Veci, ktoré v nás ostanú navždy

Veci, ktoré v nás ostanú navždy https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504724/bmid_veci-ktore-v-nas-ostanu-navzdy-DIR-504724.jpg 4 341 72

Bradatý zlý chlapec Knox Knox neznáša drámu a nepoľaví, ani keď sa k nemu dostaví v podobe zúfalej nevesty, ktorá ušla spred oltára. Naomi práve utiekla z vlastnej svadby, no zároveň sa ponáhľala na pomoc svojej odcudzenej dvojičke. V Knockemoute vo Virgínii, na prvý pohľad drsnom mestečku, sa spory riešia po starom... päsťami a pivom. Zvyčajne v tomto poradí. Škoda, že Naomino dvojča sa vôbec nezmenilo. Po tom, čo jej Tina ukradne auto a peniaze, nechá jej nečakaný darček: neter, o ktorej Naomi ani len netušila. Naomi sa tak ocitne v neznámom meste bez auta, práce, plánu a domova, s jedenásťročným dieťaťom, o ktoré sa musí postarať.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Aurora (SK)
Originální název:

Things We Never Got Over , 2022


více info...

Přidat komentář

P-puma-
dnes 4 z 5

Pro mě milé překvapeni. Já mám docela špatnou zkušenost, když je nějaká kniha “hitem. Už jsem se několikrát spálila. Takže jsem neměla žádná očekávání a byla mile překvapená. Kniha je pohodová, milá. Zamilovala jsem se do maloměsta a bručouna Knoxe.

BaraB13
17.04.2024 3 z 5

Od knihy jsem čekala spíš odpočinkovou pohodu a přesně to jsem od ní dostala.

Vztahy mezi hlavními postavami jsou tak akorát vypjaté, nikdy ale vyloženě nepřátelské. Celé to tajemno a erotické napětí dodává příběhu něco, co vám nedovolí knihu jen tak odložit.

Ano, asi se jedná o typické čtení pro ženy a šťastný konec je možná už moc (a v dnešním světě v podstatě neslučitelný s realitou). Nicméně, kdo z nás někdy přesně takovýhle příběh nepotřebuje?

Autorka umí psát velmi zajímavě. Její styl je sice dost podobný každému druhému romantickému tvoření, ale něčím je stále osobitý a nezaměnitelný.

Díky tomu, že čtu knihy Lucy Score v angličtině, můžu se rovnou pustit do dalších dílů, jakmile na ně bude ten správný čas. A těším se na to.


Dlouho jsem přemýšlela, čím mě vlastně ten příběh tak dostal. Odjakživa miluju televizní seriál Gilmorova děvčata - milé maloměsto, kde si lidé pomáhají, hezké vztahy, nabručený majitel bistra, romantické linky na každém rohu, každodenní život v komunitě..... no řekněte sami, není vám to povědomé?

Takže pro milovníky "Gilmorek" myslím super tip na knihu :)


kneslova
14.04.2024 4 z 5

Typické čtení pro ženy

Zdena1234
11.04.2024 odpad!

Knihu jsem po 66 stranách odložila. Nelíbila se mi.

teepe
10.04.2024 3 z 5

Opět jsem se nechala zlákat reklamou na sociálních sítích. A opět jsem trpěla. Dočetla jsem, ale musela jsem se vyloženě nutit, abych se pustila do čtení. Musím uznat že, prvních 100 stran se četlo hezky, pak to pro mě bylo zbytečný a až posledních cca 70 stran, kdy se něco dělo mě to docela bavilo. Ale možná to není chyba knihy, ale moje, že už tenhle žánr není pro mě.

Zuzka_Zuu
08.04.2024 5 z 5

Kniha byla čtivá i když dlouhá, některé pasáže se táhly, některé zase neskutečně rychle utekly.
Líbilo se mi napětí mezi jednotlivými postavami, tajemné rozklíčování zápletky a hlavní důvod proč to všechno. Hlavní postavy sympatické, romantická linka pozvolna plynula až ke zvratu a rozhřešení, hrdinském činu a happy endu - přesně tohle jsem potřebovala, šťastný konec i když na to něj chvílemi nevypadalo.
Za gay kamaráda další plus a psí společníci dávali knize na roztomilosti stejně jako kopretiny - nádherná obálka!
Za mě super čtení a těším se na další díl!

mikika
02.04.2024 5 z 5

ačkoli jsem od toho mnoho nečekala, byla jsem příjemně překvapená. čtivé, vtipné, mám ráda uzavřené mrzouty a semknuté komunity, takže další dva body navíc... jedna z nejlepších maloměstských romancí za poslední dobu...

Clairka
30.03.2024 1 z 5

Knihu jsem dočetla, ale na mě zbytečně dlouhá přijde mi příběh dost odfláknutý a souhrn všeho možného dohromady co zrovna autorku napadlo. Nuda.

jeny-v
24.03.2024 4 z 5

Zvolila jsem si tento román pro "holky" díky vysokému hodnocení a pro změnu repertoáru. Souhlasím s předešlým komentářem, také z těch skoro 500 stran s Kopretinkou a Vikingem bych klidně takových sto postrádala - bez pár zbytečných pasáží a hloupých konfliktů. Určitě v příběhu excelují super hlášky i oblíbení aktéři jako Waylay, Stef, Nash, Justice, zaměstnanci Honky Tonk. Naomi je v závěsu své sestry, problémového dvojčete, ale přesto je to nejsilnější hrdinka co do počtu eliminovaných svízelných situací. Knox nemá rád vztahy, komplikace, povinnosti, nechce řešit žádnou budoucnost, a to je mu přes čtyřicet, ach jo. Navzdory tomu všemu mezi nimi funguje oboustranná chemie. V knize je vnímáno vše, co je důležité - rodina, přátelé, láska, vztahy i maloměstský život.

Sarah11
22.03.2024 3 z 5

Poslední dobou knihám vytýkám jejich délku a ani tato nebude výjimkou. Romantika má za mě být lehká a svižná a skoro 500 stran je na tento žánr zkrátka příliš. Bavila mě atmosféra malého městečka i hlavní hrdinka (její mužský protějšek je třeba brát s rezervou, protože v reálném životě bych si o takového chlapa pravděpodobně neopřela ani kolo), se kterou se dalo poměrně dobře ztotožnit a fandit jí, vedlejší postavy byly také skvělé a o spoustě z nich bych se chtěla dozvědět víc, ale na můj vkus tam bylo hodně omáčky okolo, která nebyla úplně nutná. A ten epilog? Já osobně miluju šťastné a přeslazené konce, ale tady mi to bohužel nějak nekorespondovalo se zbytkem knihy.
Za mě tedy takový průměr - neurazí, nenadchne. Mnohem větší očekávání mám z druhého dílu, který se bude věnovat druhému z bratrů, ten mi byl totiž značně sympatičtější.

KatieKuli
21.03.2024 5 z 5

Ze začátku jsem si říkala, kam tohle povede? Prvně to vypadalo na příběh sester, hodného a zlého dvojčete, Naomi a Tiny. Pak se k tomu přidal příběh bratrů, hodného a zlého, Nashe a Knoxe. Pak to začínal být příběh hodné sestry a zlého bratra. A pak... plno skvělých lidí a postav (pardon a samozřejmě i psů :-)). Lucy Score se podařilo barvitě vykreslit a zabydlet celé městečko Knockemout.
Skvěle jsem se bavila, smála, smutnila, držela palce i dojímala se. Už teď je jasné, že je našlápnuto ke skvělé sérii. Těším se na Nashe :-)

Pája699
18.03.2024 5 z 5

Tak tohle byl nářez :-)

Já osobně jsem se nemohla od knihy odtrhnout. Jakmile jsem začala číst, hltala jsem tento příběh jak zběsilá s úsměvem na tváři. Mě se to líbilo!

Ano, občas chování Knoxe a Tiny mi nešlo na mysl....byli jak puberťáci, ale co, zkousla jsem to a četla dál .-) Jedenáctiletá Waylay byla krásným zpestřením a vůbec celé městečko bylo sympatické a mě si získali na celé čáře.

Do toho neskutečně krásná obálka....nooo nevím jak vy, ale já se nemůžu dočkat, až vyjde příběh bratra Nashe a kamaráda Luciana .-)

Denča__02
07.03.2024 4 z 5

Tak tohle byla jízda.
Úžasná romantická komedie, kterou jsem přečetla během pár dní, protože jsem musela vědět co bude dál.
Trochu jsem se bála, že mi bude jedenáctiletá Waylay vadit, ale čekalo na mě příjemné překvapení. Chytrá holka, která mě hrozně bavila. Dokonce jsem se přistihla, že se těším až se v knize zase objeví.
Ale měla jsem menší problém uvěřit věk hlavním hrdinům. V knize by jim mělo být 35-40 let, ale jejich chování v některých situacích byly až přehnaně dětinské.
Doporučuji pokud chcete číst oddechovou knihu, která Vám vykouzlí úsměv na tváři.
„Bolest člověku říká že je naživu. Pokud bolest necítíte, jak víte, že pořád žijete?

p. Rochesterová
03.03.2024 4 z 5

Určitě jedna z lepších romantik co jsem v poslední době četla..pěkný příběh, jsem spokojená, líbilo se mi to..

Ála1968
26.02.2024 5 z 5

Opět další nádherný příběh.Naomi i Knox k sobě úžasně pasovali a o to byl příběh čtivější.Těším se na další díly

michaela5515
15.02.2024 4 z 5

Jsem trochu zklamaná. Čekala jsem asi víc, nebo nevím. Začátek celkem nudný, na závěr to bylo zase najednou moc přeslazené. Naomi mi nevadila, Knox mě trochu štval. Hodně jsem se na knihu těšila, ale očekávání to z mé strany nenaplnilo.

Eimeria
14.02.2024 3 z 5

No já nevím, na začátku jsem se nudila, v půlce mě to bavilo a konec jsem přeskakovala, abych knihu byla vůbec schopna dočíst. Za mě je v knize strašně moc postav, strašně moc příběhů, které mě nebavily a přišly zbytečné. V příběhu jsem se občas ztrácela a nad překladem sexuálních scén jsem se zasmála. Já asi když chci číst romantickou knihu, tak v příběhu nechci střílení, vyhrožování smrtí a míření zbraně na dítě, i když mi bylo jasné, že vše dobře dopadne. Ale klobouk dolů před spisovatelkou, která dokázala vymyslet takhle komplexní příběh, jen na mě to bylo moc. Věřím, že hodně lidem se bude líbit, ale mě neoslovila.

Magdyla.8
10.02.2024 3 z 5

Bohužel půjdu proti nadšenému proudu. Kniha byla příliš vyhajpovaná, přechválená až jsem čekala více. Bezmála 300 stran o tom, co se děje Knoxovi v kalhotách, více bych ocenila delší linku hate to love a seznamování mezi hlavními hrdiny. Zachraňovaly to vedlejší postavy na které se v dalších dílech velmi těším. Očekávala jsem od příběhu tedy něco jiného.

Zomy
07.02.2024 5 z 5

Krásná obálka s krásným příběhem.

Už po pár přečtených stránkách jsem měla pocit, že tam všechny znám a všechno jsem s nimi prožívala.
Odtažitý boháč bez jakýchkoliv známek emocí je častý hrdina, ovšem málokdy je takhle věrohodný.

Knížka byla zábavná i dojemná, místy až přehnaná. V každém případě jsem se moc bavila a neuměla se od knížky odtrhnout.
Ze závěru mám spíš melancholickou náladu, ale proč mírně nevybočit ze zájezdech standardů.

No a na příběhy zbylých dvou fešáků už se rozhodně těším :-)

Téra
31.01.2024 3 z 5

Příjemná romantická oddechovka. Romantickou linku hate to love mám moc ráda, moc se mi také líbilo přostředí městečka. Jediný problém mám s přezdívkami, které autorka používá. Už jsem se s tím setkala v Na vlásku a tady teda taky. Na konci příběhu jsem oslovení bejby a Viking nemohla už ani vidět.

Štítky knihy

láska útěk dvojčata svatba

Autorovy další knížky

Lucy Score
americká
2021  86%Na vlásku
2023  84%Co už nikdy nepřebolí
2024  86%Co skrýváme před světem
2024  0%Veci, ktoré sme vzdali

Kniha Veci, ktoré v nás ostanú navždy je v

Právě čtených13x
Přečtených404x
Čtenářské výzvě53x
Doporučených17x
Knihotéce273x
Chystám se číst426x
Chci si koupit127x
dalších seznamech8x