Kniha džunglí

Kniha džunglí https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444289/bmid_kniha-dzungli-QBC-444289.jpg 3 1 1

Přidat komentář

Metla
31.05.2020 3 z 5

Pchá, k čemu komentáře a subjektivní postřehy, když můžu opsat CELOU "knihu" a nechat vás, ať si názor vytvoříte sami. Pozor, spoilery ;-)

"Mauglí byl malý chlapec, kterého uprostřed džungle vychovávala smečka vlků. Na chlapce měl zálusk zlý tygr Šér Chán, ale zvířecí kamarádi Mauglího chránili. Jednoho dne dostal Mauglí nápad a vydal se do nedaleké vesnice pro oheň. Když se vrátil, zapálil louč, hodil ji po zlovolném tygrovi a ten vyděšeně utekl. Po nějaké době Mauglího unesli služebníci opičího krále. Co by to ale bylo za kamarády, kdyby Mauglího nešli zachránit. Jednoho krásného dne spatřil Mauglí u řeky sličnou krasavici. Mauglí se do dívky na první pohled zamiloval a začal s ní nový život ve vesnici."

Hotovo, na okouzlující čtení před spaním zapomeňte. Leč nelámejte nad pidiknížkou bambus, o ten brutálně amputovaný děj totiž vůbec nejde. Vždyť je určena batolatům: rozměry zhruba 11 x 11 cm, kroužková vazba, stránky z docela pevného kartonu, knížečka u nás doma už čtvrtým rokem úspěšně odolává necitlivému dětskému zacházení. Výtvarná stránka je pro daný věk (1 až 3 roky) naprosto vyhovující, nic dechberoucího ani svádějícího ke znechucenému odfrknutí. Chcete-li mrně na pár minut zabavit, tato "Kniha (ehm...) džunglí" splní účel při nenáročném listování a prohlížení pestrých obrázků.