Spojení krve

Spojení krve https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41654/spojeni-krve-41654.jpg 4 107 10

Krevní pouta série

< 4. díl >

Začalo to telefonátem, jaký žádná dcera nikdy nechce obdržet – z Katedry přírodních věd Queen's Unitersity Vicki zavolali, že její matka nečekaně zemřela. Jenže to, co začalo jako až příliš běžná osobní tragédie, se rychle změnilo v nejděsivější případ její kariéry soukromé vyšetřovatelky. Tělo Marjory Nelsonové totiž záhadně zmizelo z pohřebního ústavu. Vicki přísahala, že viníka najde a že se postará o to, aby byla její matka náležitě uložena k věčnému odpočinku. Nepočítala však s tím, že se na univerzitě nachází někdo, kdo je podle všeho odhodlán zaměstnávat paní Nelsonovou i po smrti. I přes Vickiin výrazný odpor však vzápětí dorazí i královský levoboček, upír Henry Fitzroy a detektiv-seržant Michael Celluci – a jejich pomoci bude více než zapotřebí…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Brokilon
Originální název:

Blood Pact , 1993


více info...

Přidat komentář

Calla2002
11.05.2021 1 z 5

(SPOILER) Popravdě? Jsem zklamaná. Kniha mě nebavila. Aspoň třikrát jsem knihu na několik dní odložila, protože mě to fakt nebavilo. Konec se mi nelíbil. Samozřejmě, líbilo se mi, s kým nakonec skončila, fandil a jsem jim, ale to co se z ní stalo už ne. Prostě to není ono. Ne, opravdu se mi to nelíbilo.

SPOILER

Vicky měla podle mě skončit s Mikem, ano, ale aby se z ní stal upír? To je mimo. Měla zůstat člověk spolu s Mikem. A jakou teď mají asi budoucnost. Mike sice na konci tvrdil, že chtěl hlavně jí, ale kdo mu tohle věří? Ha, nakonec bude umírat a bude litovat toho, že neměl rodinu. Tohle mě naštvalo, fakt jo.

Mark.
12.07.2017 3 z 5

Tento díl se zase celkem vyvedl. Napínavé, místy smutné. Psychicky narušené postavy a velká změna s Vicky.


Andvejka
05.08.2016 4 z 5

Kniha se mi líbila, měla spád a bylo zajímavé seznámit se i s citlivější stránkou Vicki. Jen si myslím, že ten konec nebyl úplně nejšťastnější volbou...

renefer
23.11.2015 3 z 5

Trochu frankenštajnovský příběh, škoda že je v hlavní roli Vickina matka, takhle to bylo spíš smutné...A konec - no tak nějak to k tomu všechno směřovalo.

Lenka.Vílka
28.06.2014 5 z 5

Nejlepsi dil zatim...byla jsem mimo z deje, ale oklepala jsem se...musela jsem, protoze tenhle dil mi proste vyrazil dech...

Dandulka
13.01.2014 5 z 5

Skvělé čtení, jen ta myšlenka sériově vyráběných zombií je až mrazivá. Chuderka Vicki!

Brambu
15.09.2012 3 z 5

Wau, tak takovýto konec tohoto dílu jsem opravdu nečekala. Kdyby to byl poslední díl série, tak budiž, ale takhle? Jsem opravdu zvědavá, co nám ještě Vicky ukáže...
Musím uznat, že autorka si drží svoji laťku i v tomto díle. Tentokráte jsou hlavní tématikou „živé mrtvoly“ a mě osobně tato tématika nevadí, naopak mě to příjemně přikvapilo. Autorka má za odvahu u mě body k dobru. Jen tak dál.

fionKa
06.01.2012 1 z 5

Ne. Tohle rozhodně není pokračování TÉ série Krevních pout kterou jsem si tak oblíbila. Přelouskala jsem to jenom díky tomu, že bych měla černé svědomí kdybych ji nedočetla dokonce. Ale.... FUJ.... Další díly jsem si radši ani nepůjčovala a Krevní pouta doporučuji pouze do třetího dílu.

Sirius
02.01.2011 2 z 5

Sakra! Předchozí Linie krve mě hodně namlsala na další díl. Jenže mě se zdálo, jako by autorka u psaní téhle knížky buď chrápala a nebo to psal někdo jiný. Svižné tempo z předchozích dílů je v háji - Spojení krve vyplňuje hromada vaty a dělá z toho tak nezáživnou četbu. Milostným trojúhelníkem a otázkou: Koho si vybere? mi kniha připomněla ságu Stmívání. Což by nevadilo, kdyby se tam prostě něco dělo a jen se blbě nekecalo a nechyběl tu nějaký pořádný záporák - panáci v nažehlených bílých pláštích si můžou trhnout mikroskopem i s celou výrobou umělých lidí. Před totálním krachem a definitivním zklamáním to pak zachraňuje druhá půlka, kdy se to slibně rozjede a hlavně konec (který jsem ale odhadoval až na pozdější díl).

Senza Jenka
07.11.2010 5 z 5

Docela hustý. Jsem docela zvědavá, jak bude autorka v sérii pokračovat.

Štítky knihy

upíři zombie

Autorovy další knížky

Sue Tanya Huff
kanadská, 1957
2009  74%Cena krve
2009  76%Stopy krve
2012  73%Kouř a stíny
2010  74%Spojení krve
2011  76%Krevní banka

Kniha Spojení krve je v

Právě čtených4x
Přečtených178x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených6x
Knihotéce111x
Chystám se číst37x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x