Kontroverzní princezna

Kontroverzní princezna https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431547/bmid_kralovska-laska-kontroverzni-prince-fht-431547.jpg 4 188 44

Být členkou královské rodiny je pro někoho splněný sen. Život moderní princezny Adeline má ovšem do pohádky poměrně daleko. Odmalička ji pronásledují novináři, veřejnost hlídá každý její pohyb i slovo a ona už má zavedených konvencí plné zuby. Bouří se a odmítá se provdat za muže, kterého nemiluje. Navzdory odhodlání zachovat si svobodnou vůli a žít jako normální člověk však cítí, jak ji zlatá klec královského paláce pomalu dusí… Plamen vášně v ní rozhoří až milostný poměr s Joshem Jamesonem, jedním z nejatraktivnějších herců Hollywoodu – s ním se Adeline cítí živá jako nikdy předtím. Půjde jen o další skandální románek, nebo má vztah krásné princezny a sexy filmové hvězdy naději na „něco víc“? A bude s ním souhlasit král? Adeline se zamiluje, zároveň ale ví, že poradci jejího otce udělají vše pro to, aby její lásku zničili…... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

The Controversial Princess , 2018


více info...

Přidat komentář

monika0181
11.09.2023 5 z 5

Téma příběhu by mohlo být klišé. Pohádka o princezně a láska k nevhodnému muži (ne šlechtici). Jsem ráda, že jsem knihu začala číst v momentě, kdy jsem měla oba díly u sebe. Leckomu příběh přijde zbytečně dlouhý, natahovaný. Na druhou stran já si myslím, že tím se právě liší od jiných knih a stejné téma. Není to rychlokvaška. Mezi hrdiny cítíte tu chemii, flirtujete s nimi jako byste byli součástí knihy. Máte možnost pocítit jaké to je, když nemáte volbu nad svým životem a Váš život řídí někdo jiný. Jak si hraje se slovy autorka, je úžasné. Příběh tím nabývá na vrstvách, na myšlenkách, nad kterými Vás donutí se zamyslet. Za mě je to jedna z nejpovedenějších knih na toto téma. Za mě plný počet *

adelka_books
27.06.2023 4 z 5

Ako malé dievčatká sme sa s obľubou hrávali na princezné. Lákalo nás, keď sme si mohli obliecť krásne šaty a na hlavu si dať korunku. Predstavovali sme si, že sa prechádzame po komnatách v zámku a všetci sa nám ukláňajú. Verili sme, že byť princeznou je niečo výnimočné. Detstvo bolo také krásne, bezstarostné a trochu naivné. Ako mi to len chýba. Čím som staršia tým viac si uvedomujem, že byť ozajstnou princeznou nie je vôbec jednoduché. My vidíme iba noblesu, honosné paláce či vždy dokonale vyzerajúcu kráľovskú rodinu, ktorá vždy drží pokope a rozdáva oslnivé úsmevy svetu. Lenže za týmito všetkými vrstvami sú obyčajní ľudia s titulom a pravidlami, ktoré musia dodržiavať.

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, aké to musí byť ťažké narodiť sa rodiny s modrou krvou, kde je už váš osud vopred naplánovaný? A vy to jednoducho musíte prijať pre dobro rodiny bez ohľadu na vaše pocity a túžby. Ja si teda neviem predstaviť, žeby som sa musela vydať za niekoho, koho neľúbim len preto, že to tak vyhovuje monarchii. Nehovoriac o tom, že ak by som vyjadrila svoj negatívny názor, hneď by som bola považovaná médiami a ľuďmi za škandalóznu. V tomto mi Škandalózna princezná dala rozhľad a utvrdila ma v tom, že nie je všetko tak, ako sa na prvý pohľad môže zdať.

Adeline má modrú krv. Jej otec je anglický kráľ. Ona ako poslušná princezná, ktorá dodržiava pravidlá a tradície, rozhodne nie je. Je rebelka. Tým, že je mladá, rada si užíva život a na tom by nebolo nič zlé, keby nebola odmalička pod drobnohľadom novinárov, ktorí si s radosťou zgustnú a škandalóznych aférach. V paláci majú čo robiť, aby ututlali všetko, hlavne pred kráľom. Adeline sa tvrdohlavo odmieta vydať za muža, ktorého jej vybral otec a podvoliť sa tradíciám. Túži po slobodnom živote. V paláci sa doslova dusí. Všetko sa zmení, keď na oslave svojich narodenín spozná muža, ktorý ale nie je z jej kruhov. Úplne ju opantá a hlavne, nezachádza s ňou v rukavičkách. Odrazu sa musí ona podriaďovať jemu, no jej sa to páči. Adeline som si obľúbila, lebo to nebola presladená princezná, ale obyčajná žena, ktorá sa síce narodila s modrou krvou, no v hĺbke duše bola silná a odhodlaná žiť si svoj život po svojom. V rodine preto nebola moc obľúbená. Páčilo sa mi, že sa tým netrápila. Bola skvelá, niekedy drzá, niekedy milá, záležalo od situácie. Veľkým plusom bol jej brat Eddie a šofér Dámon. Milovala kone a tvorila skvelú dvojku so sesternicou. Adeline si prosto zamilujete, tie jej spontánne nápady boli úžasné. No uvedomovala si aj svoje postavenie a riziká stým spojené.

Josh, americký hollywoodsky herec a sex symbol. Miláčik žien s dokonalým telom a výzorom .Tiež je neustále pod dozorom médií. Herectvo však miluje. Na začiatku mi nebol sympatický. Automaticky som si ho zaškatuľkovala ako pleyboja. Bol drzý a dominantný. Nezľakol sa ani monarchie. Postupne, ako som ho spoznávala, ukázal sa ako fajn muž, ktorý mal ťažké detstvo, a tým herectvom maskuje skutočné ja . Nakoniec sa mi dostal pod kožu. Opantal ma hlave svojou vnútornou krásou a vytrvalosťou. Keď sa pre niečo rozhodol, išiel si za tým aj cez mŕtvoly.

Romantická linka. Medzi hlavnými hrdinami to iskrilo hneď od začiatku. Trochu ma prekvapil na začiatku ten tvrdý sex, no neodradilo ma to. Páčilo sa mi, ako dominantný Josh skrotil princeznú Adeline. Ich doberačky a vtipné momenty, ktoré spolu zažili. Len škoda, že je ich vzťah taký škandalózny, lebo Joshovi nekoluje v žilách modrá krv. S Adeline sa k sebe skvelo hodia. A som zvedavá, či všetko spolu ustoja.

Najviac ma bavili intrigy a tajomstvá, ktoré sa v paláci skrývali. Niektoré som čakala, iné ma prekvapili. Dodali príbehu ten správny šmrnc.

Kto mi, naopak, liezol na nervy boli kráľovi radcovia.

Prostredie paláca bolo opísané uveriteľne, až som mala chuť sa tam poprechádzať .

Koniec sa autorke rozhodne podaril. Ja sa neviem dočkať, kedy sa pustím do pokračovania, aby som zistila, ako budú pokračovať osudy kráľovskej rodiny.

Kniha Škandalózna princezná je dôkazom toho, že aj tam, kde je moc, postavenie a tradície, je všetko dokonalé.

Mne sa to páčilo a rozhodne odporúčam.

Ďakujem vydavateľstvu za možnosť prečítať si knihu a za jej zaslanie.


P3_tis
13.06.2023 3 z 5

Mně bohužel přišla celá kniha zdlouhavá a o ničem. Zajímavý byl až konec, ale do druhého dílu se asi pouštět nebudu.
Naopak kniha Podmanivý od stejné autorky mi přišla mnohem lepší.

miloslava3256
25.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Druhá kniha od autorky. Čtivé, návykové. Sice začátek mi přišel zdlouhavý v tom smyslu, že stále bojovaly dvě strany. Na druhou stranu hodně rychlý spád ve vztahu, a úplně nejbrutálnější zápletka a denní a snad všechno možné byly poslední kapitoly, kdy u toho sedíte a okusujete si nehty. Fajn pohled jak můžou kolikrát tradice působit problémy a úplně by nebylo fajn v 21. Století, aby to stále takto pokračovalo.

Petra38
11.04.2023 4 z 5

Začátek me vcelku šokoval, o tom žádná. Protože, to jak to bylo rychlé bylo trochu kách. Naštěstí příběh dostal hloubku a já jsem se skvěle začetla a příběh si nalezite užila. Kvůli názvu dalšího dílu mi bylo jasné, že se musí stát jistě věci předchozím naalednikum. No autorka to nakonec vzala od podlahy a rapidně zredukovala královskou rodinu. Já se těším na pokračování

petulkapeta
08.03.2023 4 z 5

Chci nás Adeline. Chci tebe. Miluju být tvojí svobodou. Chci být tvojí svobodou."

Život Adelain neni jednoduchy a co teprve když potka Joshe...zamilovaná tak moc že by pro něj obětovala i svuj luxusní styl života,ale osud si pro ni pripravil něco úplně jineho..

Jita160
01.03.2023 5 z 5

(SPOILER) Knížky od Jodi já prostě zbožňuji.
Je to vždy projížďka jak na horské dráze vůbec se nenudím a nepřestávám se divit co si na nás autorka vymyslí za nečekané zvraty. Sexu je tam asi dost, ale nijak mě to nenarušilo....spíš naopak :⁠-⁠D
Adeline, která se narodila se zlatou lžičkou, ale se srdcem na dlani a rebelským stylem života. Žije ve zlaté kleci jako poslední ze tří dětí a neustále se vymyká kontrole. Bulvár ji zbožňuje stejně jako lid, je oblíbená za svůj přístup k životu za normálnost ,kterou se projevuje .
Nečekaně se zamiluje do hollywoodské hvězdy playboye ,který jí úplně poblázní. Zakázanou lásku prochází mnoho překážek i když jsou oba odhodlání přijít o vše jenom aby mohli být spolu. Jenže co by to bylo za království ve kterém se dějí pletichy a skrývá se obrovská tajemství?
Neskutečně se těším na pokračování.
Za mě rozhodně stojí za přečtení je to sexem nabitá královská láska.

Misshell1
28.12.2022 5 z 5

Kniha je už na první pohled zaujala obálkou, děj mě nezklamal. mám ráda příběhy, filmy z královského prostředí a tady jsem dostala, co jsem chtěla. Bavilo mě, jak se několikrát Josh objevil na místě, kde jsem ho nečekala. A ten konec? No sakra, to jsem zvědavá, jak to skončí.

Anna195
17.08.2022 5 z 5

Opäť som sa s radosťou ponorila do čítania tejto skvelej knihy, z kráľovského prostredia a pripomenula som si, prečo mi tento príbeh, tak učaroval.

Príbeh ma bavil od začiatku po samý koniec. Povedzme si pravdu, koho by nezaujímala rebelská princezná Adeline, ktorá túži po slobode. No princeznú Adeline si hneď obľúbite, keďže táto princezná je úplne iná, než tie ostatné, o ktorých čítate v mnohých knihách. A keďže autorka obľubuje dominantných hrdinov (a ja tiež), tak ju tu sa presne takéhoto hrdinu dočkáme. Jednoducho Josha si zamilujete, pretože z neho dominancia doslova sršala. Autorka vie vždy vytvoriť medzi svojimi postavami úžasnú vášeň a chémiu, a inak to nebolo ani v tomto príbehu. Lebo vášeň, iskry a chémiu som cítila medzi nimi počas celého príbehu.

Čo ma, ale na kráľovskej rodine bavilo najviac, boli všetky ich tajomstvá, ktoré postupne počas tejto časti vyplávali na povrch. Táto kniha vám ukáže, že ani taká kráľovská rodina nie je dokonalá a tajomstiev medzi nimi je až až.

Čo, ale autorka rozhodne vie je to, že píše skvelé otvorené konce, vďaka ktorým budete hneď potrebovať druhú časť. A ja sa na druhú časť veľmi teším, pretože som zvedavá, ako to medzi Joshom a Adeline dopadne, keďže na konci tejto časti je niečo, čo ani jeden z nich nečakal a čitateľ tiež nie.

Knihu odporúčam a ja sa už teším na pokračovanie.

2368
31.05.2022 2 z 5

Když jsem začala knihu číst moc se mi líbila. Pak ovšem na scénu nastoupila hlavní mužská postava a nastalo velké zklamání. Celé mi to přišlo jako když vykradli knihu,, Royal, královská sága ".
Knihu jsem dočetla a jelikož mám už i druhý díl přečtu si i tu, ovšem očekávání nebylo naplněno.

ivousekk
31.03.2022 odpad!

(SPOILER) No tak tohle je dost hrůza. Nechápu, že to má tak vysoké hodnocení, nejen tady, ale i na goodreads. Dala jsem necelých 100 stran, z toho 1/4 byla o divokém sexu. Ale ten styl, jak nepovedené porno. A ty obraty typu "vřela mi z něj krev", "dábelsky se šklebil", pro sex. styk se opakovaně používal výraz "zneuctít". Jako to fakt nedávám. Že se to používalo v devadesátkách, dobrá. Ale dnes? Za mne hodně špatný.

Ralemo
25.03.2022 5 z 5

(SPOILER) Wooow, za mě klobouk dolů. Zajímavý příběh z prostředí královské rodiny se různými dramaty. Kniha se četla sama, zničehonic jsem byla u poslední stránky a klidně bych četla dál.
Každopádně složitý příběh, rodinu si nikdo nevybírá a Adeline se narodila mezi královskou šlechtu a s tím přichází taky spousta povinností. Pravá láska si ale také nevybírá a proto se bezhlavě zamiluje do holywoodského miláčka Joshe. Neskutečná přitažlivost nelze popřít, sexuální scény patří do této literatury, bez nich by to nebylo ono. Moc hezky napsaný příběh o tom, jak si k sobě dvě známé osobnosti snaží najít cestu a být spolu. Každopádně ten konec... No těším se na další díl, jsem zvědavá jak celá tato královská situace dopadne.

tittanie
18.09.2021

Na knihu jsem čekala rok a půl než jsem ji našla v knihovně. A mám rozporuplné pocity.
Scény se sexem mě strašně štvaly. Kniha byla docela předvídatelná. Ale četla se dobře. Jenom si myslím, že tyhle knihy by neměly mít víc jak 300 stran.
Každopádně díky tomu, co se stalo na konci, jsem zvědavá na další díl.

Dela90
30.08.2021 4 z 5

Na tuhle knížku jsem se strašně těšila, zaujala mě její anotace. Asi polovina knížky byla úžasná. Jeho veličenstvo král mě neskutečně štval. A na Joshovi mi prostě něco nesedělo. Adeline byla taková ta správná rebelka byť v královské rodině. Ale poslednich asi 80 stran mě dostalo úplně na kolena. Do háje! To byl jeden zvrat za druhým a jako ten konec? Bože, jsem v šoku. A moc prosím, aby u nás vyšel i další díl, protože já si ho rozhodně chci přečíst.

terri9038
14.08.2021 5 z 5

Bylo to skvělé. Jsem ráda že nakl. plánuje vydání druhého dílu na leden 2022. Konečně

LilluLong
26.05.2021 5 z 5

Pri tejto knihe staci ako recenzia jedno slovo “ Prečítajte “ , u mna zabodovala 5*

LadyElisa
30.04.2021 5 z 5

Jodi opět dokázala, že je královnou současné literatury pro ženy, její knihy přímo hltám a i tuto knížku jsem si nesmírně užila. Princezna rebelka - Adeline a neodolatelný král Hollywoodu Josh - je to pohádka pro velké holky, ale mě se moc a moc líbila. Ten konec byl tedy dosti akční. Snad se nad námi nakladatelství XYZ smiluje a vydá druhý díl, protože ho nutně potřebuji! :)

Fallon443
26.04.2021 5 z 5

Kniha je za mě skvělá a určitě doporučuji. Doufám, že se brzy dočkáme dalšího dílu, protože ten konec... Jak jsem ji dočetla byla jsem hrozně naštvaná.
Možná bude spoiler!
Joshe jsem si moc zamilovala, ale měla jsem radši ty romantické chvilky mezi ním a Adeline, než ty drsné..
Ale modlím se za to, aby vyšel druhý díl, protože mě kniha bavila a styl psaní autorky mi vyhovuje.

katerina3329
11.04.2021 5 z 5

DOPORUČUJI

LenRan
08.04.2021 4 z 5

Tuto knihu jsem dost dlouho odkládala, moc se mi do ní nechtělo, o to větší překvapení bylo, že jsem se u čtení dobře bavila. Líbilo se mi, jak si totálně propadli navzájem všemu navzdory. Zajímalo by mě, jestli se autorka inspirovala skutečným princem a americkou herečkou a jen to obrátila :)))
Předpokládám, že víc jak po roce od vydání se už druhého dílu nedočkáme, což teda beru jako podraz na čtenáře.

Štítky knihy

pro ženy milostné romány erotika panovníci pro dívky romantika skandály a aféry

Autorovy další knížky

Jodi Ellen Malpas
anglická, 1980
2014  75%Odhalení
2016  78%Zaslíbená
2019  76%Ochránce
2015  80%Odpuštění
2020  81%Kontroverzní princezna

Kniha Kontroverzní princezna je v

Právě čtených8x
Přečtených250x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených12x
Knihotéce220x
Chystám se číst280x
Chci si koupit74x
dalších seznamech7x