Podraz

Podraz https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475887/bmid_podraz-d6S-475887.png 4 134 28

Kolotoč série

< 3. díl

Kde jsou hranice hamižnosti? Neexistují? Anebo jen prostě nejsou vidět, když člověku zakalí zrak mlha tělesné touhy? Několik lidí o tom bude muset vážně popřemýšlet… Orla zatkla policie. Olka se kvůli němu vrací do Polska a žádá o pomoc prokurátora Łukasze Zimnického. Ten souhlasí s tím, že jí vyhoví, ale klade si jednu podmínku: Orłowski se musí stát korunním svědkem. Potíž je však v tom, že Orlovi se do toho příliš nechce. Ve Vratislavi se zase Lilka s Michałem pokouší rozkrýt tajemství sekty, jejímž hlavním úkolem je vyprat špinavé peníze pro Chobotnici. A to všechno je přitom jen špička ledovce…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Red
Originální název:

Przekret , 2020


více info...

Přidat komentář

Nika.
11.10.2023 4 z 5

Podraz se nesl v duchu předchozích dvou dílů.
Knížka se četla dobře, bylo trošku těžší zorientovat se v některých postavách.

monika0181
14.09.2023 4 z 5

Čím jsme dál tím je horší si vůbec v knize udržet přehled. Vyskytuje se tam tolik postav a používají se i jejich přezdívky, že je problém se vůbec orientovat. Jsem ráda, že se mi podařilo sérii dočíst. Knihy jsem odkládala a četla na části. Příběh má spád, náboj, výboj. Ale není to něco k čemu bych se chtěla někdy vrátit. Přečteno odloženo, i když asi si to najde své čtenáře. Není to úplně špatné, ale ne pro mě.


ErčaV.
11.02.2023 5 z 5

Tenhle díl byl nejlepší. Ale už tu bylo spoustu jmen a hlavně přezdívek, takže občas jsem se ztrácela.

knihomolka525
20.11.2022

ani jsem nic nečekala.Po Kolotoči se dalo předvídat v jakém duchu se děj ponese.Výběrem knih Swist jsem si řádně šlápla na hrábě.Tohle není druh krimi které mám v oblibě.Nic proti tomu,pokud to má někdo opačně.

Tereyciiik
15.10.2022 5 z 5

Její knihy prostě žeru. Krimi příběh, erotika a humor, prostě skvělá kombinace. Poslední díl, pro mě nejlepší z trilogie. Tim, ze v každé knize je hlavnim párem někdo jiný, nemůžete se začít nudit. Za mě byl toto nejlepší pár. No a závěr? Za mě super a hlavně totálně překvapivý a uz se na můžu dočkat, co dalšího vymysli.

Kristy.Seb
30.06.2022 4 z 5

Úhel pohledu závisí na tom, kde zrovna sedíš.

Zase šílená lavina jmen a propletenců. Kdybych se v příběhu víc orientovala, určitě by se mi série líbila víc. :D

Andrejka91
14.06.2022 3 z 5

Po předchozím díle Chobotnice jsem se na tento díl moc těšila ale musím přiznat, že jsem zklamaná. Tento díl jsem sice přečetla za chvilku, četlo se to dobře ale ztrácela jsem se často mezi postavami, protože tentokrát jich tam figurovalo více a nebylo to tak od autorky dobře označené, tak jsem nevěděla o kom je řeč.
Tento díl mě nebavil tolik jako druhý, pro mě to bylo místy obtížné na pochopení a konec jsem nepochopila vůbec.

TheMelorry
06.06.2022 3 z 5

Stejně jako s celou sérii i se závěrečným dílem jsem spokojená. Člověk otáčí stránky, ani neví jak a díky vhodně zvolenému, nekomplikovanému jazyku se kniha opravdu čte úplně sama.
V tomto díle se konečně rozplétají složitosti ohledně podvodů z předchozích dílů, objevují se dobře známé postavy i několik nových. Samozřejmě nechybí vulgární jazyk a několik erotických scén, které ale k této sérii neodmyslitelně patří. V závěru se mi líbil také náznak jisté nedořešené věci, která doufejme předznamenává novou sérii.
(3,5)

MilackovaN
04.06.2022 3 z 5

Obstojné zakončení série, za mě je o hodně lepší série Prokurátor, nebo alespoň postavy mě bavily daleko více. U třetího dílu mi vadilo, že už tam bylo hodně postav a špatně jsem se orientovala, kdo je vlastně kdo a s kým vlastně je. A teda ten otevřený konec, ten mě teda naštval...

Emma27
14.05.2022 5 z 5

Třetí zavěrečný díl mě bavil,zaujali me hlavní postavy. Kniha byla čtivá a asi lepší jak první díl.

Lovana
23.04.2022 4 z 5

Po dočtení Chobotnice jsem se na třetí díl série Kolotoč hodně těšila, ale tentokrát musím říct, že jsem čekala něco víc... Série byla skvěle rozjetá, ale bohužel si myslím, že potenciál autorka úplně nevyužila a jako nejlepší díl této série hodnotím Chobotnici.
Trošku jsem se chvílemi ztrácela ve všech jménech (což je asi trochu i moje chyba, jelikož jsem začala sérií Kolotoč a na Prokurátora se teprve chystám...), ale množství postav jako takových mi úplně nevadilo, spíš skutečnost, že každá postava byla pod dvěmi, někdy i třemi jmény, což mi občas dělalo problém...
Hlavní postavy tohoto dílu mě bavily, ale zároveň jsem je úplně nechápala, zejména teda Polu... Mě by vadilo, kdyby se mnou muž jednal tak, jak s ní, ale tohle jsem vytýkala i v předchozích dílech, takže to je asi spíš můj osobní problém, zřejmě se najdou ženy, kterým toto vyhovuje...
Každopádně se těším až si zpětně přečtu sérii Prokurátor, která je celkově lépe hodnocená a zároveň jsem zvědavá, zda se dočkáme nějakého dalšího pokračování, protože na to si autorka na konci nechala otevřená vrátka...

Hodnocení 4*/5*

tatjana1737
17.04.2022 2 z 5

(SPOILER) !!! POZOR SPOILERY !!!

Pokud jsem po dočtení Chobotnice tvrdila, že Paulina Świst umí psát, beru to zpátky. Po Chobotnici jsem byla neskutečně natěšená na to, jak to všechno rozmotá a rozplete, co se dozvíme o Michałově minulosti, kdo za tím vším, co se postavám děje, stojí. Namísto toho se mi dostalo několikrát zrecyklovaného všeho z předchozích dílů. Ať šlo o uťápnutého poďobaného Surdzielka, Orlovu pošahanou manželku anebo v závěru nej záporáka první série, který snad - jak epilog naznačuje - konečně dostane pořádný prostor ukázat, proč má tak zlou pověst. Oceňuji snad jen to, že Barti, který v předchozích dílech dostal tak trochu aureolu ne*ukatelného bezpohlavního kamaráda, který je dobrý jen k tomu, aby někomu půjčil letadlo, měl možnost zde předvést, že i on je pořádný nadsamec, který ví, jak v posteli zacházet se ženskou. (Obzvlášť, pokud si u toho někdo potrpí i na facky.) U Poly jsem se vyloženě bavila její vztahovou minulostí a co se krimi zápletky týče, to byla taková békovina, že jsem měla chuť bouchat hlavou o stůl. Pola je navíc prezentovaná jako super skvělá policistka, ale pak se chová jako typická zamilovaná dylyna a její super skvělé policejní schopnosti jsou využity jen k tomu, aby si vzala šaty zapnuté ke krku a dělala ze sebe blbku... (Smutné je, že záporáci jí to baští i s navijákem.) Jsem jen zvědavá, s čím autorka přijde příště a sázím si, kdy mezi mužské hrdiny konečně zařadí Zimnicki starší (Łukaszův bratr, co má bar) nebo nebohý kamarád Zuzanny a Wyrwův parťák Strzelecki. Docela by mne zajímal profil průměrného polského absolventa práv, protože z knih Pauliny Świst jeden získá vcelku mylný obrázek. A vlastně ještě jednu věc musím vyzdvihnout, a to přirovnání Łukasze Zimnického k Marcinu Dorocińskému, protože takhle nějak jsem si Chladnýho celou dobu představovala i já. Mocinky moc si přeju, aby Prokurátora zfilmovali a hrál ho právě Dorociński, pak by to bylo naprosto dokonalé!


"(...) Ale vzpomínám si na to, jak mě nějakej typ odlákal od zájezdový skupiny s tím, že mi za rohem ukáže koťátka. A pak jsem stála opřená o důlní stěnu tři sta metrů pod zemí. V temný šachtě. A někdo mi zajížděl rukou pod tričko. (...) Nebyls to náhodou ty?"
"Já a ošahávat někomu kozy? Nikdy!"
"Aaaa, tak to musel bejt ten závodník Krzysztof Hołowczyc."
"Tak to musí bejt solidní úchylák. Pokud vím, tak tam nedošlo jen k osahávání. Jsem si skoro jistej, že pak nastalo i líbání a lízání."
"Takže si přeci jen něco pamatuješ."
"Ale prosím tebe! Vyprávěl mi to Hołowczyc."

lihate
16.04.2022 5 z 5

Že to Paulina umí, víme už dávno. A tato kniha není výjimkou. Celou dobu jsem čekala, jak celý příběh zakončí a tohle bych opravdu nevymyslela.

Líbí se mi, že jsou všechny příběhy a postavy propletené už od série Prokurátor. Série Kolotoč se sice může zdát mírně slabší, ale pokud to berete jako jednu dlouhou jízdu, vůbec mi to tak nepřišlo. Skvěle jsem se bavila a stále se těšila, co se bude dít.

Knihy jsou nepředvídatelné, plné vášně, citů, násilí, zločinů, uštěpačných poznámek, sarkastických rozhovorů, legrace, spravedlnosti a spousta dalšího. Je to doslova koktejl emocí a mě to šíleně baví.

Možná že byly v tomto díle postavy maličko ploché, ale i tak jsem si tu jízdu totálně užila a ještě se rozplývala nad epilogy.

katallinka
12.04.2022 3 z 5

Opět super čtivé a celkově tahle paní autorka se dostala mezi mé oblíbené autory. Nicméně tento díl byl pro mě nejslabší. Podle mého úplně zbytečně velké množství postav, často jsem se ztrácela v tom, kdo mluví. Celkově poměrně překombinované a navíc Bartek mi vůbec nesedl.

HDosoudilová
11.04.2022 4 z 5

Hlavní dvojicí je tentokrát Bartek a Pola, byť o nich v anotaci není zmínka. Ta je právě docela zavádějící.
I tito dva mě velmi bavili. Hlavně to jejich hašteření už od začátku. Je tedy pravda, že autorka mohla více popsat jejich minulost. To mi tam celkem chybělo. Kdo četl všechny díly, asi už tuší, co se bude dít dál. A já se na to těšila
Co se týče děje a zápletky, přiznám se, že jsem v tom chvílemi měla zmatek. V postavách ani tolik ne ale už jsem si moc nepamatovala detaily z předchozích dílů týkající se sekty a všeho okolo. Ono je to totiž docela zamotané. Alespoň na mě to tak působilo.
Na tento díl jsem se těšila velmi, autorka mě strašně baví. Ero*ická krimi je totiž přesně to pravé pro mě. Hlavně jsem byla zvědavá, jak to všechno dopadne. Některé momenty mi přišly sice přehnané. Co se týče konce, no... A jo, jsem spokojená.
Především doporučuji číst díly první i druhé série tak, jak jdou za sebou a ideálně co nejdřív po sobě. Každopádně doufám, že autorka bude s těmito postavami pokračovat. Už jsem si na ně zvykla a baví mě.

dencazrnu
09.04.2022 5 z 5

Kniha byla super, dostala jsem přesně to, co jsem čekala :-) Je teda pravda, že v postavách jsem měla neskutečný guláš a místy jsem se lehce ztrácela, ale i tak mě čtení bavilo. Mělo to náboj, napětí a ani o erotiku nebylo nouze. Paulině tento styl psaní neskutečně sedí a je opravdu profík ve svém oboru. A i když Kinga a Chladný zůstávají mojí srdcovkou, určitě i tuhle trilogii doporučuji. :-)

Lofda
05.04.2022 3 z 5

Poslední díl se mi nehodnotí úplně snadno. Zápletka nakonec dotažená pěkně (teda ne zrovna reálně a tak nějak rychle a snadno), napětí v tom všem vyšetřování taky výborný, rozhodně to nebyla nuda. A moc mě bavilo, jak se tam sešli všichni z předchozích dílů.
Ale tentokrát mi ani trochu nesedla ústřední dvojka. To se jako fakt chlap chová (a mluví) takhle a dámě to imponuje? Nechtěla bych takový vztah ani jako mladá 24letá holka ani po 10letech. Tohle hulváctví a macho jednání prostě nechápu.. a už vůbec ne holku, co jí takový chlap za to stojí?..

0197
04.04.2022 5 z 5

To už je konec téhle série? Ach jo. No nedá se nic dělat život jde dál. Každopádně odpočítávala jsem dny, kdy kniha vyjde. Byla jsem opravdu zatraceně zvědavá, jak se to vše vyřeší a co si na nás autorka zase vymyslí. A asi takhle. Jsem spokojená, menší výhrady mám, ale to až na konci.

Hlavní hrdinka Pola mi byla ze všech holek sympatická nejméně. Na můj vkus trochu povrchní, pořád omlívala, to jak ji Bartek před deseti lety poslal k vodě, kvůli holce, co ji nesahala ani po kotníky. Ale v pohodě. Byl to zase trochu jiný charakter a bylo to vlastně celkem osvěžující. Vlastně na konci mi docela přirostla k srdci.

Bartek. Další skvělý prokurátor, kterého jsem si oblíbila. Nemůžu si pomoc, ale autorka ty hlavní hrdiny umí popsat skvěle. Jasně žádní svatouškové, ovšem k jejich profesi to nějak sedí. Občas jsou trošku drsní, ale celkově super chlapi. Bartek a Pola k sobě skvěle pasovali. Líbilo se mi jak se provokovali, jak to od začátku mezi nimi jiskřilo, i když uběhlo dost let, co se viděli naposledy.

Velmi mě potěšilo, že se tu objevila celá parta a to jak z této tak i z předchozí série. Máme tu kompletně všechny a to jsem si moc užívala. Detektivní linka opět super. Erotika také super. Pokud jste dočetli až sem víte, co od autorky čekat a to přesně tu i dostanete. Žádné básničky, kytičky ani nežnou romantiku :-).

Co se týká konce, jak to podat abych nespoilerovala - no co se týká toho, jak to dopadlo s Olkou a Orlem, tak budiž. Stále jsem na rozpacích jestli jim fandit a přát jim to dobré nebo nefandit a doufat, že budou potrestáni. Osobně jsem čekala, že dopadnou jinak, ale tak uvidíte sami. Spíše mám výhrady k tomu, jak z určité scény na konci Pola vyvázla. Lépe řečeno - těžko uvěřit, že takový zločinec, za kterým jsme se celou dobu honili by ji udělal jen to, co ji udělal. Prostě to k němu a tomu jak byl prezentovaný nesedělo. Bylo to těžko uvěřitelný. Asi takhle no. Prostě moc "soft" dejme tomu.

I přes tu malou výhradu ke konci musím hodnotit plným počtem. Celou sérii i tento díl jsem si užila. Autorka to měla promyšlené. Je z toho opravdu hodně cítit, že to píše někdo, kdo se v tom prostředí pohybuje. Jsem ráda, že jsem tehdá dala autorce šanci. Určitě si sérii přečtu znovu. Prokurátora a Komisaře mám přečtený tak 4-5x tak to pak spojím i s touto sérií.

A jen tak mimochodem - co měl znamenat ten epilog z pohledu Lukasze a Kingy??Chtělo by to pokračování a to hodně rychle :-).

Šajler
27.02.2022 5 z 5

opět nezklamalo. Svižné, drsné, sarkastické. Tahle partička je prostě skvělá k odreagování, protože jsem to dala na jeden nádech.

romika
18.12.2021 5 z 5

Opět skvělý díl a závěr všech předchozíchk...no upřímně doufám,že přibydou další. Hrozně mě bavilo to polínání postav ze všech 6 autorčiných knih.