Kain a Ábel (1. a 2. časť)

Kain a Ábel (1. a 2. časť) https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/261300/mid_kain-a-abel-261300.jpg 5 24 8

Kane a Abel série

1. díl >

Román Kain a Ábel je pútavo vyrozprávaný príbeh dvoch mužov – ľavobočka chudobného poľského šľachtica a syna bohatého bostonského bankára. Narodili sa v jeden deň na rozličných miestach zemegule a ich diametrálne odlišné osudy sa v dospelosti záhadne spojili a preplietli. Obaja boli mimoriadne bystrí, ambiciózni a pracovití, lenže nenávisť, ktorá medzi nimi rástla, nepriaznivo ovplyvňovala ich pracovný aj súkromný život. Toto nepriateľstvo na život a na smrť akoby nemohla obmäkčiť ani úprimná láska, ktorá sa ich bytostne dotýka. Do deja dramaticky vstúpia aj ich potomkovia – Ábelova dcéra a Kainov syn. Príbeh dvoch mužov a ich rodín je napísaný veľmi živo, plynie ako rieka, je plný vzrušujúceho napätia a čitateľ sa jednoducho nevie odtrhnúť od jeho stránok.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Motýľ
Originální název:

Kane and Abel , 1979


více info...

Přidat komentář

Sančez
04.12.2023 5 z 5

Poslouchala jsem jako audioknihu. V podání Jana Šťastného to byl dechberoucí zážitek. Kdybych mohla dám deset hvězdiček. Oba hlavní hrdiny jsem si zamilovala. Byl to nádherný příběh.

uzivatel6305
28.11.2022 5 z 5

Lidi, nádhera! Můj první Archer a jsem naprosto nadšena! Skvěle popsaný životní boj dvou geniálních podnikatelů, jejichž osudy jsou si tak podobné. Nenudila jsem se ani chvilku, kniha přesně dle mého gusta, spousta informací z různých zemí Evropy, Asie a hlavně USA větší části 20. století, ale převážně dopady obou světových válek a finanční krize na celý svět. Láska, dobrodružství, politika, vtip, sarkasmus, přátelství, nenávist a nepochopení…., no prostě snad vše se objevuje v této jedinečné knize. A ke všemu, nakonec i slza ukápla! Takže se laskavě zastavte a přečtěte si nebo poslechněte audioknihu! Pan Šťastný, jako vždy nemá chybu! Dobrou chuť!


Monačte
19.11.2022 5 z 5

Kdo by to byl řekl, že mi tak sedne příběh dvou ambiciozních mužů na pozadí událostí dvacátého století? No, ale sednul. Tahle sága je napsaná tak skvěle, že si musíte pořád připomínat, že se nejedná o skutečné osudy, o skutečné postavy, a že tenhle příběh “nenapsal sám život” ale Jeffrey Archer. Tak skvěle vykreslené postavy, jejich povaha i změny názorů v průběhu života, a to včetně vedlejších, to už jsem dlouho neviděla. Až mi bylo líto, že hlavní postavy jsou jen dvě a ostatní nemají takový prostor... než jsem zjistila, že některým dal Jeffrey Archer prostor v dalších svých knihách! Takže, Florentýno, těš se! O tobě si ještě chci něco přečíst!

TomHr
13.10.2022 4 z 5

Strhující první část románu sráží druhá půle, kde se dobrodružný nádech a napětí trochu vytrácí. Wladkovo ruské dobrodružství je vrcholem románu a v jeho světle další osudy obou hrdinů pak působí poněkud mdle. Dojem zásadně nevylepšuje ani zkratkovitá pasáž líčící osudy hlavních postav za 2. světové války. Nicméně je třeba přiznat, že autor umně zamotal osudy hrdinů pocházejících ze zcela odlišných prostředí, vystavěl ságu odrážející mnoho historických událostí divokého 20. století. Kniha je zábavná, často napínavá, napsána příjemným jazykem, více či méně až do konce udržuje dějovými zvraty čtenáře ve střehu.

Kerberos
06.06.2022 5 z 5

Rodinné ságy čtu ráda, tato patří k těm velmi vydařeným. Knihu jsem poslouchala .Osudy bankéře Wiliama, který se bohatý už narodil a chudého Poláka Ábela, který se z číšníka vypracoval až na hoteliéra. Jejich boj a nenávist ovlivňující i rodinné příslušníky.

Ajabubu
06.03.2022 5 z 5

Dvě rozdílné rodinné ságy v jednom příběhu. Velmi jsem si to užila a v určitých pasážích se za slzy nestyděla.

jprst
30.05.2021

Zajímavě a čtivě zpracovaný příběh dvou mužů a jejich rodin z různých společenských vrstev na pozadí událostí dvacátého století nemá chybu a rád jsem si ho po několika letech zopakoval.

SPENDI
05.11.2017 5 z 5

Naozaj skvelá kniha. Moja prvá "Archerovka" a hneď v deň ako som dočítala knihu sim sa vrhla na ďalšiu od tohto autora. Píše naozaj s ľahkosťou a v jednej vete dokáže vystihnúť všetko a posunúť dej o niekoľko rokov dopredu, žiadne omáčky - majstrovské dielo. V jednom zväzku dokázal autor vystihnúť celý život dvoch hlavných postáv a prešpikovať do toho /nenápadne/ udalosti prvej polovice 20.-teho storočia ako potopenie Titanicu, 1.svetová vojna, krach na burze v 29-tom, 2.svetová vojna či voľba prezidenta Kennedyho.