Kdybych ti rozuměl, tvářil bych se takhle?

Kdybych ti rozuměl, tvářil bych se takhle? https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411302/bmid_kdybych-ti-rozumel-tvaril-bych-se-t-cQL-411302.jpg 4 31 5

Alan Alda, mnohokrát oceněný autor bestsellerů a slavný Hawkeye Pierce ze seriálu M*A*S*H, nám vypráví fascinující příběh o tom, jak se vydal objevovat stále lepší způsoby komunikace, aby je mohl později naučit i všechny své čtenáře, a tím jim pomoci v každodenních komunikačních situacích. S charakteristickým humorem a upřímností jemu vlastní zkoumá způsoby rozvíjení empatie, jakožto klíčového komunikačního faktoru. Kdybych ti rozuměl je zábavný, i když lehce provokativní průvodce, který je užitečný pro nás všechny ve všech aspektech našeho života – s přáteli, milenci, rodinami, u našeho doktora, v práci, nebo kdekoli jinde.... celý text

Literatura světová Osobní rozvoj a styl
Vydáno: ekniha , XYZ (ČR)
Originální název:

If I understood you, would I have this look on my face? , 2017


více info...

Přidat komentář

vendy246
30.11.2023 3 z 5

Milá knižka, plná drobných a pro někoho určitě přínosných postřehů ohledně komunikace, vnímání a empatie, kteru jsem ovšem nedočetla... Na mne možná až příliš malicherné nuance v chování lidí a vnímání pocitů, abych si z toho byla schopna něco vzít.

DreamerX9
12.07.2021 3 z 5

Kniha nebyla vůbec špatná a člověk má pocit jako by vedl rozhovor přímo Alanem Aldou, který je chytrý a snaží se neodborným způsobem připomenout něco co sice známe ale ne vždy aplikujeme. Nabízí také skvělá cvičení a moudra do života


drakamena
10.08.2020 3 z 5

Tato kniha obsahuje některé zajímavé - a snadno aplikovatelné koncept a rady jak komunikovat s ostatními v každodenním životě. Na druhou stranu se mi kniha zdála trochu moc dlouhá a na konci už jsem ztrácela zájem, měla jsem tak trochu pocit, že se autor snaží jít nejenom do hloubky, nýbrž i příliš do šířky a obsáhnout toho příliš mnoho.

Kde mě autor ztratil úplně, bylo, když hovořil o tom, jak se dá lidmi manipulovat skrz empatii. Očividně existují situace, kdy je to špatné (kupříkladu prodej špatných produktů), ale i situace, kde je to zcela v pořádku a pochopitelné (třeba když se vám charita snaží prodat nějaký uplakaný příběh). Podle mého skromného názoru jsou oba případy špatné, protože nesnáším, když se mnou někdo manipuluje.

clare01
17.02.2019 4 z 5

Původně jsem si vůbec nebyla jistá, co mám od knihy očekávat, ale příjemně mě překvapila. Je plná srozumitelných a velmi zajímavých studií a výzkumů z oblasti komunikace a empatie. Tyto studie jsou doplněny vlastními zkušenostmi a zážitky autora. Je to ideální kniha pro ty, co se chtějí naučit být více empatičtí (a vlastně i lidští), ale kromě rad, jak toho dosáhnout, hledají i vědecké zdůvodnění, proč tyto rady fungují.

DK197
02.09.2018 4 z 5

Jak píše i sám autor, očekávání čtenáře jsou důležitá... Ta moje byla trošku jiná. Ale... když se tím člověk prokouše (doslova), pár zajímavostí mu v hlavě zůstane. A nástin toho, jak pracovat na vlastní empatii také dostane. Takže jo - nakonec 4 hvězdičky.