Otrokyně, Bojovnice, Královna

Otrokyně, Bojovnice, Královna https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/320061/bmid_otrokyne-bojovnice-kralovna-koruny--X51-320061.jpg 4 86 16

Koruny a slávy série

1. díl >

Sedmnáctiletá Ceres je krásná chudá dívka žijící v imperiálním městě jménem Delos. Vede drsný a nebezpečný život poddaného člověka. Ve dne doručuje do paláce zbraně, které její otec vykoval, a v noci s nimi tajně cvičí. Touží stát se bojovnicí v zemi, kde je dívkám zakázáno bojovat. Když ji mají prodat do otroctví, je zoufalá. Osmnáctiletý princ Thanos pohrdá vším, co charakterizuje jeho rodinu. Hnusí se mu její kruté zacházení s masami a hlavně brutální turnaj — Jatka — který se koná v samém srdci města. Touží se vymanit z okovů královské výchovy, ale i když je zkušený válečník, nevidí cestu ven. Když Ceres ohromí dvůr svými skrytými silami, je nespravedlivě uvězněna a odsouzena k osudu horšímu, než by si dokázala představit. Zničený Thanos se musí rozhodnout, jestli kvůli ní bude riskovat úplně vše. Ceres vržená do světa dvojakosti a smrtících tajemství rychle zjistí, že jsou lidé, kteří vládnou, a lidé, kteří slouží. A také, že být vyvolený je někdy to nejhorší, co se může stát.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: ekniha , Morgan Rice
Originální název:

Slave, Warrior, Queen , 2016


více info...

Brunnetka
Brunnetka
05.01.2023 4 z 5

Není to úplně nejlepší kniha co jsem kdy četla, ale zaujala a bavila mě :) Chvílemi byl děj předvídatelný a takový "hrk frk", ale to se třeba v dalším díle poddá

VerronikaH
VerronikaH
06.09.2022 odpad!

Nepochopitelné, nelogické, bez souvislostí...


marky7739
marky7739
15.10.2021 5 z 5

(SPOILER) Komentáře tady.... Očekávání něčeho víc.... Já jsem spokojená! Je tu vše, akčnost, zvraty, romantika..... A i za cenu že zhruba vím kam to směřuje, jsem prostě spokojená. MOJE PRVOTINA od této spisovatelky a fakt nenáročný oddychový čtení.

A baví mě i ta její (doufám že počáteční nebo spíš prozatímní) .... Ceresina nevědomost své síly.

inachisio
inachisio
06.09.2020 3 z 5

Kniha mě bavila, ale zdá se, že autorka to strašně přehání, co se týče zvratů, splněných přání a především povahy všech hrdinek, která je zpravidla hrozná.

Medasek
Medasek
03.10.2019 3 z 5

Kniha mě zaujala. Rozhodně dobrý nápad na příběh. Bohužel jsem, ale čekala něco víc.

Niky91
Niky91
30.06.2019 3 z 5

Kniha Proměněná byla nejzajímavější první díl, ale tato jen kousek pokulhává.

vivalamuff
vivalamuff
08.05.2019 4 z 5

Mně to tak špatné nepřišlo. Oceňuji, že je v příběhu mnohem více zvratů a bojových scén než milostných zápletek, jak to obvykle bývá u jiných autorek tohoto žánru.

guardian
guardian
08.04.2019 2 z 5

Zde jsem naprosto rozpolcená. Kniha mě zaujala motivem, fantazijním světem. Rozhodně jsem měla nutkání číst dál a dál. Ale psychologie postav a celkový dojem z děje? Popravdě nic moc. (Další text obsahuje spoilery) Hlavní hrdinka na mě působí jako naprostá puberťačka, která mění názory (hlavně co se týče citů), děj byl až příliš neuvěřitelný - tolik životu nebezpečných událostí během pár dní? Sotva se hrdinka dostane z vězení, už ji tam zase někdo veze a takhle pořád dokola. Nehledě na pravopisné chyby, které občas opravdu bijí do očí - to je ale věc překladu. O dalším dílu popřemýšlím. Abych zase nebyla příliš negativní, musím uznat, že zvědavá jsem.

Gizelaa
Gizelaa
02.11.2018 2 z 5

No dočetla jsem i tuhle sérii, ale tím jsem s touto spisovatelkou skončila. Tahle série je pokud možno ještě horší než Sága Čarodějův prsten. Děj nic moc a zbytek je jen o zabíjení, zabíjení a zabíjení.
No a co se týče překladatelovy češtiny - hrubky, nemožná gramatika...

Kris@
Kris@
16.09.2018 1 z 5

Nemohu si pomoct, ale přijde mi to jako velmi chabý pokus o Hru o trůny. Nelogické chování, nereálné zvraty v ději. Tupé, ploché postavy. Jedna hvězdička za násilí a aspoň občasný zajímavý zvrat. Nicméně kvalitou je to stále absolutní odpad.

warca
warca
05.09.2018 3 z 5

Děj ubíhal příliš rychle a chyběly mi v knize popisné části. Připadalo mi to spíš jako dílo nezkušené autorky. Zas tak originální příběh nebyl. Taky mě rozčilovala hlavní hrdinka...
Ale oceňuji čtivost a zápletku.

doubravka212
doubravka212
22.07.2018 5 z 5

Sice jsem ji objevila v knihovně jen náhodou, ale to ni nemění na tom, že je skvělá. Příběh zaujal a měla jasem zábavu na celý sobotní den.

Sabishej
Sabishej
03.02.2018 4 z 5

Hezký, napínavý příběh se zajímavou zápletkou. Ale abych se přiznala, trochu jsem se musela do čtení nutit. Děj pokračoval strašně rychle, musela jsem se vracet abych pochopila proč jsme se ocitli někde jinde, a autorka téměř vynechávala popis místa, kde se postavy nacházejí, a popis samotných postav.
Jinak se mi líbí realistická atmosféra starověku a to jejich válčení. Ale u Ceres mi zase vadí, že se nějak nesnažila ovládnout tu svoji sílu.
No, dávám 4* a těším se na pokračování. :)

Tofinka
Tofinka
18.04.2017 3 z 5

Super knížka, opravdu se velmi rychle četla.
Doufám, že se co nejdříve dostanu k dalším dílům této knihy. Otevřené konce mě nenechají spát...:D

Knihu jsem četla jako e-book a dostala jsem se k ní čirou náhodou při ,,brouzdání,, po Google play :). Kniha byla zadarmo, a tak jsem si řekla proč ji nevyzkoušet, popravdě jsem nečekala nějakou super knížku, do které se takto zamiluju. Opravdu mě tato knížka zaujala...

Ke konci mi bylo Ceres strašně líto, prožívala jsem
s ní smutet i beznaděj. Těším se na další díl.
A co k tomu ještě říct.. Snad jen:
,,CERES! CERES! CERES!,, :D

ajtynka
ajtynka
18.12.2016 4 z 5

Knihu jsem stáhla zdarma v rámci propagace spisovatelky. To nic nemění na tom, že to je výborná kniha a já si okamžitě musela koupit díl druhý. Je to napínavá četba a neustále se něco děje, takže tam nebyly pasáže , které by mě nudily, nebo které bych přeskakovala.Tento příběh je akční a velmi zajímavý.

Baraliska
Baraliska
09.12.2016 5 z 5

Tato kniha je naprosto úžasnááááááááááááá.
Moc se mi líbí, jak mě autorka dokázala strhnout do děje. Připadala jsem si, jako bych tam byla. Jako bych byla Ceres, Thanos, Rexus, Nesos, Sartes....
Přečetla jsem ji s jedním dechem a ani ne za jeden den.
Všem, kterým se líbí nebezpečí, zrada, závist, a hlavně láska tuto knihu na 100% doporučuji :).
PS: Kniha se nemusí vychvalovat jenom kvůli své krásné obálce, ale také kvůli svému krásnému ději ;) :).

Autorovy další knížky

Morgan Rice
americká
2015  75%Cesta hrdiny
2012  60%Aréna jedna - Otrokáři
2016  73%Otrokyně, Bojovnice, Královna
2015  72%Vzestup draků
2016  82%Tulačka, Vězeňkyně, Princezna

Kniha Otrokyně, Bojovnice, Královna je v

Právě čtených5x
Přečtených140x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených8x
Knihotéce120x
Chystám se číst119x
Chci si koupit20x
dalších seznamech3x