná překážka, nebo člen britské tajné služby, kterému by fyzické vlastnosti záviděl i Chuck Norris, to jsou přátelé našeho hrdiny doktora. Časem se k němu připojí i kráska z emancipované CIA, to aby se neřeklo, že je to jen panská jízda.
Hádův faktor je zkrátka nenáročnou četbou o mocných záporácích a statečných hrdinech, naprosto ideální knížka do vlaku - jenom si od ní neslibovat nic navíc.

heavy66
heavy66
20.07.2014 3 z 5

V logice děje díry jak v ementálském sýru, všechny postavy typu "padouch nebo hrdina" - u filmu se tomu říká "béčko". Na druhou stranu atraktivní téma, znalost prostředí, nekomplikovaný a napínavý děj...docela to jde

ondrash77
ondrash77
15.06.2014

Pro romány Roberta Ludluma je charakteristický model - hrdina, který se proti svojí vůli dostane do kolotoče událostí vlastními silami, většinou proti přesile, bojuje s bezprávím, až ho nakonec zdolá. Hádův faktor se odvíjí v podobném duchu. V knize se střídají akční scény s poklidnými, především na dialozích postavenými momenty.

Danuše7
Danuše7
15.02.2014 5 z 5

Kniha byla opravdu čtivě napsaná, vlastně se četla úplně sama.

Evus
Evus
21.11.2013 5 z 5

Výborný thriller plný napětí až do konce. I když jsem film viděla jako první a znala tak konec, přesto jsem knížku zvládla jedním dechem.

pamica
pamica
26.01.2012 3 z 5

Jon Smith je nesmrtelný a vyvázne ze všech situací....-3.knížka z jeho série a asi si dám na chvilku od něj oddych.
Knížka má ale strhující děj a mnohdy se nedá prostě odložit. Rozhodně napínavé čtení!

dangerita
dangerita
28.12.2011 4 z 5

Prostředí má autor dobře nastudované stejně jako v románu Apokalypsa. Líbilo se mi to, atmosféra biologického úderu tomu dává osobitý punc napětí. Velmi čtivé, vtáhne to do děje.

basset
basset
28.12.2011 4 z 5

Dobre sa to číta, postavy veľmi čiernobiele, snáď okrem jednej. Strhujúci dej, akčné, vlastenecké, čiernobiele s takmer happyendom ( alebo nie ?). Takmer niet čo vyčítať.

Autoři knihy

Robert Ludlum
americká, 1927 - 2001
Gayle Lynds
americká, 1950

Kniha Hádův faktor je v

Právě čtených2x
Přečtených192x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených8x
Knihotéce130x
Chystám se číst30x
Chci si koupit5x