Kočka, která prochází zdí

Kočka, která prochází zdí https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12858/kocka-ktera-prochazi-zdi-12858.jpg 4 80 12

Vtipný dobrodružný sci-fi příběh o putování bývalého vojáka a jeho ženy prostorem a časem. Hlavní hrdina příběhu, bývalý voják a nyní spisovatel, se ocitá v nepříjemné situaci, když je v restauraci u jeho stolu zabit člověk. Za vydatné pomoci své půvabné novomanželky prchá z kosmického sídliště na Měsíc, ale ani tam není v bezpečí. V bitce s neznámým nepřítelem je zraněn a ocitá se v jiném prostoru a čase, aby se dozvěděl, že je vybrán pro provedení nebezpečného úkolu. Hrdina, který se nerad podřizuje jakékoliv autoritě, má přenest starý počítač, který se naučil předvídat budoucnost, z Měsíce v 22. století do paralelního vesmíru. Vtipné dialogy, odkazy na jiné známé příběhy sci-fi literatury i postavy z mytologie, napínavý děj potěší příznivce sci-fi.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Classic And
Originální název:

The Cat Who Walks Through Walls , 1985


více info...

Přidat komentář

Luigi1
12.01.2024 5 z 5

Zamotaný příběh který pobavil

Polinius
08.08.2023 1 z 5

Nevím kde se stala chyba.
Přečetl jsem si knihu, přečetl jsem si potom recenze ostatních a přečetl jsem si i více profi recenzi.
Samozřejmě vím že kniha měla nějakého redaktora a že autor nenapsal knihu na jeden zátah a neodevzdal hned první text který napsal. Tedy doufám že to tak bylo, ale kniha prostě působí jako by to byla první verze a přímo od autora to šlo do tisku.
Autor v první části vytvoří parádní svět, který je osídlen postavami které mě bavilo sledovat a pak nastane nějaký velký zvrat a všechno je jinak. Celkově to nakonec dává NĚJAKÝ smysl proč se všechno stalo ale reálně je to jeden velký nezvládnutý nesmysl. :-)
Srdcem knihy je poučení o vývoji vztahů v daleké budoucnosti ale musím kontaktovat že v roce 2023 jsme už dále než ve v 22. století a dokonce dále než v předaleké budoucnosti.
_______
Kniha je adept na to, aby ji někdo zodpovědně uchopil a napsal ji celou znovu a lépe. Předpokládám, že už to někdo udělal a dala by se doporučit nějaká alternativa.


kilometr
12.03.2020 3 z 5

Z těch 380 stran mě bavilo tak nanejvýš 100.A jestli tohle má být vrcholná ukázka umění jednoho z nejlepších autorů sci-fi,tak nevím....50%:

kuruteku
03.08.2018 3 z 5

Pocity velmi smíšené - úvodní citáty jsou extra třída ("Murphy byl optimista" jako jeden z nej), začátek mne vtáhnul, prostřdek navnadil, ale pak, podobně jako v Marťanovi (Cizinec v cizí zemi) polygamistická moralitka. Zkusím autora ještě několikrát a uvidím.

yerry
04.04.2017 2 z 5

Keďže som na tento román od RAH čítal samé chvály, bol som naň zvedavý. Trochu som mal obavy z toho, keďže patrí do autorovho neskorého obdobia, či nebude tak ukecaný ako napr. "Nebudu se bát ničeho zlého". Moje obavy sa naplnili v plnej miere…

Samotný koncept románu sa mi zdal byť, mierne povedané, nesúrodý a roztrieštený. Akoby autor začal písať o niečom v čom nemal tak úplne jasno a v polovici knihy prešiel zrazu na inú tému. Román začína ako akčná sci-fi, aby v polovici zrazu prešiel do časového galimatiášu v ktorom som sa už dosť strácal a zakončenie bolo rýchle, na autora dosť netradičné, akoby si splnil stránkovú kvótu a musel to narýchlo uťať. Text mohol byť kľudne kratší aj o dve tretiny, nebyť tých chlapských do hrudi sa bijúcich dlhých monológov o sexe, dialógov so ženami, ktoré boli automaticky grogy z hlavného hrdinu, potľapkávania po zadočkoch a opisoch ženských hrudníkov. Skrátka, starého pána už asi viac bavili iné témy.

Aby som to len nehanil. V románe sa nájde aj pár zaujímavých vedeckých konceptov. Najviac ma však zaujali tie rôzne citáty na začiatku kapitol, od Mao Ce Tunga, cez rôznych potentátov až po Hitlera.

Suma sumárum: na skoršie autorove diela to nemá, spústa kecov a sny starého pána o mladých dievčatách. Na porno a červenú knižnicu náladu nemám a sci-fi tohoto typu neholdujem… Podpriemer…

Kolombovka
03.05.2016 5 z 5

mě se kniha líbila, byl to zajímavě zapletený a propletený příběh.

pivni3405
24.04.2016

Také jsem byl po dočtené zklamán, ale něco mi to dalo.
Není to jako ostatní knihy. Ten humor! Ten paradox! Ty možnosti fantasie...
Ono vám to něco dá. Vemte si že plukovník nikdy nežárlil...
A vzpomeň te si na to jak reagoval, když se ocitl až v trapných situacích...
Takový ideální muž.

Ale je pravda, že příběh mohl být barvitější... a akčnější

Terva
09.06.2015 3 z 5

Divné téma zabíjí celý příběh. Někdy jsem se trochu nudil a nějak nevnímal obsah. Lehký průměr.

Lenča89
27.02.2014 2 z 5

Tahle kniha mě moc nezaujala!!!

Patt
11.09.2013 2 z 5

Ze začátku se odehrává detektivní příběh z budoucnosti, pak náhle hop a čtenář je v jiné realitě, což je nečekané a chvíli trvá než se čtenář zorientuje. Děj je sice dostatečně akční, představa budoucnosti zajímavá, autorův názor na vývoj je znát už z použitých letopočtů, přesto mě kniha byť čtivá moc nepřesvědčila, doporučila bych ji jako prvotinu začínajícím čtenářům sci-fi.

karvak
13.11.2012 3 z 5

Po úvodním přečtení nadšených ohlasů kritiků na přebalu jsem měl od této knihy velké očekávání a bohužel musím přiznat, že tahle heinlenovka mě prostě nebavila. Na začátku vražda, nějakých dvě stě stránek se to vůbec neřeší, dvojice hlavních hrdinů někam prchá a prchá, akce za akcí, to vše proloženo spoustou dialogů, kde se dvojice hlavních hrdinů jen tak škádlí. Pak nastane zlom, najednou se objeví spousta nových postav (mimo jiné hrdinové z předchozích Heinleinových knih), které se mi pletly. V poslední třetině románu pak spousta vysvětlování, přičemž důležité informace se často objevují v náznacích nebo jsou jednou zmíněny v rámci na první pohled nedůležitého dialogu, takže méně pozorný čtenář je lehko přehlédne a ztratí se.
Jinak samozřejmě skvěle popsaný budoucí svět a jeho fungování, skvěle propracované po stránce faktů (nouzové přistání na Měsíci s veškerou odpovídající fyzikou a podobně). Skvělá myšlenka fungování vesmíru.

Atuin
26.10.2012 5 z 5

Naprosto úžasná kniha,Heinlein dobře rozehraje potom, a ,alespoň mě ta kniha už nepustila.

Štítky knihy

Měsíc sci-fi romány

Autorovy další knížky

Robert A. Heinlein
americká, 1907 - 1988
2002  80%Hvězdná pěchota
1984  86%Dveře do léta
1994  84%Měsíc je drsná milenka
2011  84%Vládci loutek
1995  74%Kočka, která prochází zdí

Kniha Kočka, která prochází zdí je v

Právě čtených2x
Přečtených146x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených4x
Knihotéce73x
Chystám se číst17x
Chci si koupit6x