Vodácké duše

Vodácké duše https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353448/bmid_vodacke-duse-6WI-353448.jpg 4 5 5

Kenyho VOLEJ série

< 4. díl >

Hrdinové selhávají a jiní se rodí, když se údolím žene smrtelné nebezpečí. Co číhá za tajemnou mlhou? Jaká oběť usmíří ducha v Rožmberku? Jak může lov na sumce skončit střelbou? Komu může pes po smrti nosit trepky? A jak se dostanete domů, když bydlíte od řeky několik světelných let?

Žánr:
Povídky , Literatura česká

Vydáno: , Klika
více info...

Přidat komentář

kuruteku
06.02.2021 4 z 5

Třetí díl byl pro mne zatím top, ale i tady se najde mnohé, co si budu pamatovat - zmíněný lov sumce, ztracený nůž na Střele a Vinetuova loď - Hafran; lidsky krutý Obhájce řeky (zvlášť v době covidové; o trochu méně krutá Prokletá voda a dalo by se pokračovat. Tak za týden poslední díl.

evismaior
21.10.2019 5 z 5

90% - Vždy se divím, když organizátor téhle vodácké soutěže o rok odsune vydání další knížky, aby se sešlo více soutěžních povídek k hodnocení, ale po přečtení téhle sbírky to chápu. Myslím, že je hodně vidět, že přestože se povětšinou nejedná o žádná známá autorská jména, jsou autoři všech povídek v psaní řádně kovaní a moc mě baví, že do knížky každý z nich vnáší svůj styl a dokonce v rámci společného řekou prosluněného (či říční mlhou zamlženého) tématu i svůj žánr, ať už se jedná o prostý dobrodružný více či méně dramatický příběh, romanci, fantasy, horor nebo třeba i sci-fi. A přesto ze všech povídek čiší láska k přírodě a vodáctví, což všechny příběhy krásně spojuje do jednoho čtivého celku.


KnihoMorka
13.10.2018 5 z 5

prahnu to další

Marla
30.05.2018 5 z 5

Smutně veselé povídky o vodě, vodácích a všem co se okolo vody může stát. Vyprávění s příchutí bahna, mlhy, vlhkých spacáků a modřin, které někdy voda umí uštědřit.....

Iki1
07.03.2018 2 z 5

Sbírka obsahuje nejlepší povídky zaslané do soutěže Kennyho volej. Jak už to u těchto knih bývá, jsou zde povídky zdařilé i méně čtivé. Většina se točí kolem sjíždění řek, kde se děje spousta příhod, takže vodáci mají o čem psát. A protože povídky reflektují současnost, je tato doba v porovnání s tím, co pamatuji z mládí, hodně tristní.