Ježibaba na koloběžce

Ježibaba na koloběžce https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/270582/bmid_jezibaba-na-kolobezce-mtp-270582.jpg 4 14 5

Na krásném místě nad Berounkou, nedaleko Tetína, kde v létě hřeje slunce a v zimě se tu žení všichni čerti, se říká Kudyhůrka a bydlí tady strašidla. V krajní chalupě s chlívkem na kozu hospodaří bubačka Mezulánka s klukem Mezulánkem. Ve starém mlýně straší hastrman Vošplouch. A v poslední, přikrčené chalupě sedí s černým kohoutem křivonosá přihrblá bába s hlavou omotanou šátkem. Je to ježibaba Křížalka. S hastrmanem Vošplouchem jsou mírně řečeno na kordy, pořád si dělají naschvály. Maminka bubačka s klukem bubáčkem mají plné ruce práce s usmiřováním, aby aspoň občas zavládl klid… Půvabné pohádky od Berounky, ilustrované autorem.... celý text

Přidat komentář

simca9342
23.06.2023 5 z 5

V jednom historickém městě žijí bubáci, příšery nebo jinými slovy strašidla.
Na první pohled může kniha vypadat , že je každý příběh o někom jiném, ale vzájemně se doplňují. Vodník je už léta rozhádaný s ježibabou a celý les má co dělat , aby dal naschvály těch dvou a hlavně les do původního stavu.
Pěkný příběh na dobrou noc.

Knihomolka506
13.06.2023 3 z 5

Pohádky od jednoho z mých oblíbených autorů dětských knih.
Musím ale souhlasit s komentáři mých soukmenovcu , kniha Chumelení od stejného tvůrce byla lepší. Taky mě rozčiloval děj , který trochu nenavazoval na sebe , lidové řečeno byl na facku :D
Ale plusový bod za ilustrace.


dohnálci
22.04.2022 2 z 5

Za mne knihu již víckrát ne. Bohužel jsem čekala pohádku, ne kapitoly ne příliš souvisle navazující, kde mne neskutečně iritovalo dělání si naschválů mezi hastrmanem a ježibabou. Kde si pod nátlakem a vydíráním ježibaba vydupává co se jí zamane. Nepřijde mi to v dnešní už tak nepřátelské době zrovna jako vhodný příklad pro děti jak mezi sebou komunikovat.
Na některých výrazech mi klopýtal jazyk a což teprve musí tropit za potíže u malých čtenářů.

RaptoR
03.05.2021 3 z 5

Není to špatné, další zajímavé pohádkové vyprávění. Čerti z Dlouhonos od stejného autora se mi ale líbili víc. Přece jen, čerti se nemyli a nadávali, zatímco ježibaba se "jen" pošťuchuje s hastrmanem :)

logopedka
11.07.2019 4 z 5

Dílo je to neotřelé, ulítlé, bláznivé a netradiční. Ta netradičnost mi u něj velmi sedí. Nemám ráda, když se notoricky známé pohádky někdo snaží "upgradovat, aktualizovat, vytunit, obohatit, povýšit...". Uáááá. Ježibaba není léta předávaným textem, takže mi u ní ztřeštěnost vůůůůbec nevadí. Novotvary a nespisovnost k ní prostě sedí.

Ježibaba mě zaujala. Děti též. Občas se mi trochu zamotal jazyk v puse. Uzel se mi na něm však nevytvořil, a tudíž si dám Ježibabu klidně ještě několikrát. Před spaním? Proč by ne!

Kniha Ježibaba na koloběžce je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce4x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x