Joker: Kniha první

Joker: Kniha první https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514308/bmid_joker-kniha-prvni-yfH-514308.jpg 4 20 6

Joker série

1. díl >

Joker: Nejďábelštější, nejhledanější a… nejnevinnější? Arkhamův ústav byl napaden a oči všech se automaticky stočí k Jokerovi. Záhadný mecenáš najme bývalého komisaře gothamské policie Jima Gordona, aby dopadl… a pravděpodobně zabil… klaunského prince zločinu! Ale s Jokerem není nic tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. To, co Gordon zjistí a co mu Joker ukáže… změní jednou provždy jeho pohled na svět. A navíc není jediný, kdo chce Jokera najít… Co je zač prohnilá rodina Sampsonových? A co je zač Vengeance, Baneova dcera, před kterou se třese hrůzou celý svět?! Hvězdný tým tvůrců, který má na svědomí sérii Batman: Their Dark Designs, James Tynion IV a Guillem March, vám přináší další knihu, jejíž součástí je i flashback do Roku Jedna, jenž vznikl ve spolupráci s Matthewem Rosenbergem (Legends of the Dark Knight) a Francescem Francavillou (Batman: Černé zrcadlo).... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Joker, Volume One , 2021


více info...

Přidat komentář

Áňa 998
08.12.2023 5 z 5

Já jsem rozhodně tým Marvel, ale ani DC úplně nezavrhuju. Tam ale nemám moc oblíbenců, a ještě spíše radši záporáky. Ale jestli je nějaká dějová linka, kterou si nenechám utéct, tak je to návštěva Gothamu, kde se objevuje Batman a ještě lépe Joker. A nebo, Jim Gordon! Tahle trojice mě prostě strašně baví!
.
Hlavní postavou je Joker, ale je tu obrovská nálož mé další milované postavy, Jima Gordona! Z toho mám strašnou radost, protože většinou je chudák takový upozaděný a tady se mohl konečně rozjet!
.
Dej je takový seznamovací, hodně o minulosti a bubácích ve skříni. Jim Gordon se hodně zabírá svými rozhodnutími v životě, svou kariérou a budoucností. Není divu, nikdy ho nepřestal strašit jeho dávný nepřítel Joker. Fanoušci Batmana ale nesmutněte, taky se tu mihne! Objeví se tu i další známé postavy.
.
Přiznám se, že jsem se tady zamilovala do kresby. Ta je hezky šílená s detaily a skvěle se povedl Jim Gordon, i když na pár místech jsem si říkala, kolikrát denně se asi podívá do posilovny. Strašně namakanej! Ale tak, koho to trápí, že jo
.
Jako bonus nechybí ani různé náhledy obálek, kde hlavní roli má samozřejmě Joker!
.
Za mě super první díl, jsem strašně zvědavá na Jokera dvojku, který si ke mně brzy najde cestu! Tohle vypadá na šílenou jízdu!

iceVS
17.06.2023 5 z 5

Jednou to určitě pochopím :-)

A jedna technická... strašlivě malá písmenka, málem jsem si oči vykoukala...


fvalek
12.06.2023 4 z 5

Vypadá to na velmi pěknou a slibnou sérii, ale nevím, jestli bych ji už teď vydával, když v ČR ještě nevyšel celý rebirthový Batman, na kterého Joker navazuje. Je to podle mě zase takový ten tah "vyšlo něco super, tak honem udělat reklamu, ale moc nemyslet na reading order", a to mě trochu mrzí. Nicméně člověk se zorientuje docela dobře, a co mu nedává smysl, to si může kdykoliv dohledat na internetu (což je další škoda, kazit si prožitek ze čtení googlením, aby to šlo pochopit...). Ale budiž.

Zpočátku se zdá, že Joker ani nebude o Jokerovi, ale jeho vliv se nedá zapřít v každé jednotlivé kapitole. No a nakonec tam i osobně vystupuje. Celé to jeho pronásledování se sice nezdá jako něco nového, ale tři frakce, které mezi sebou soupeří o to, kdo si Jokera zabije první, to už pěkné a originální je. Sledovat příběh z pohledu Jima Gordona taky není novum, ale je to stále zajímavý úhel pohledu, hlavně s tou vší minulostí, kterou spolu s Jokerem mají. Batmana jako absolutně vedlejší cameo chválím a trošku větší účast Batgirl taky. Rodina Sampsonů, Soví tribunál a Baneův kult taky beru velmi pozitivně a čekám od nich ještě velké věci, snad to tímhle dílem neskončilo. Celkové pojetí je poněkud temnější, což je u Jokera vždycky plus, protože taková ta veselá komediální osobnost viz Harley Quinn série mi k němu fakt nesedí, mám ho rád jako vražedného mag*ra.

Tedy poměrně nová série, která tu sice ještě nemá moc velké kořeny a základy, ale svou práci udělá a potěší. Sice bych nejprve zamakal na vydávání Batmana, ale tak ostatně proč ne, nebudeme dělat, že takovéhle vydávání mimo chronologický seznam tu nikdy neproběhlo...

GoodGames
12.06.2023 4 z 5

Joker dostal vlastnú sériu a hneď prvý diel to odpaľuje vo veľkom štýle. Síce je tempo takmer po celý čas také pomalé, detektívne, vôbec to nevadí. Atmosféra je správne temná a už len ten nápad, že Jim Gordon má vystopovať a zabiť Jokera je dostatočne zaujímavý. Komiks sa síce nazýva Joker, hlavným hrdinom je ale Jim Gordon. Som zvedavý na pokračovanie a či sa podarí tvorcom udržať nastavenú latku, ktorá je zatiaľ celkom vysoko.

RaptoR
08.06.2023 4 z 5

Jako u každého prvního booku. i zde se jedná hlavně o seznámení se s prostředím a hlavními aktéry. Nezbývá než počkat si, jaký směr nabere Jokerova zběsilá jízda. A co všechno si na nás a nebohého Jima Gordona - který zde v podstatě nebude vycházet z údivu - připravil do budoucna. S Jokerem si totiž nemůžete být ničím jistí. Krom jeho ďábelského úsměvu.
Více v recenzích.

Ivan Kučera
01.06.2023 4 z 5

Jokera 1 môže čítať každý, kto vie, kto je Joker, Batman a Jim Gordon, ale je pravdou, že na jeho plné vychutnanie je fajn poznať ich bohatú históriu. Napr. to, čo kto komu (a prečo a kedy) urobil. Joker 1 s tým operuje do nemalej miery. Trvám si na tom, že si ho užijete aj bez znalosti starších vecí, ale hej: s ich znalosťou si ho užijete predsa len výdatnejšie. Pomôže vám poznať Rok jedna, Kameňák alebo Černé zrcadlo. A ak netušíte, čo je zač Soví tribunál, máte problém. Scenárista Tynion IV si vychutnáva bohatú minulosť postáv a toho, čo spolu v minulosti zažili (a nejakým zázrakom prežili). Ja osobne to poznám, takže som sa spokojne uškŕňal pri nenápadných slovných zmienkach o páčidle atď. Faktom je, že dostáva zabrať logika (niekto, kto vám zaplatí 25 miliónov za úkladnú vraždu človeka, vám nie je schopný zaobstarať strelnú zbraň?). Otázkou je, ako prijmete namakaného Gordona v tielku. Čo je tak trochu v rozpore s tým, ako bol odjakživa poňatý. Bol to chlap z mäsa a kostí a so svojimi starosťami, nie akčný borec. Našťastie, Tynion IV to v tomto smere nikdy nepreženie. Vždy nájde cestu späť a ponúkne Gordona, ktorý možno vyzerá prehnane mužne (ale ako hovoria Taliani: dá sa vyzerať prehnane mužne?), no všetko vylepší jeho vnútorný noirový monológ. Stále je to starý dobrý Jim, zraniteľný a chybujúci, ale zároveň neskorumpovateľný a večne premýšľajúci o zle v spoločnosti atď. Súčasťou Jokera 1 je aj viacero bonusových krátkych komiksov, spomedzi ktorých najmohutnejšie vynikne flashback do vzdialenej minulosti. Odohráva sa po Roku jedna (resp. Mužovi, který se smál od Brubakera): Joker sa zjavil na scéne, pokúsil sa otráviť gothamskú vodu a skončil v Arkhame. Bonusový komiks sa odohráva práve v tomto období a je nakreslený tak, aby vizuálne ladil práve so starým Rokom jedna z 8O. rokov.

Štítky knihy

Joker DC Comics

Kniha Joker: Kniha první je v

Přečtených21x
Knihotéce15x
Chystám se číst2x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x