Jednotný osud

Jednotný osud https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452374/bmid_jednotny-osud-jti-452374.jpg 4 14 8

Star Trek - Volání osudu série

< 4. díl

V neklidných týdnech po děsivém kataklyzmatu jsou jeho přeživší zkoušeni až na hranice svých možností. Federace sama nedokáže čelit náporu uprchlíků, a co hůř – nedostává se jí klíčových zdrojů. Vyčerpaná Klingonská říše klečí na kolenou a záludní Kinshayové cítí tuto slabost – a příležitost – na světelné roky daleko. A Romulanské impérium – již dlouho přeťaté ve dví – se ocitá nebezpečně blízko občanské válce. Série nešťastných příhod nedává kvadrantům Alfa a Beta šanci na vyléčení utržených ran. Sonek Pran – profesor, diplomat a občasný poradce federačních prezidentů – začíná ve zdánlivě nesourodých událostech spatřovat jistý vzorec. A Když každý další díl skládanky zapadne, je třeba jednat. Ezri Dax, kapitánka U.S.S. Aventine, musí s profesorem Pranem cestovat tam, kde je ještě možné všemu zabránit. Na Achernar Prime – do srdce Romulanského imperiálního státu.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Brokilon
Originální název:

A Singular Destiny , 2009


více info...

Přidat komentář

jirka7470
07.12.2023 3 z 5

Kniha není čtvrtým dílem trilogie Volání osudu. Ale je takovým dlouhým samostatným epilogem. Případně by fungovala jako pilotní díl seriálu. Ne jako samostatná kniha jako třeba série Titan.

Rilian
20.04.2022 4 z 5

Prozatím asi nejlepší ST román z post-nemesis sérií. Konečně se opustila dlouhá linie s Borgy, která sice nebyla špatná, ale po čase již nudila. Román se tedy vrací ke staré dobré politice a diplomacii, což mě vždy na světě ST nejvíce přitahovalo. Kniha je povedeným uvedením do série Typhonský pakt, na který se velice těším.


MaxK
13.07.2021 4 z 5

Po všech těch zásadních bojích o záchranu vesmíru je Jednotný osud vítanou změnou. Nové postavy, problémy Federace v post-borgském světě, dobře rozehraná záhada. Ve 24. století bude zjevně management procházet krizí. Ať už šéfujete týmu Januské důlní společnosti o 177 lidech na Capelle IV nebo jste dokonce prezidentkou Federace, mikromanagement vám bude vlastní. O úpadku klingonské vojenské strategie ani nemluvě. S dodržováním rozkazů to ve Flotile bylo na štíru už v předchozích dílech. Zato diplomacie bude velice svižná. Žádné pečlivě připravované schůzky a týmy vyjednavačů, prostě jeden hovor, pár dobře řečených slov a politika rázem nabere jiný směr.

b2z
10.03.2019 5 z 5

Směřování trek kontinua po Nemesis mne osobně moc neoslovilo. Mnoho předních důstojníků vykazuje labilitu, která mi nějak z dlouhodobého vývoje postav nesedí. Do toho noví členové posádky vykazují neprofesionalitu, kterou by člověk ve flotile nečekal. Ale to je pouze můj subjektivní názor. Na druhou stranu Volání osudu bylo nakonec zajímavé a „uklízecí“ Jednotný osud mne velmi mile překvapil. Za mne jednoznačně palec nahoru a těším se, co autoři pro Federaci nového vymyslí.

NightGepard
24.01.2019 5 z 5

Spoiler. Jak bylo uvedeno v Poděkování autora, spisovatel dostal za úkol uklidit bordel po předchozí trilogii a myslím, že se toho zhostil perfektně. Jen se trochu rozmáchl se jmény a postavami. A také si hodně zacestujeme po různých světech. Pěkně vymyšlené jsou něco jako novinové vložky na konci každé kapitoly (přepisy dokumentů a záznamů z vysílání atd.), které osvětlují další události bez toho, aby se musel rozehrávat další příběh v již tak rozvětvené knize.

JiříPešík
03.01.2019 5 z 5

Knihu je s nadsázkou označována jako čtvrtý díl trilogie Volání osudu. Kniha se nese v jinému duchu, než Volání osudu. Jedná se o jakousi komorní dohru. Hlavní postavou je, v rámci Star Treku poměrně nezvykle, akademik Pran. Jedná se o svérázného profesora historie, který se ale ukáže být též zdatným diplomatem. Na své si tak přijdou především milovníci politických pletich, složitých vyjednávání, ale též detektivních zápletek.

hanak_v_exilu
15.11.2018 3 z 5

Čtvrtý bratr z rodiny Volání osudu je tak trochu levoboček. Má jiného autora a především na události z prvních tří dílů navazuje jen nepřímo. Prim má tentokrát politika, diskuze, koncipování hypotéz a hromadění indícií. Po kataklyzmatických událostech z minulých knih je to až osvěžující. Takový Star Trek mi vyhovuje více. Bohužel kniha není příliš dobře napsaná a i když je příběh zajímavý, nepěkně se vlekl.

Phoenix16.cz
29.10.2018 3 z 5

Kniha se sice prezentuje jako 4. díl Volání osudu, ale ten skončil Ztracenými dušemi. Tohle je už jen takový dozvuk a vylíčení událostí, které logicky následují. Většina knihy je o politikaření, které mě v ST knihách nikdy nebavilo. Jede tu i příběhová linka s Aventine a profesorem Pranem, která je průměrná, a zajímavý či spíše důležitý je pouze konec, kde dojde k odhalení zásadní skutečnosti.

Štítky knihy

Star Trek

Kniha Jednotný osud je v

Právě čtených1x
Přečtených15x
Knihotéce10x
Chystám se číst4x
Chci si koupit9x