Jedno malé prasátko

Jedno malé prasátko https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512027/bmid_jedno-male-prasatko-kY8-512027.jpg 4 131 44

Kevin Palmer je obyčejný chlap – totiž byl, než přišel o ženu, peníze, svůj podnik i reputaci. Snaží se bojovat, ale skončí ve vězení. Tam si vyfantazíruje krutou pomstu, a když ho pošlou pracovat na jatka, poslední dílek skládačky zapadne na své místo. Jenže pak mu osud zasadí ještě jednu ránu, a ta všechno změní. Inspektorka Rosalind Krayová také svádí svůj boj – s vlastními démony. Po brutálním napadení se vrací zpátky do práce a na stole jí hned přistane případ: má co do činění se zvráceným vrahem. Netrvá dlouho a Krayová rozlouskne děsivý vzorec, kterým se zabiják řídí…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

This Little Piggy , 2018


více info...

Přidat komentář

onyx84
včera 5 z 5

Snad ještě brutálnější než první díl...moc se mi líbí myšlenkové citace Roz,je to úsměvné odlehčení...a oceňuji neakční konec...uvidíme,co bude dál...a moc teda nerozumím některým negativním komentářům,každá kniha má anotaci a z ní snad poznám do čeho jdu a pak se divit,že to je prasárna...?taky si umím půjčit romantiku,kterou nečtu a pak to tady totálně pohanit...

soukroma
24.04.2024 2 z 5

To tedy vážně nešlo: sadismus, brutalita, hnus - na lidech i zvířatech. O funkčních jatkách číst (třeba pokrytecky) nechci a použít stejné praktiky na lidech, tak to už vůbec ne. Odhozeno z pudu sebezáchovy.


JezinkaJ
14.03.2024

A je to tady, druhý díl lepší prvního. Autor ještě přitvrdil. Příběh už byl pro mě na hranici drsnosti, ale nepřekročil ji. Děj je napínavý, postavy neposlouchají a riskují své životy, prostě dobré drama pro čtenáře.
Osobní dějové linky jsou dobře napsané, celkem široce rozevřené, vztahy na oddělení taky, je tady prostor pro další vedlejší příběhy a to mě baví.

jitka1585
29.12.2023 5 z 5

Tak teda....,dobrá kniha,sice dost drsná,ale super čtení.Uz mě čeká další díl.

Jenny46
21.12.2023 4 z 5

Tak to byla zase divočina musím si dát pauzu a přečíst nějakou romantiku...
Dost morbidní, ale určitě přečtu pokračování.

šipek
19.12.2023 4 z 5

Za mě dávám 4 hvězdičky. Něco málo mi chybělo v této knize. Docela morbidní čtení. V knize se prolíná současnost s minulostí. Za mě knihu doporučuji.

Nymfadora.T.
22.10.2023 3 z 5

Jsem ráda, že jsem tohoto autora objevila. I druhý díl byl moc dobrý, drsný, ale čtivý. Jsem zvědavá i na další osudy Roz.

konicekbily
07.09.2023 5 z 5

Autor si zvolil stejný styl vyprávění jako u úvodního dílu série. Monolog vraha je vysvětlováním jeho životní cesty a sdělení motivu jeho konání současně s pohledy do minulosti a také s popisem jeho činnosti o oběťmi. Popis práce policie je podle mne druhořadý: ve všem vyniká hlavní vyšetřovatelka a okolí jí pouze plete pod nohy při jejím "super-woman" výkonu. Nenáročné, ale odpočinkové čtení, i když zápletka je o něco horší.

micha-ella
09.04.2023 1 z 5

Každé knížce dávám šanci až do strany 100. Tady jsem skončila na straně 53, dál to nešlo. Co jsem si to v té knihovně půjčila? Čtení pro sadisty. (A že jich je!)

EmillyT
09.04.2023 3 z 5

Kniha mě úplně nenadchla. Nebavilo mě, že je vrah od začátku známý a celý příběh byl zbytečně překombinovaný. Celkově se
mi nedařilo do příběhu začíst. Takže dávám jen 3 hvězdy.

moudivlacek
01.04.2023 5 z 5

Tak to byla síla, řekla bych, že autor oproti prvnímu dílu docela přitvrdil. Příběh muže, který je na začátku obyčejně šťastný muž, ale během chvíle se mu začne měnit svět, a on zjišťuje, že to nemůže zastavit. Ale najednou si řekne a dost a vymyslí svou pomstu. Otázkou tady je, zda má si člověk říct, co bylo, bylo, musím jít jinou životní cestou, anebo se změnit v psychopata, který si řekne, že má právo se mstít, a rozhodně to udělá s plnou "parádou". Kdo nemá rád "nechutnosti", tak tuto knihu raději nečtěte. Komu jisté morbidnosti nevadí, zde si jich rozhodně užije.
Tým Roz se vydává na "lov" vraha a rozhodně to nemá jednoduché. A Roz se svým "tušením" si rozhodně "přátele" kolem nedělá.....
Další díl si rozhodně přečtu.

zazvorka
31.03.2023 3 z 5

Čtivé, ale pro mne za tři. Špatná volba knihy z mé strany - nemám ráda příběhy, v nichž je vrah od začátku znám. A když navíc vrahova linka pohltí polovinu knihy, tak to mi také nesedí. Kdyby to aspoň nebyl takový ňouma a své úsilí, vynaložené plánování a realizaci pomsty, věnoval užitečným činnostem! Tolik stál o své děti - a ve výsledku jim pořádně zavařil.

Titas9001
21.02.2023 5 z 5

Snad ještě morbidnější než první díl. Zase nebudu vůbec přemýšlet nad reálností případu. Je možné, aby vás ženské ambice dostaly až za hranu? Asi ano.....pokud se ve vás skrývá psychopat. Tady navíc ještě inteligentní a do detailu schopný plánovat. A autor si s námi hezky pohrává. Výborné čtení.

zdendula31
06.02.2023 5 z 5

Další super série.Přečteno během jednoho dne.Originální,dobře napsané.

monishek
01.02.2023 5 z 5

Dočteno a musim souhlasit, ze tento díl byl o neco lepsi nez 1. díl. Střídání vyprávění ze stran vyšetřování a pachatele mi vyhovovalo. Samotna zápletka byla taky fajn. Celkově pribeh byl čtivý a napínavý. Velke plus, ze kniha nema moc stranek. A hlavne musim zminit zaver, ten mě překvapil, i když v podstate už vše vite. Doporucuji precist!

Dumicek
25.01.2023 5 z 5

Tenhle díl byl rozhodně lepší jak první. Brutální,napadité.. četlo se to samo,napínavé, dobře napsané...Vrah ktery by se vrahem nestal nebýt určitých okolností. Konec nebyl přitažený za vlasy což též oceňuji.

janastok
20.12.2022 4 z 5

Velmi dobrá krimi. Tento díl lepší než první, možná pro to, že se trochu odchyluje od zavedené šablony, netýká se přímo hlavní hrdinky a konec není přemrštěně akční.

Hella
29.09.2022 4 z 5

Ani druhá kniha s Roz Krayovou neztrácí nic na čtivosti ani věrohodnosti. Opravdu doporučuji, je to svižné čtení, od kterého se vám nechce odtrhnout. Těším se na třetí díl.

JitkaHambi
28.09.2022 4 z 5

Tak to byla dobrá "prasárna' :-D
Líbil se mi i styl psaní (Roz a vrah).
Už se těším na další díl

Šánka
17.09.2022 3 z 5

Asi jsem si měla dát větší pauzu mezi díly série. Stejná stavba příběhu, vyšetřování se střídá s vyprávěním vraha a je tam i více podobností. Popisy opravdu brutálních vražd jsou hodně zvrácené. Nějakého překvapení se v závěru dočkáme a snad i to pochopení pachatelova motivu je možné najít, ne obhajobu! Četlo se to i tentokrát dobře, i když úplné nadšení u mne chybí.
Co mně už ale docela vadí, že celé vyšetřování stojí na jedné osobě, ostatní jsou úplní blbci, jako fakt že jo, kteří jen dělají potíže a ničím k vyřešení nepřispějí. Snad to ve skutečnosti probíhá jinak.
Jednoduchá detektivka na pár hodin, pokud bude další díl, nevynechám... možná.