Klenoty české fantasy

Klenoty české fantasy https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/190015/klenoty-ceske-fantasy-190015.jpg 4 33 6

Během krátké doby v Česku vyrostly dvě silné generace spisovatelů žánru fantasy. Antologie je představuje v celé její šíři a zaměřuje se výhradně na nejlepší dosud publikovaná krátká díla. V Klenotech české fantasy najdete ceněné texty populárních spisovatelů, ale i méně známé povídky, které editora přesvědčily kvalitou námětu a zpracování. Antologie obsahuje povídky Juraje Červenáka, Vilmy Kadlečkové, Štěpána Kopřivy, Ondřeje Neffa, Leonarda Medka, Petry Neomillnerové, Pavla Renčína, Vladimíra Šlechty, Miroslava Žambocha a dalších známých spisovatelů. Sestavil Ondřej Jireš. -- zdroj: www.legie.info --... celý text

Přidat komentář

Yoshika
03.03.2021 5 z 5

Tak jako u každé sbírky povídek jsou tu lepší i horší kusy. Ale i ty "horší" jsou v tomto případě stále na úrovni minimálně 4 hvězdiček. Díky této antologii jsem objevila spoustu českých autorů, ke kterým bych se chtěla vrátit.

elisamartin03
16.09.2016

Přečteno a přidáno do Výzvy. Pár povídek jsem sice nepřečetla, jelikož mě vážně nebavily, ale z někteých jsem vážně nadšená. Čtení na prázdniny skvělé a děštivé dny s touto knihou jsem si moc užila. Za mě čtyři hvězdy.


kilometr
25.08.2016 3 z 5

Musím se pochválit a to hned dvakrát.Poprvé za to,že jsem tuhle průměrnou knihu celou přečetl.Minimálně polovina příběhů má do klenotů hodně daleko,ale některé byly fakt super a tak mám v hledáčku pár dalších autorů/autorek.A druhá pochvala je za včasné vrácení knihy do knihovny plus splněný úkol do čtenářské výzvy. 55%.

MacrouZ
17.05.2015 4 z 5

Po přečtení musím uznat, že česká fantasy scena se bude ubirat jen vzhuru. Povidky jsou ruznorode, a kazda ma neco do sebe... vypichnul bych specielne povidky : Vulhelf, muž s cejchem, Klubko zmiji, Idol, Kamen a krev, ....

kolodze
10.08.2014 4 z 5

Po přečtení téhle knihy musím konstatovat, že o budoucnost české fantasy nemám strach.Povídky jsou různých typů žánru fantasy, tak si myslím že si každý najde to své.Já osobně mám hodně rád když je v díle obsažen humor a proto vyzdvihuji především povídky Těžký život sférozpytce (z pera Martina D. Antonína) a Eskorta (od Jiřího Pavlovského) ...a hned za nimi Idol (od Štěpána Kopřivy) a Nefritová necuke (od Leonarda Medka)

cori
05.08.2014 4 z 5

Po přečtení musím potvrdit, že se opravdu jedná o klenoty české fantasy. Žádná povídka mě nezklamala. Za sebe vyzdvihuji Kadlečkovou, Jůzlovou, Mosteckého, Válkovou, Medka a Kopřivu.