Královna Alžběta II. a královská rodina: Nové vydání k uctění památky Jejího Veličenstva

Královna Alžběta II. a královská rodina: Nové vydání k uctění památky Jejího Veličenstva https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508532/bmid_kralovna-alzbeta-ii-a-kralovska-rod-63b46e1a41001.jpg 5 17 10

Popis knihy zde zatím bohužel není...

Biografie a memoáry Obrazové publikace Historie
Vydáno: , Pangea
Originální název:

Queen Elizabeth II and the Royal Family , 2021


více info...

Přidat komentář

crazyslunicko
31.10.2023 5 z 5

Kniha mě ohromila. Čekala jsem něco - hlavně o královně a dostala jsem v podstatě průřez celou Britskou monarchií od jejího počátku až po Harryho s Meghan. Knihu jsem si koupila na počest královny Alžběty II., ale moc ráda jsem si přečetla o celé historii Britského Království. Jindřichu VIII. bylo věnováno hodně málo místa, na to jak byl kontroverzní a jaký život vedl. Naopak Alžbětě I. bylo věnováno hodně a o královně Viktorii taktéž. Kniha je velkého formátu což mě prve znepokojilo, ale to vůbec nevadí. Kniha je plně ilustrovaná a najdeme v ní kvanta fotografií ve vysokém rozlišení .

"Jeho... obrovská láska a přízeň mi dávají pocity nebeské lásky a štěstí." Královna Viktorie

"Jsem velmi mladá.. jsem si však jistá, .. že je málo lidí.. si přeje skutečně udělat to, co je vhodné a správné, víc než já..." Královna Viktorie

"Prohlašuji před vámi, že můj celý život, až již bude dlouhý, nebo krátký, bude věnován službě vám a našemu velkému imperiálnímu Společenství národů, ke kterému náležím. Nebudu však mít dost sil, abych toto prohlášení splnila, pokud se v tom ke mně nepřipojíte." Alžběta II.

Mirka320
27.07.2023 4 z 5

Nádherná publikace, spousta informací, které jsou rozdělené do různých časových os. Je to taková spíš Wikipedie ale přesto jsem si čtení užila. Jen škoda, že si autoři nepohlídali zbytečné chyby v textu.


Katie*
11.06.2023 5 z 5

Tuto knihu jsem četla v době pracovní vytíženosti, protože jsem potřebovala něco, kde bych se nemusela soustředit na příběh. Lépe jsem si asi vybrat nemohla :). Ačkoliv je tato encyklopedie bohatá na informace - shrnuje dějiny Velké Británie a detailněji popisuje život nejen Alžběty II, ale i členů královské rodiny - velice příjemně se mi četla, i když pravda, to čtení bylo trochu pomalejší. Ocenila jsem zahrnutí fotografií, jichž je kniha opravdu plná, a rovněž i vsuvky např. o kočárech nebo rezidencích, které královská rodina využívá. Pro fanoušky královské rodiny a hlavně Alžběty II je tohle kniha, kterou si prostě nesmí nechat ujít :).

n.ezn.amy
19.03.2023 5 z 5

Fantastická publikace, která se zaměřuje na britskou historii, od počátku všech vládců Anglie až po současnost. Největší prostor pochopitelně dostává poslední zesnulá královna Alžběta II., její život a vládnutí společně se svým manželem princem Philipem. Dále součástí jsou civilní či náboženské ceremonie, pohřby či svatby. Popis a nádherné fotky královských paláců ať je to Buckingham, překrásný Windsor nebo palác Holyroodhouse pod Artušovým sedlem v Edinburghu a dalších. Tato publikace se doopravdy povedla.

Danago
13.03.2023 5 z 5

Nádherná publikace.

cleopatra11
26.11.2022 5 z 5

Naprosto dokonalá kniha, plno krásných fotografií a velmi dopodrobna popsána veškerá historie, minulost a současnost této královské rodiny.

Michalka98
19.09.2022 5 z 5

Knihu jsem začala číst v době oslav sedmdesátiletého výročí vlády Alžběty II. a dočítám ji v době jejího úmrtí. Myslím, že je to symbolické. Tato publikace vás provede celou historií monarchie a představí vám královskou rodinu. Královna Alžběta pro mě byla výjimečnou osobností. Byla tím prvním, co si v souvislosti se Spojeným královstvím vybavím. Žena, která chápala význam slov jako povinnost, loajalita, důstojnost, elegance. Byla častokrát kritizována - někdy oprávněně, jindy neoprávněně. Nikdo jí ovšem nemůže upřít to, že až do konce svého života sloužila svému lidu a splnila tak slib, který dala ještě jako velmi mladá dívka. Budu si ji pamatovat jako dámu v barevném kostýmku, obklopenou psíky corgi, dívající se láskyplným pohledem na milovaného manžela prince Philipa. Tyto všechny podoby královny v knize najdete. A teď naposledy píši God Save the Queen.

4444913
09.04.2022 5 z 5

Českou verzi nemám,přátelé mě obdarovali anglickou a časem i německou mutací ale počítám že to nevadí.Velice obsažná kniha psaná velmi nebulvárně,s logickým člněním podle časových období.Najdete tu odpovědi na běžné otázky o britské monarchii,její historii i současnosti a něco málo i o několika jejích členech.Končí někde po Williamově svatbě s Kate a daleko před Sussexským úprkem.

natynka21
18.03.2022 5 z 5

Kdyby si člověk měl přečíst jednu knihu o nejznámnější monarchii na světě, doporučila bych mu tuhle. Kniha sice vypadá, že je hlavně o královně, ale obsahuje mnoho zajímavých informací nejen o ostatních členech královské rodiny (i těch z minulosti), tak důležité historické okamžiky, klenoty i popis královských sídel. Kniha je velmi obsáhlá a doslova napěchovaná fotografiemi. Jsem z ní jedním slovem nadšená.

tom8157
24.02.2022 5 z 5

Velmi obsáhlá kniha, která se, pochopitelně, nejvíce zaměřuje na královnu Alžbětu II. Kromě toho zde však čtenář najde i kompletní historii britské monarchie, informace o všech významných členech královské rodiny, ale také o královských rezidencích, korunovačních klenotech apod.
Líbí se mi, že každý z členů královské rodiny má ve své kapitole stručnou časovou osu s nejvýznamnějšími životními milníky a největším plusem knihy je samozřejmě množství kvalitních fotografií a celkové grafické zpracování.