Královna ničeho

Královna ničeho https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435728/bmid_kralovna-niceho-kVI-435728.jpg 4 1202 214

On bude zkázou koruny a ničitelem trůnu. Moc je mnohem jednodušší získat než si ji udržet. Jude se tuhle lekci naučila, když se vzdala kontroly nad podlým králem Cardanem výměnou za neomezené pravomoci. Teď je z ní vyhoštěná královna Říše víl, skončila v lidském světě bezmocná a trpící Cardanovou zradou, ale odhodlaná získat zpátky všechno, o co ji připravil. A příležitost se brzy naskytne v podobě sestry-dvojčete Taryn, jejíž smrtelný život je v nebezpečí. Pokud chce svou sestru zachránit, musí se Jude vrátit mezi víly, riskovat život a vyrovnat se se svými přetrvávajícími city k Cardanovi. Ale v Elfhame je všechno jinak. Říše stojí na pokraji války, a jakmile Jude vklouzne hluboko za nepřátelskou linii, pohltí ji krvavá politika.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Queen of Nothing , 2019


více info...

Nikidree
Nikidree
06.03.2024 4 z 5

Poslední díl je za mě nejlepší. Opravdu jsem si ho užila a tentokrát i musím říct, že mi postavy nepřišly tak protivné. Celkově je tu méně intrik, což očividně prospělo. Děj je tak nějak plynulejší a už na mě nepůsobil, jako soustavná smršť toho, co Jude chce a musí.
Myslím, že když se člověk přenese přes drsnou touhu Jude (a Madoca) po moci (a jejich cestu k ní přes mrtvoly a intriky), že si příběh užije. Možná, že kdyby mi sedly postavy a jejich charaktery, tak bych si všechny díly užila víc i já.
Poslednímu dílu dávám 4*, protože mě opravdu bavil a líbil se mi.

marianna7090
marianna7090
24.02.2024 5 z 5

(SPOILER) 4,5*
Posledná časť sa mi z trilógie páčila najviac. Ľahučko sa čítala, dej plynul rýchlo, stále sa niečo dialo a nakoniec všetko dobre dopadlo ako v správnej rozprávke. Síce som dúfala, že tam konečne vyvrcholí poriadna bitka, nechýbalo mi to tam až tak veľmi, že by to rušilo dej.
Madock ako záporák bol pre mňa veľmi slabý a dosť biedny, v porovnaní so zloduchmi iných fantasy príbehov. Bol to len otravný, ambiciózny a neschopný tatko. Taká Umbridgeová by ho zvládla jednou rukou a jednou urážkou.
A moja romantická duša by ocenila viac romantiky. Aj keď uznávam, že toto nebol zámer tejto série.
Celkovo sériu hodnotím asi 3,5*, bolo to zaujímavé, ale čítala som lepšie.


knidopel
knidopel
22.02.2024 5 z 5

Strašně jsem se bála, že budu z konce této našlápnuté série zklamaná. Chvílemi to tak i vypadalo, ale nakonec vše dopadlo tak, jak mělo a příběh se krásně uzavřel. Jsem ráda, že jsem Krutého prince neodložila (když jsem měla problém se začíst) a do série se pustila.

Karlík27
Karlík27
13.02.2024 5 z 5

Strašně dlouho mi moje kamarádka říkala jak je to dokonalá série a ze si ji musím přečíst a já nemůžu říct nic jiného než ze měla pravdu

kristyna6626
kristyna6626
07.02.2024 5 z 5

Krásné zakončení série

zirafinec
zirafinec
04.02.2024 5 z 5

Asi nejlepší díl série. U předchozích dvou jsem měla pocit, že tomu něco chybí, ale tenhle díl jsem zhltla bez námitek. Řekla bych, že přečíst si tuto sérii stojí za to.

Šustýnka
Šustýnka
29.01.2024 5 z 5

Ze začátku mi trvalo než jsem se do příběhu dostala, ale nakonec jsem si tuhle trilogii velmi zamilovala. Asi to nebude pro každého, ale pokud hledáte fantasy enemies to lovers, nejspíš se vám knihy budou líbit. Příběh je zaměřený hlavně na politiku, romantika je spíš vedlejší a není zde ani moc spicy scén, což je možná trochu škoda.
Hlavní ženská hrdinka Jude se v příběhu vyvíjí (sílí) a nezastaví se dokud nedostane, to co chce.
No a Cardan navždy zůstane v mém srdíčku.

Zamilovala jsem se do světa, který autorka vytvořila a určitě to nebyla poslední knížka od Holly.

stejfina
stejfina
21.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Přečteno jedním dechem. Narozdíl od prvního dílu, u kterého mi trvalo se do knížky začíst, tento díl stejně jako druhý nezklamal. Hltala jsem každou stránku. A vzhledem k tomu, jaké bylo pnutí mezi Jude a Cardanem po celou dobu série se mi ulevilo, že nakonec zůstali spolu, i když jsem posledních 30 stran byla doslova ve stresu, že jak je autorčiným zvykem mě překvapí nějakým zvratem. Naštěstí k tomu nedošlo. Chápu, že pro někoho mohl být konec nudný a předvídatelný. Ale já jsem byla nadšená. A nakonec ještě k Tyran, která se konečně začala chovat jako sestra, i když jsem z počátku v její návštěvě ve světe lidi očekávala zradu. Pro mě je kniha 5/5 :-)

danielawojn
danielawojn
14.01.2024 5 z 5

Důstojné zakončení trilogie. Celé mě to doopravdy bavilo.

Vypozorovala jsem, že u fantasy trilogií často poslední díl pokulhává. První je rozjezd, druhý mi zpravidla připadá nejlepší a ten třetí už se rozvine ve znamení toho, aby se to vše povedlo zakončit.

V Královně ničeho bylo i přes potřebu směřovat příběh k cíli dost zvratů a děje. Zároveň žádná vedlejší dějová linka nezůstala neuzavřena a všechny otázky dostaly svou odpověď.

Tereza.Fait
Tereza.Fait
05.01.2024 4 z 5

Vsechny dily precteny behem dvou tydnu, fakt se mi to libilo. Ctu teda v originale, protoze mi překlady prijdou kolikrat az ponižující.
Urcite si to prectu znova a urcite si prectu knizku Cardana, tu potrebuju :-D

Nifgai
Nifgai
03.01.2024 4 z 5

Za mě rozhodně nejlepší díl série,ale celkově jsem od série čekala víc. Ocenila bych víc prostou mezi Jude a Cardanem. Líbila se mi i linka Vivi a Heather.

TeriLin1111
TeriLin1111
18.12.2023 5 z 5

Tenhle díl sice nebyl tak dramatický jako předešlé dva, žádný nečekaný zvrat, zato se už od začátku něco dělo a já si to maximálně užívala. Celá tahle série určitě stojí za přečtení, skvěle propracované postavy i děj, romantická linka byla skvělá, sice trochu s otazníkem ale je to jenom fikce tak přimhouřím oči :) Bude mi to chybět a ráda se k tomu někdy vrátím.

Rebarborka
Rebarborka
22.10.2023 2 z 5

Příběh pomsty bez pomsty.

Martina852
Martina852
29.09.2023 3 z 5

Už při čtení prvního dílu jsem očekávala zcela něco jiného a navíc mi trvalo věčnost než jsem knihu přečetla. Přesto jsem pokračovala ve čtení dál a druhý díl byl o něco lepší. Hned jsem se vrhla i na třetí díl, bohužel asi tak v polovině knihy všechny intriky a nějaká akce zmizela.

Trilogie ve mě zanechala dosti průměrný dojem. Při čtení jsem si občas říkala, že žánr Young Adult už asi pro mě už moc není.

Holubka
Holubka
26.09.2023 3 z 5

(SPOILER) Musím říct, že pro mě toto byl nejlepší díl série. Pořád se něco dělo a děj skvěle ubíhal. Konečně se rozjela i romantická linka, která doposud skoro neexistovala. Je tu pořád ALE! Čekala jsem epickou bitvu, nedostavila se. Čekala jsem nějaké Juditiny intriky, nedostavili se. Čekala jsem velký zvrat na konci, NIC. To to opravdu všechno skončilo jenom tím, že usekla hadovi hlavu? Kterou se navíc rozhodla useknout v tu danou chvíli a nebyl za tím nějaký propracovaný plán? Jako tady mě konec opravdu zklamal. Aspoň jsem se dočkala konečně té romantiky, ale ani ta mi nepřišla nějak extra epická. Bohužel kvůli tomu všemu nemůžu dát knížce ani sérii víc hvězdiček.

Když se na celou sérii podívám zpětně, jsem docela zklamaná. Podle toho jaký je kolem série obrovský boom, jsem čekala něco epičtějšího. Jediný kdo tady za něco stál byl Cardan, ale že bych z něj byla nějak odvařená to se taky říct nedá.

Suma sumárum série Krutý princ není můj šálek kávy a určitě se k ní neplánuji vrátit.

DK197
DK197
22.09.2023 4 z 5

E-KNIHA: Osobně bych řekla, že poslední díl je něco mezi jedničkou a dvojkou. Ubylo řečí a přibylo nečekaných zápletek. Na druhou stranu je oproti předešlým dílům trošku romantičtější a sladší. A konec byl na můj vkus víceméně očekávatelný a až moc pohádkový, což je škoda. Prostě se mi to k postavám a celé sérii úplně nehodilo. Ale myslím, že mladší čtenáři a hlavně čtenářky si to užijí.

Foxie89
Foxie89
28.08.2023 4 z 5

Parádní závěr celé série! Konečně se dostala i na Cardana i Jude a vůbec by mi nevadilo, kdyby tam společných chvil měli víc. Bylo to plné akce a koněčně žádné výplně, aneb míň se kecalo o tom, co bude a konalo se :D

Bety093
Bety093
17.08.2023 4 z 5

Wow, hrozně jsem spokojená s tím koncem. Jednoznačně nejlepší díl této trilogie. Myslím že hodně lidí se to nebude líbit, že čekali něco víc ,ale mi to vyhovuje tak, jak to Holly napsala. Celkově jsou všechny tři díly srovnatelné a ani jeden nějak moc nevyčníval, prostě si držely svůj standard. Za mě moc povedená série, doporučuji.

Betulefetule
Betulefetule
05.08.2023 5 z 5

Další skvělý díl Krutého prince. Někteří budou možná zklamaní koncem, ale mně naprosto vyhovoval. Knihu jsem přečetla ani ne za tři dny, a rozhodně doporučuji :)

Adrim
Adrim
05.08.2023 5 z 5

Za mě osobně je to velmi poutavý závěr trilogie. Postavy dobře vykreslené, příběh poutavý, ... doporučuji.