Jednej asertivně!

Jednej asertivně! https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109804/jednej-asertivne-109804.jpg 2 3 2

Uveďte spolu s námi asertivitu do praxe. Asertivita není jenom prosazování svých postojů, názorů a požadavků. Je to i forma jednání snižující strach z různých společenských situací, z emocionálních a sociálních vztahů. Podporuje pocity vlastní sebejistoty, ale i smysluplnosti, pochopitelnosti a postižitelnosti světa, který nás obklopuje. Místo rezignace a naučené bezmocnosti nabízí pocit otevřené budoucnosti a důstojných životních perspektiv. Kniha známého brněnského psychologa vám pomůže naučit se základní asertivní pravidla a postupy. Usnadněte si svůj každodenní život, prožívejte jej s nadhledem a lehkostí. Používejte předkládané techniky a nenechte se okolím manipulovat. Mnoho štěstí na cestě za asertivním přístupem k životu!... celý text

Přidat komentář

kejty91
03.09.2018 3 z 5

Pokud chcete základní informace, tak na to vám kniha stačí. Poskytuje mnoho zřejmých příkladů a sama se ke knize budu vracet, protože nepopírám, že Tomáš Novák je známým a váženým psychologem. Na asertivitu ale není potřeba mít nějaké zvláštní učení. Jde o to umět naslouchat člověku. Naslouchat hlavně sobě, poznávat sebe a skrze toho poznávat ostatní. Celkem všední klišé ale cokoli psycho je potřeba nastavit v sobě - hlavně sebedůvěru a vlastní hodnotu.

Mr.Fox
17.10.2015

Nemohu si pomoct, ale až do konce knihy jsem se nemohl zbavit dojmu, jako by si autor, pan doktor Novák, dělal touto cestou reklamu pro své kurzy asertivity a svou manželskou poradnu.. Možná je to jen mé mylné zdání a autor pouze zbytečně často nevědomě poukazuje na tuto skutečnost. V textu je však příliš mnoho narážek a odkazů na dané kurzy, které jsou tam jednak nadbytečné a zároveň umocňují pocit čtenáře, že o valnou část informací svou absencí v kurzech přichází. Zároveň, zmiňovat v tak útlé brožurce hned několikrát, kolik kurzů, po kolika hodinách a jak často vedu, na mě bylo opravdu silnou kávou a můj dojem v propagaci to jen utvrdilo.

Nicméně, nehledě na tento výše zmíněný fakt musím podotknout, že mi celá kniha téměř nic nepřinesla. Jediná část, ze které jsem se dozvěděl, co jsem celou knihu potřeboval vědět (tedy "jak jednat asertivně"), je v podstatě krátce a výstižně uvedena až na konci knihy, a to na jedné stránce (str.112). Smutná pravda. Škoda času.