O satanovi

O satanovi https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79705/bmid_o-satanovi-bLh-79705.png 4 15 6

biblicky-teologicky-prakticky Ďábel – symbol, nebo realita Kdo jsou to zlí duchové Ďábel nečeká se založenýma rukama V plné zbroji proti ďáblovi Nad satanem zvítězíme ve spojení s Ježíšem Jak je možné, že si satan může dovolit oklamávat Boží děti vykoupené Kristovou krví? Jak ďábel působí? Je možné ďábla spoutat? Kniha známého autora odpovídá na tyto otázky a je nezbytnou pomůckou pro současnou pastoraci, jako zdroj informací pro kněze i laiky. Jejím cílem je přispět k tomu, aby se co nejméně lidí dostávalo do moci ďábla. Publikace může být užitečná i pro odborníky, kteří pomáhají lidem zapleteným do ďáblových nástrah. Ve své argumentaci autor uvádí jak biblické texty Starého i Nového zákona, díla církevních otců, dokumenty učitelského úřadu církve, včetně KKC, spisy Jana Pavla II. a současných teologů. Ovšem základem knihy je autorova vlastní zkušenost s působením ďábla a osvobozováním z jeho moci.... celý text

Přidat komentář

Emik87
22.02.2024 5 z 5

Opravdu těžké čtení o ještě těžším tématu. Ale otec Elias se s ním vypořádal s lehkostí sobě vlastní. Skvěle sepsáno.

Skripi
26.11.2018 3 z 5

Veľmi ťažké čítanie, ale inak ho mám rád. Naživo je lepší... :)


archandelka
16.06.2018 5 z 5

P. Vella odvedl skvělou práci, výborně zpracované dílo podložené biblickými odkazy i různými dokumenty církve. Když jsem to tak četla, velmi jsem si uvědomovala,jak mocnou ďáblovou zbraní je předstírání jeho neexistence. Můžeme si myslet, že to jsou pohádky anebo středověké přežitky. Dokud nezažijeme moc zla v našem vlastním životě a neuvědomíme si, jak těžké je se ho zbavit.

Shindo
26.12.2017 1 z 5

Elias Vella je charizmatický, a to veľmi. A hoci je kniha písaná zaujímavou formou, beriem ju s istou rezervou.

Pýtam sa, čo ešte v 21. storočí hľadá úrad exorcistu. Títo chlapci boli dosť aktívni v stredoveku, kedy sa aj dnes už bežne diagnostikovateľné a (v lepšom prípade) liečiteľné choroby brali ako posadnutie diablom či démonmi. Exorcista je teda vlastne taký relikt z dôb véééľmi dávno minulých a ani argument, že sa mnohí exorcisti pred exorcizmom radia so psychiatrami aby sa odlíšilo, či nejde o psychickú chorobu neobstojí. Nehovorím o exorcistoch, ktorí vidia diabla a démonov pomaly aj doma vo vlastnej chladničke.


Ako písal jardadr nižšie, Vella má z diabla strach. Podľa mňa až nezdravý. Vo svete, aký opisuje v tejto knihe, by som rozhodne nechcel žiť. Vellovo vnímanie sveta musí byť prešpikované diablom, démonmi a strachom.

Mimochodom, možno sa mýlim, no počul niekedy niekto o exorcizme či posadnutí aj v iných kultúrach a náboženstvách alebo je to čisto kresťanská záležitosť?

jardadr
11.02.2017

Zapomeňte na rozum a co Vás učili. Teď Vás budu učit Já, velký Znalec Ďábla (sic!) Vella. Nebude vám k ničemu láska, soucit, milosrdenství, upřímná snaha být dobrým člověkem. Zachránit vás před Ďáblem (skutečným démonem, duchem, žádným symbolem abstraktního zla) mohou jen magické úkony, které vám může poskytnout jen a jen církev. O to jediné jde. To my máme monopol na spásu. A kdo k nám nevstoupí a myslí, že se nemusí nechat křtít, zpovídat, chodit k přijímání (co nejčastěji) atd. je ztracen. Co na tom, že nás všechny stvořil Jeden Bůh a že nás všechny stejně miluje, spasí jen toho, kdo projde těmito rituály - není to logické? (není, ale budiž).
Ďábel je všude a číhá na všechny (jen zrovna když já Elias Vella píši knihy o něm, je někde jinde) a vy nemáte šanci ovlivnit, budete-li páchat zlo na tomto světě, nebo ne. Vaše vůle není nic. To jen my, čistí, jsme proti němu imunní a můžeme ho tedy vymítat a vám o něm zvěstovat.

Zdá se Vám, že jsem v tomto komentáři příliš krutý? Ne tolik jako svět podle Eliase Velly, to mi věřte. Na chvíli kdy jsme tuto knihu nalezl v krabici s odloženými knihami a listoval si v ní nikdy asi nezapomenu. Šel mi mráz po zádech z toho, jaký má tento člověk z ďábla strach. Pravý prehistorický strach, z dob, kdy láska a dobro v lidech nezmůže nic. Vítejte zpátky ve středověku!

marek9101
22.08.2015 5 z 5

Paráda... jen je past, že na ďábla pořádně nevěří ani kněží. Chyba....

Štítky knihy

křesťanství exorcismus ďábel, satan

Autorovy další knížky

Elias Vella
maltská, 1941 - 2022
2009  83%O satanovi
2006  98%Duch svatý – pramen života
2011  90%Uzdrav mě, Pane
2017  95%Ježíš - Lékař těla i duše
2003  70%Zlí duchovia a exorcizmus

Kniha O satanovi je v

Přečtených18x
Doporučených2x
Knihotéce12x
Chystám se číst7x
Chci si koupit4x