Všichni muži královny

Všichni muži královny https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11728/bmid_vsichni-muzi-kralovny-Skt-11728.jpg 4 176 35

John Medina série

< 2. díl >

K Johnu Medinovi, legendárnímu agentovi CIA, který je specialistou na nejtajnější operace a plní nejnáročnější vládní úkoly, se do těsné blízkosti dostane jen málo lidí. Jako by byl neviditelný, nemá přátele, zato spoustu nepřátel, a smrt jeho ženy obklopuje mračno podezření. A nikdo nezná všechna nebezpečí lépe nežli Niema Burdocková. Smělá specialistka na spojení a její manžel Dallas se s Medinou zúčastní podvratné akce, která tragicky skončí… Howardová dokonale promísila vzrušující smyslnost s dramatickým napětím, při němž se zrychlí tep.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

All the Queen's Men , 1999


více info...

Přidat komentář

Lofda
17.04.2024 3 z 5

Mám knížky paní Lindy ráda, jen jsem tentokrát měla jakousi čtecí krizi.. Ne že by mě to nebavilo, ale nedokázala jsem se pořádně začíst. Celý ten svět agentů CIA je určitě zajímavý, ale celé to bylo až moc zamotané, ani ten hlavní záporák nebyl až takový záporák.. ;-) Začátek skvělý, závěr vše vylepšil, ale jinak se mi příběh bohužel dost vlekl, těm dvěma jsem úplně nerozuměla, bylo to celé trochu na sílu.. A neodpustím si poznámku k překladu, všimla jsem si, že Jess McPherson byl v prvním díle muž, zato tady se stal dávnou kamarádkou. Maličkost, ale mě tyhle chyby docela vadí. No nic, časem si ráda od autorky zase něco přečtu, teď si dám určitě na čas pauzu.

pip11
14.04.2024 4 z 5

Tato kniha sice nebude má nejoblíbenější, ale je dobře napsaná. Nechybí zde akce a napětí spolu se zajímavými postavami, a dokonce i padouch si získal mé sympatie.


maluck
24.11.2023 5 z 5

Opět skvělé propojení akce s romantikou. Tato autorka mě nikdy nezklame.

ludek.n
13.06.2022 3 z 5

Rozjezd románu Lindy Howardové je pořádně drsný a ostrý. Tragédie při destruktivní misi v Iránu poznamená všechny zúčastněné a jako červená nit se posléze táhne celým příběhem. Není se kam schovat, je nutné postavit se výzvě čelem. Autorka však, místo aby zařadila vyšší rychlostní supeň, zvolní tempo, aby nás seznámila se stanovisky jednotlivých protagonistů a jejich postoji. Teprve poté znovu přiloží pod kotlem, ale má se ostentativně na pozoru, jakoby se měl v daném okamžiku odehrát výbuch. Toho se nicméně nedočkáme a příběh nadobude podoby červené knihovny. Finále tak místo pořádné adrenalinové akce nabídne spíše tápání a rozpaky. Drásání stále stejného dilematu je až absurdní a vede do míst, odkud není návratu. Počáteční nadšení se proto s každou další otočenou stránku postupně vytrácí a Všichni muži královny mají v konečném účtování co dělat, aby si zachovali tvář a nepropadli se do hlubin obyčejného mlácení prázdné slámy. Je to obrovská škoda, protože potenciál by tu byl, jen ho Linda Howardová neuměla zužitkovat. Snad příště…

Kudík
10.01.2022 4 z 5

Opět parádní díl. Sice mi úplně neseděl vztah Johna s Niemou (velmi zajímavé jméno a vtipný původ), ale příběh jako takový byl opět napínavý. Jen závěr mi přišel trošku moc rychlý. Přiznám se, že "záporák" v podání Louise Ronsarda měl mé sympatie, min. co se Laury a jeho morálního dilematu týkalo.

Hatshepsut
31.10.2021 4 z 5

Myslím, že kniha obsahuje tak ode všeho něco. Je to detektivka s nádechem romantiky a velmi dobře se to čte. Dost často si v knihách této autorky pomyslím, píše to vůbec žena? Kam na ty nápady chodí? Prostředí agentů a jejich práce je hodně zajímavé téma a myslím, že LH o tom rozhodně psát umí!

georginaa
18.01.2021 4 z 5

Plno akce a nebezpečí, prostě tajný neviditelný agent, který nedává najevo své pocity a je tajemný jak hrad v Karpatech. To prostě ženy přitahuje a chtějí přijít všemu na kloub. Jenže vždy to záleží, zda vám ta drahá polovička chce otevřít své srdce a nahlédnout do nitra mysli. Proto je to tak napínavé a skvělé čtení.

Khira
27.12.2020 2 z 5

A taky to malo potencial. Neviem preco ale mam pocit, ze to u Lindy pisem casto. Napriek tomu ju nepovažujem za zlu autorku. Paci sa mi do akeho prostredia zasadzuje pribehy, aj niektore hlavne postavy ale tak zufalo to nedokaze dotiahnut do dokonalosti. Vyslovene sa mi nepacili intimne sceny medzi nimi. Evokovalo mi v mysli jedine slovo - na silu.

Luciska13
20.11.2020 5 z 5

Nejlepší kniha trilogie. Začetla jsem se a nemohla přestat, rozhodně doporučuju.

jinbr
24.05.2020 5 z 5

Mám knihy z prostředí výzvědných služeb ráda - moc se mi líbily výrazy "satelity a okurky". John je prima. Niema také a to jméno, to je prostě jedinečné. Určitě ale musí být velmi těžké, když i tito na stres vycvičení agenti zažijí ztrátu kamaráda nebo jiné blízké osoby tak nablízko, jakkoli je jejich práce plná adrenalinu baví.

lendinka.k
21.05.2020 4 z 5

Nejzajímavější postava byl Ronsard.

petraj30
20.04.2020 5 z 5

Byla jsem opravdu nadšená. Napětí od začátku do konce a jiskření mezi hlavními hrdiny...skvělé. Jsou zde vykresleny i ty zlé stránky života a já byla na vážkách, na kterou stranu se přiklonit. Pro své blízké je člověk schopný udělat cokoli...Ale dopadlo to dobře pro všechny strany. Moc se mi to líbilo
Je to moje velká blbost, ale mívám tendenci podceňovat tvorbu této autorky a to i přesto, že všechny moje doposud načtené knihy byly moc dobře napsané. Nevím proč, ale nikdy moc neočekávám a jsem vážně překvapená, protože ty knihy byly moc pěkné a tahle rozhodně nebyla výjimkou. Budu se těšit na další knihy (a teď už opravdu těšit :-))

laura
27.12.2019 5 z 5

Skvělé! Jiné slovo mě zkrátka nenapadá. Příběh má tu správnou kombinaci napětí, nebezpečí, adrenalinu, skryté touhy a vášně, jiskří humorem a má i skvělé hrdiny - a to jak ty kladné, tak i ty záporné, protože ačkoli Ronsard je záporák, vlastně jsem mu fandila...

Každá z postav v sobě skrývá nejedno tajemství, nejednu bolest, kterou na svých bedrech musí nést, a to nejen Niema a John, ale právě i Louis Ronsard.

Stál bez hnutí, jen sklíčený otec. Nesmlouval, nechytračil. Lauru miloval naprosto upřímně - a víc, než svůj život...

Kdo z nás by nezaprodal duši ďáblu jen aby ochránil své děti? Kdyby na to přišlo, každý z nás by se stal Louisem Ronsardem - a proto ho chápu, proto ho nedokážu zavrhnout...

Každá ze tří částí příběhu byla zajímavá, každá v sobě měla přesně ten správný náboj, aby vás to bavilo, klubko se zamotávalo a vy jste celí nedočkaví tím labyrintem kráčeli vstříc, jen abyste už věděli... A všechny tři části spolu tvoří příběh, na který se nezapomíná, příběh o touze, lásce i nebezpečí, o bolesti, dobrodružství a životě, kde není místo na žádné city a kde se člověk leckdy ztratí sám sobě.

Podle mě jedna z nejlepších knih této autorky...

bekule
01.08.2019 5 z 5

Jako je Rowan v Zahráváš si s ohněm pravděpodobně nejdrsnější hrdinka NR, tak je Niema u LH. I když ani od jedné autorky nemám ještě přečteno zdaleka vše, jedná se i zde o jednu z nejlepších knih. Je zbytečné se víc rozepisovat ,vše skvěle shrnula ve svém komentáři moudivlacek, snad jen dodnes mi vrtá hlavou ten název-nepochopila jsem co je tím míněno.

Knihomolka97
30.03.2019 4 z 5

Kromě pár částí, které mi přišly zbytečně zdlouhavé se mi kniha líbila. John i Niema byli sympatičtí, líbilo se mi jejich postupné sbližování. Čekala jsem víc napětí a akce, proto jednu hvězdičku strhávám.

venora
13.07.2018 5 z 5

velmi příjemné, oddychové čtení.

Jája92
27.01.2018 4 z 5

Výborná kniha, která se četla velmi dobře.

babicka_amalka
26.01.2017 5 z 5

moc se mi líbilo - dobrý příběh, kniha měla spád, četlo se skvěle

moudivlacek
12.01.2017 5 z 5

Začátek se tak moc nezdál, ale později opravdu vyplnil mé očekávání. První díl je spíš trošku detektivka s agentem CIA v pozadí, zde je vylíčen život špičkového agenta CIA - kvůli utajení nemá žádný soukromý život, tolik identit, že pomalu ani on neví, kdo doopravdy je, setká se s láskou, brání se jí roky, nakonec se rozhodne o ni bojovat.
Neumím si sama představit, že bych byla v roli Johna. Nevím, jestli bych mohla takový život žít. Obdivovala jsem jeho oběť pro vlast i jeho čest. Rovněž vám přiroste k srdci i Niema, neboť i po velké životní tragédii dokáže být spravedlivá. Díl se mi moc líbil.
Jsem zvědavá na další.

Makyt
26.11.2015 4 z 5

Jo Niema a John, to byl hodně dobrý příběh...vzrušení, akce, napětí... Líbilo se mi, jak si Niema poradila se staříkem, slzy mi do očí vehnalo přiznání a seznámení s dcerou, Niemino odhodlání a Johnova trpělivost... ale prostě to za to stálo :-)

Štítky knihy

zbraně špionáž milostné vztahy tajní agenti

Autorovy další knížky

Linda S. Howington
americká, 1950
2008  86%Dokonalý muž
2009  84%Nebezpečně blízko
1999  78%Síla lásky
2006  87%Všichni muži královny
2002  85%Náruč plná lásky

Kniha Všichni muži královny je v

Přečtených262x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených12x
Knihotéce142x
Chystám se číst17x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x