Každá ráda kamaráda

Každá ráda kamaráda https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484769/bmid_kazda-rada-kamarada-hFR-484769.png 4 325 71

Aneb jak spolu Josh a Hazel (ne)randili. Hazel Camille Bradfordová ví, že její chování často leze lidem krkem, a většina mužů ji po pravdě nezvládá. Pokud je neodradí svým početným domácím zvěřincem a zálibou v absurdních situacích, spolehlivě je odežene poznámkami, pro které si dokáže vybrat ten nejnevhodnější okamžik. Což je ale jejich škoda, protože zábavnějšího člověka byste hledali stěží. Střízlivý, lehce odtažitý Josh Im se zná s Hazel z vysoké, kde zjistil, že se k téhle ztřeštěně rozverné holce rozhodně nehodí. Od prvního setkání, kdy mu pozvracela boty, po trapas s nesrozumitelným e-mailem, který mu poslala pod vlivem tišících léků, ji považoval spíš za přírodní úkaz než potenciální partnerku. Jenže mezitím uběhla řada let, rozchod s nevěrnou snoubenkou mu převrátil život naruby a Hazelina společnost mu najednou připadá jako příjemná změna. Tedy ne že by randili. Rozhodně ne spolu. Pouští se do vzájemného hledání partnerů a řadou čím dál trapnějších schůzek naslepo se snaží dokázat, jak moc k sobě nepatří. I když kdo ví…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Jota
Originální název:

Josh and Hazel's Guide to Not Dating , 2018


více info...

Přidat komentář

Wajny
12.04.2024 3 z 5

Když jsem začala číst Každá ráda kamaráda, myslela jsem, že ji brzo odložím. Vůbec mi neseděla hlavní hrdinka Hazel, která byla neskutečně ujetá a její věčné poznámky a blábolení mimo téma mi vadili a hlavně mě rušili a trochu jsem se ztrácela v "příběhu". Postupně ale Hazel ubrala ze svého já a já si tak mohla knihu v klidu přečíst.

Druhou postavou je Josh, který je naprostým protikladem Hazel - prkený, nudný a někdy mi připadal jako úplný chudáček. Naštěstí se taky dost změní.

Líbí se mi, že oba dva se skvěle doplňují a mají mezi sebou skvělou energii. V knize se střídají pohledy obou hlavních hrdinů, takže víme, jak na tom oba dva jsou - to mě baví!

Kniha se točí okolo randění - některé scény byli vtipné a pobavili mě, bohužel ale spíše převládají ty rádoby vtipné s primitivním humorem. V knize nejsou žádná zbytečná drama a vše probíhá hladce. Taky zde ubylo sexscén, alespoň když to srovnám se sérii Božský.

Kniha je hodně slabší průměr, ale já si u čtení odpočinula, četlo se to dobře a jednou za čas mi takováhle kniha na vypnutí mozku stačí.

ardeas
09.04.2024 3 z 5

Skvelá kniha na vypnutie, ako prišla, tak odíde z hlavy, ale v celku som sa nasmiala.
+ chválim originálny záver, ktorý nebol vyvrcholením bežného klišé, ale takým cvrknutym do nosa :)


Ráčkajda
28.11.2023 5 z 5

Postavy mi byly sympatické, od začátku jasné jak to dopadne....přesto příjemná oddychovka, která potěšila.

Kniholapka
05.11.2023 4 z 5

Líbil se mi postupný vývoj vztahu hlavních hrdinů. U hlavní hrdinky bych občas měla chuť ji uškrtit, ale postupně se mi její potrhlost zdála více a více sympatická, takže si mě nakonec získala. Zábavné a příjemné čtivo.

petraLI
08.08.2023 5 z 5

Moc hezké počtení. Příjemná, romantická oddechovka.

janyska13
26.06.2023 4 z 5

Moc příjemná oddechovka. Kamarádi se postupně mění v partnery.

georginaa
06.05.2023 4 z 5

Taková romantická jednohubka, ztřeštěná Hazel, která je dost výstřední a má to dědičné se seznámí s Emily. Stanou se dobrými kamarádkami, dokud nepotká Emily bratra Joshe. Jaké je veliké překvapení, když zjistí, že se vlastně znají ze střední. On takový úhledný, čistý a málomluvný, který ji stále něčím přitahuje. Stanou se tak nejlepší kamarádi, chodí na společné rande ve čtyřech a postupně se vztah rozvíjí v úplně něco jiného než si připouští.
Jejich randění má spoustu úsměvných momentů, pokud opravdu toužíte po oddechovce, vřele doporučuji.

knihomolkaL
09.04.2023 5 z 5

Tohle bylo naprosto boží. Byla jsem ztracená hned od první chvíle, kdy jsem zjistila, že Josh je Korejec neb mám pro korejské seriály, a tudíž samozřejmě i pro Korejce velikananánskou slabost. Bylo to velmi vtipné a hodně romantické. Hned jsem si zamilovala Hazel, protože lidi s takovouhle povahou prostě zbožňuju a o Joshovi ani nemluvím, byl prostě zlatíčko. A co mě nadchlo, že tentokrát se příběh odehrál bez nějakého většího dramatu a prostě jen tak krásně plynul až do naprosto perfektního epilogu.

florentinas
03.03.2023 4 z 5

Knížka se skvěle četla! super oddechovka

kikikrat
15.02.2023 3 z 5

Moc příjemná oddechovka. Ze začátku nic moc ale postupně jsem si oblíbila Hazel i Joshe. Bylo tam spousta zábavných chvilek ale celkově kniha nic nového nepřinesla.

Hypatia1010
01.02.2023 4 z 5

V podstatě příjemné čtení pro chvíle pohody. Autorky už dříve dokázaly, že umí napsat pěkný a zábavný příběh a znovu to potvrdily, ačkoliv bych titul asi nezařadila mezi jejich nejlepší počin. Nicméně jsem se u knihy dobře pobavila a odreagovala od starostí všedního života. Zápletka sice není nijak zvlášť originální a od prakticky od začátku je jasné, jak to dopadne, ale na přitažlivosti to dílu určitě neubírá.
Výstřední a občas skoro netaktní Hazel snad může někomu připadat jako už moc neskousnutelná hlavní hrdinka, nicméně mně připadala docela roztomilá a její eskapády jsem si vlastně užívala. "Dokonalý" Josh byl samozřejmě jasný sympaťák a k trochu praštěné Hazel mi naprosto perfektně seděl. Svou usedlostí a rozumností je dokonalým protikladem k energií sršící Hazel, tihle dva se prostě báječně doplňují. Hazelina živelnost a ztřeštěnost se sklony k trapasům, které si ovšem nepřipouští, je vyvážena Joshovou spořádaností a umírněností.
Mám však jednu malou výhradu - dohady o tom, zda a jak se změní jejich vztah, když se spolu poprvé vyspali, přestaly mít smysl, když to udělali podruhé. Další přemítání nad jejich kamarádstvím bylo už naprosto zbytečné a natahování příběhu dalším "randěním" se Sashou a Tylerem, jen aby sami sobě dokázali, že se mezi nimi vlastně nic nezměnilo, bylo naprosto irelevantní, tím spíš v kontextu příběhu.

dooky
08.01.2023 3 z 5

Průměrná romantika. Nějak mě to nechytlo a docela jsem se i nudila. Pár knih od autorky jsem již četla a za mě byly určitě lepší.

Mišule_11
03.01.2023 4 z 5

Knihy od tohoto dua autorek mám ráda, protože ve většině případů se jedná o nenáročné a odpočinkové čtení, kdy předem zřejmě tušíte, jak to celé nakonec dopadne, přičemž ani v tomto případě to nebyla výjimka! :)
Hazel dle mého názoru byla hodně ztřeštěná a výstřední, kdy v reálném životě to snad není ani možný :D A Josh byl od samotného začátku sympaťák! Jejich vzájemný humor dodával příběhu určitou jiskru, obzvlášť při randech naslepo.

Přečti_si
30.12.2022 4 z 5

Perfektní oddechovka! Výstřední, ale zábavná Hazel mi hrozně připomínala Emilii Clarke v Než jsem tě poznala. :D Tak jsem si ji představovala. Josh byl taky rozkošný a celkově to byla velmi zábavná, vtipná oddechovka, která zaručeně vytáhne z čtecí krize.

Damonka12
10.10.2022 3 z 5

Super oddechová kniha, ale bohužel mi nesedl humor autorky. Hlavní hrdinka byla na mě už trochu moc.

kanitsuj
15.09.2022 3 z 5

Četla jsem na etapy, je to jednoduchý příběh, který ničím nepřekvapí. Řekla bych, že kniha se spíše veze na úspěchu některých předchozích titulů. Není to propadák, ale ani nic oslnivého. Strhávám hvězdičky především za líčení hlavní hrdinky. Nad její nadržeností a naivitou mi zůstával rozum stát:-)

MarciPestova
05.09.2022 3 z 5

Tuto autorku mám ráda a její knihy řadím spíš k "oddechovkám". Kniha se mi líbila, ale už od začátku bylo předvídatelné jak to dopadne. Tím, nechci říct, že je tím pádem špatná. Spoustě situacím jsem se upřímně zasmála, ale trochu mi tam chyběl nějaký zvrat nebo něco dramatického co by tomu dodalo šťávu.

johana3160
28.08.2022 3 z 5

Jsou lepsi. Misty to bylo i vtipne, jen to nebylo nic extra.

Arsi007
27.08.2022 4 z 5

Po Nelíbánkách se Každá ráda kamaráda řadí u této dvojice na mém pomyslném žebříčku na druhé místo. Doporučuji všem, co moc nečekají, ale chtějí se hlavně pobavit a přečíst si něco oddechového u čeho mohou vypnout. Na léto je to za mě ideální čtení

IG: @hanybooks

MilackovaN
19.08.2022 3 z 5

Zatím nejslabší kniha, kterou jsem od autorek četla. Přijde mi, že už to ztrácí takový ten drive, na který jsem byla u série Božský zvyklá.