Ježíš - Lékař těla i duše

Ježíš - Lékař těla i duše https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357090/bmid_jezis-lekar-tela-i-duse-v2T-357090.jpeg 5 30 9

Přestože pocházíme z různých zemí, máme stejné problémy, stejná zranění, stejné těžkosti. Než jsem začal se službou evangelizace ve světě, myslel jsem si, že zranění, která prožívá africká žena, jsou zcela jiná než ta, která trápí Angličanku. Myslel jsem si, že těžkosti indického muže jsou jiné než těžkosti Australana. Ale navzdory rozličným kulturám člověk zůstává člověkem, žena zůstává ženou, a v podstatě máme všichni stejná zranění, prožíváme stejné úzkosti, stejné obavy. (…) Snad nemusím nikoho přesvědčovat o tom, že potřebujeme uzdravení. Možná potřebujeme uzdravení duchovní, tělesné nebo vnitřní. Zde se zcela zvláštním způsobem zaměříme právě na vnitřní uzdravení neboli na uzdravení vzpomínek. To však není možné bez uzdravení duchovního. Svatý Pavel říká, že v každém z nás je starý člověk. Ale kdo je ten starý člověk, který v nás žije? Je to naše staré “já”, plné strachu a hněvu, které je strnulé a sobecké, které se brání a zoufá si, které snadno podléhá depresím a znechucení. Pán chce, aby v nás starý člověk zemřel a aby v nás začal žít člověk nový. Vždyť on přišel, abychom měli život, a to život v hojnosti (srov. Jan 10,10).... celý text

Přidat komentář

Emik87
22.02.2024 5 z 5

Přednášky otce Eliase na toto téma vždy byly naprosto úžasným zážitkem, obzvlášť, když byl člověk přítomen naživo. A jejich přepis a úprava do knihy jsou naprosto potřeba, aby po nich člověk mohl kdykoliv sáhnout. Úžasné čtení.

Chesterton
27.11.2023 3 z 5

Už jsem četla docela dost dávno. Taky jsem poslouchala přednášky . . .
Nejvíc jsem asi zde rozpačitá z žánrového zařazení: Esoterika, astrologie, okultismus!! Nemám úplně teď knihu v ruce, abych zkontrolovala řazení podle NK ČR, ale Karmelitánskému nakladatelství tento žánr rozhodně moc nepřísluší . . .

Z obsahu jsem byla taky nepatrně rozpačitá, ale nejsem teolog a externí recenze tady chybí . . .
Asi si budu v dohledné době muset knihu někde sehnat, abych mohla posoudit, zda je větší část pravdy na straně pěti hvězdiček nebo jedné od kolegy Shindo :o)
Za mě tři.
Ovšem exorcisté jsou v současnosti reálná a často velice potřebná služba katolické církve, o tom žádná . . .


Shindo
18.06.2023 1 z 5

Ešte ako katolík som bol z knihy nadšený. Po tom, čo som dal viere zbohom, mi aj táto kniha prestala dávať zmysel. Veriacemu človeku, ktorý potrebuje vysvetlenie vecí a pohladenie v ťažkých časoch ale môže pomôcť.

Autora samotného však vnímam ako kontroverzného tmára strašiaceho ľudí. Exorcisti v 21. storočí nemajú čo hľadať a ak tomu niekto verí, rovnako môže veriť aj v jednorožce alebo Miyazakiho černočerňákov.

Evaho73
20.09.2018 5 z 5

Kniha Ježiš, môj uzdravovateľ je pre mňa ako veriacu veľmi cennou záležitosťou.
Je to prameň, z ktorého môžeme čerpať kedykoľvek pocitíme potrebu vnútorne sa oslobodiť od zlého, ktoré nás sprevádza našim životom. Kniha obsahuje veľmi silné a účinné modlitby, citáty z biblie, rôzne svedectvá a myšlienky na rozjímanie.
Čítanie som si dávkovala pomaly ako vzácny liek, kde som každý deň prežívala úžasné chvíle.....
"Uzdrav ma Pane, nie ako ja chcem, ale uzdrav ma podľa Tvojej vôle."
Odporúčam !!!

minde
11.07.2016 5 z 5

Úžasná, nádherná kniha. Škoda, že tady je možnost dát jenom 5*, kniha si zaslouží nejméně 10*. Hodně mě oslovila a taky mi hodně dala. Po přečtení jsem si hodně věcí uvědomila, a ujasnila. Přiblížilo mě to více k Pánu Ježíši. A chvílemi jsem měla pocit, jako by ta kniha byla psána přímo na mě.
Určitě doporučuji, a ne jednou...Je dobré se k té knize po čase zase vrátit.

martunka
08.06.2015 5 z 5

úžasná kniha - uvědomila jsem si díky ní dost věcí

nickym
05.03.2014 5 z 5

Kniha mě moc oslovila, je fakt skvělá. Kniha mi zprostředkovala živé setkání se s Pánem především díky modlitbám na konci kapitol. Pro mě je to jedna z nejlepších knížek a děkuji autorovi, že jsem si mohl narovnat mé falešné obrazy jaké jsem měl o Bohu. Doporučuju k přečtení!!! alespon pár stránek ;)

Lzicenka
11.04.2013 5 z 5

Pro mě od autora opět kniha, která je po ruce a ve které si čas od času zalistuji, abych získala patřičný nadhled nad problémy.

anthea
15.02.2013 5 z 5

Velmi mile mne překvapilo, že je tato kniha pojatá jinak než Uzdrav mě, Pane. Myslela jsem, že to bude jen rozšíření témat z předchozí knihy, ale bylo zde hodně nových myšlenek. Tato mnohem tlustější brožura je podle mne více pro ty, kdo potřebují spíše uzdravení duše než těla. P. Vella se zde hodně zabývá vnitřním zraněním, které je potřeba uzdravit, jinak bude ovlivňovat náš život stále, nebudeme svobodní a nebudeme moci zcela spolupracovat na Božím plánu. Hlavní cíl této knihy je setkání s Ježíšem, s tím kdo uzdravuje, kdy chce, jak chce a kde chce. My máme prosit o uzdravení, ale zároveň být trpěliví, když nepřichází, protože možná přichází, ale nějak jinak, než jsme si představovali. V každém případě nás jakékoli trápení přibližuje Bohu a už to je vnitřní obrácení, když si pak začínáme upravovat priority v našem životě. Nebo si třeba začneme uvědomovat, že jsme někomu neodpustili nebo že jsme něco neodpustili sobě a nebo začneme vidět, co jsem dělali špatně a neuvědomovali jsme si to. Jak se říká: „Všechno zlé je k něčemu dobré“. U většiny kapitol je na konci modlitba, což je velmi přínosné. Každý si tam najde, co na něj sedí a P. Vella nás vede, abychom to všechno odevzdali Pánu. U čtyř kapitol modlitba nebyla a chyběla mi. Byly to kapitoly pojednávající o působení ďábla, což byly kapitoly spíše informační (ve zkratce: svědectví otce Velly o existenci ďábla, pokušení, posedlost, svázanost, okultismus, satanismus, spiritismus, magie, exorcismus, new age) a tak byla modlitba až u kapitoly Boj proti ďáblu, což byl vlastně jen návod na modlitbu za osvobození. V poslední kapitole nás otec Vella seznamuje se svou vlastní cestou k Bohu, i on potřeboval obrácení, i on nevěděl, co po něm Pán žádá a myslel si, že dělá dost. A tak nás povzbuzuje, abychom našli svou cestu k Ježíšovi, a jak on raději říká, CESTU V JEŽÍŠOVI.