Chumelení

Chumelení https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87555/bmid_chumeleni-S2W-87555.jpg 4 41 18

Půvabné předvánoční a vánoční příběhy z dílny autora oblíbených Příběhů včelích medvídků o medvídcích, myšáčcích, králíčcích, ježečcích, ale i bubácích a andělíčcích jsou zasazeny do zasněžené české krajiny, ze které dýchá sváteční pohoda a za okny chaloupek mrzne, až praští. Zvířecí děti se ale těší na Vánoce docela stejně jako ty lidské - kočička netrpělivě vyhlíží listonoše s vánočním přáním, malý křeček se tolik těší na dárky, až z toho poprvé promluví, myšáček dostane polštářek plný vánočních snů a jezeveček špicuje uši, jestli uslyší cinkání zvonečku. Knížka je rozčleněna do čtyř oddílů - Vánoce jsou na cestě, Vánoce klepou na dveře, Vánoce jsou tady a Vánoce jsou za dveřmi. Ilustracemi ji doprovodil sám autor a v předvánočním čase potěší děti, které už dokáží samy číst, i rodiče a prarodiče, kteří z ní budou těm menším předčítat.... celý text

Přidat komentář

simca9342
23.06.2023 5 z 5

Přečtená před lety.
Hezký příběh o tom, jak si zvířata mohou užívat štědře plných krmelců.
Krátké příběhy s ilustracemi se odehrávají
v době Vánoc

Calinda
22.11.2022 5 z 5

Překrásná knížka, kterou kdysi přinesl dcerce Ježíšek, je plná příběhů zvířecích rodin, které se odehrávají v období zimy a Vánoc.


Briv
29.08.2022 4 z 5

* Hledala jsem pro synka před Vánoci nějakou pěknou knížku s krátkými příběhy - má necelé 3 roky. Mě až tak neoslovila, ale syna docela bavila, s velkým zájmem si prohlížel obrázky a chtěl číst pořád dál a dál, takže příběhy byly na něj až moc krátké :) V předvánočním čase, to ale bylo milé, pohodové čtení. Hodnotíme 4*.

jitka_dankova
16.11.2021 1 z 5

Knihu jsme chtěli číst šestiletému před spaním před Vánoci. Ač máme jinou knihu pana Kahouna rádi a syn ji zbožňoval, tato nás vůbec neoslovila. Příběhy jsou krátké - to jsem myslela, že bude pozitivum i pro pozdější synkovo vlastní čtení. Jenže autor podle mne potřebuje větší prostor pro to, aby dostatečně rozvinul pointu a děj, takže příběhy působily neukončeně. Nebo tak, že se v nich vlastně nic nedělo, syn nedokázal vlastními slovy říct, o čem byly. Vánoční atmosféra na nás vůbec z knihy nedýchala. Syn nechtěl číst dál, ani mně nic takové společné čtení nedávalo, knihu jsme darovali někomu jinému.

lizavett
27.01.2021

I zvířátka si užívají sněhovou nadílku, vánoční přípravy a Štědrý den. Nevěříte? Přečtěte si Chumelení od Jiřího Kahouna – laskavé zvířecí pohádky o malých nezbedech, v jejichž chování poznáte vaše děti a možná i sami sebe. Příběhy jsou nadčasové, krátké a úsměvné, hodí se jako zimní či vánoční čtení, ať už pro nečtenáře, tak začínající čtenáře, ale klidně i rodiče a prarodiče, kteří si chtějí zavzpomínat na dětství a potěšit se laskavou knížkou. Pokud hledáte vhodnou knížku pro předškoláky, Kahounovými texty nemůžete šlápnout vedle, vždy nabídnou nadčasové, něžné a vtipné čtení. Podrobnosti si přečtěte v recenzi: https://knizkyzpaloucku.blogspot.com/2021/01/recenze-jiri-kahoun-chumeleni.html

Knihomolka506
22.12.2020 5 z 5

Krátké, ale krásné příběhy o tom jak zvířátka prožívají jeden z nejslavnějších a nejlepších svátků v roce. Vánoce- vůně cukroví, stromů, medu a ořechů, dárky pod stromečkem a tajemný duch Vánoc to je pro každého kouzlo a nejen v době, kdy už jsme 20letí

Monika1717
22.09.2020 5 z 5

Kniha pro předvánoční čas s krásnými obrázky. Koupila jsem ji vloni synovci pod stromeček. Ale před zabalením jsem si ji přečetla. Poněkolikáté.

sgjoli
05.01.2020 5 z 5

Tato kniha se mi moc líbila a vůbec nevadí, že je to čtení pro děti a já to četla až jako dospělá. Jiří Kahoun do této knihy velmi hezky zapojil jistou dávku milého a nenáročného humoru, takže kniha nejen dětem, ale i dospělým vykouzlí úsměv na tvářích. Navíc ji zdobí moc pěkné ilustrace, které mne jednoduše okouzlily. Chumelení je napsáno velmi jednoduchým stylem, je to přeci jen dětská kniha, ale i tak jsem si to užila. Bylo to pro mne takové příjemné pohlazení po duši.

efka.saf
27.12.2019 2 z 5

Po čertovské náloži v knize U všech čertů jsem sáhla i po této autorově knize, která měla děti pomoci převést do říše snů. Ale po čertovské knize mi tahle přišla velmi slabá. Příběhy jsou povětšinou tak krátké, že v nich nelze ani rozvinout pointu (jakoukoliv, natož hlubší), příběhy na sebe nijak nenavazují a nutno podotknout, že děti kniha taky zvlášť nebavila. Příběhy, které byly trošku delší a zajímavější, by se daly napočítat na prstech jedné ruky, ale díky bohu za ně. Věřím, že kniha si své fanoušky najde, ale mě nijak zvlášť neoslovila.

Ishir
04.05.2019 3 z 5

krátké příběhy o Vánocích

yellowbanna
20.01.2019 3 z 5

Krátké zvířecí pohádky se zimní a vánoční tématikou. Některé mírně vtipné, některé pocitově nedokončené. Celkově dost průměr. Mě to nebavilo, děti docela ano. Proto hvězda navíc.

jarabr
11.12.2018 odpad!

Jedním slovem - hrozný. Takovou splácaninu jsem dlouho v ruce neměl. Kratičké příběhy co snad ani nejsou příběhy, protože než se něco stane tak je konec. Snad i dítě z páté třídy by dokázalo sepsat zajímavější příběhy s vánoční tématikou a bohatší slovní zásobou. Přečetl jsem cca třetinu, zbytek už jsem jen tak prolistoval, protože jsem na to neměl sílu. V tiráži napsáno, že pro čtenáře od 7 let. No, tam kde v sedmi věří na Ježíška (jako u nás), to musí být terno. Ještě, že jsme to nezkusili číst před spaním. To by bylo sakra improvizování a kamufláž, aby to neprasklo...

Baushka
27.11.2017 3 z 5

Pohádky jsou hodně krátké, takže žádný extra příběh nelze očekávat. Velmi mi vadilo, že v příbězích dárky dávají například babička, nebo teta se strýčkem, nikoli Ježíšek!!! Hodně pohádek jsem při předčítání musela za běhu upravovat, aby malý mohl dál věřit.

Elulilinka1
27.04.2017 5 z 5

Tuto velice povedenou knihu od J. Kahouna jsem dostala na Vánoce a musím říct, že to byl můj nejlepší dárek toho roku. Hned na 1. Svátek vánoční jsem ji přečetla a velice pohodově mě naladila.

Alfička03
12.01.2017 5 z 5

Tuhle knížku jsem jako 7letá hrozně zbožňovala. Dostala jsem ji k narozeninám a jakmile jsem dočetla nějakou knížku hned jsem se do ní pustila. Připadala mi jako super čtení pro děti a četla jsem jí s nadšením. Fakt se mi líbila a tak bych jinchtěla doporučit pro ty kteří milují zimu a Vánoce.

Andvejka
27.12.2016 5 z 5

Knížka plná milých příběhů, která krátila "mým" dětem ve školce předvánoční čas. Líbila se nejen dětem, ale i mě.

Lucissia
30.11.2016 5 z 5

Milá knížka, která se mi moc dobře předčítala a syna z velké části hodně bavila. O to příjemnější atmosféra u čtení dnes byla, že venku za okny chumelí a chumelí. :-)

bosorka
12.03.2012 4 z 5

Jak mám vlastně docela volnou ruku nad tím, co budu svým dětem předčítat, snažím se vybírat i to, co mě samotnou neunudí/nenaštve. Knížky Jiřího Kahouna jsou milé, dobře se čtou, jsou srozumitelné i menším dětem. Zimní knížka se líbila celé rodině.