Jedna zatracená pohroma za druhou

Jedna zatracená pohroma za druhou https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473937/bmid_jedna-zatracena-pohroma-za-druhou-R7y-473937.jpg 4 142 49

Pod zdánlivě nevinnou rouškou Svaté Marie probíhá tak trochu jiný historický výzkum. Tamní zaměstnanci v žádném případě nepřipouštějí, že by šlo o cestování v čase, místo toho zkoumají „významné historické události v příslušné době“. Ne vždycky se jim daří zachovat zdání neškodných výstředníků – třeba jen proto, že když je dlouho klid, vzápětí jejich vinou něco hodně hlasitě vybuchne, jelikož k tomu prostě mají sklon.Seznamte se proto s badateli z Ústavu pro výzkum dějin, kteří se potulují dávnými časy, a kde se vyskytnou, tam vnášejí jednu pohromu za druhou. Jejich cílem je pozorovat a zaznamenávat, aby našli odpovědi na mnohé nezodpovězené otázky dějin, rozhodně ne umírat. Jenže stačí jediný neprozřetelný krok a historie přechází do protiútoku, při kterém už jde o život. A jak vědci brzy zjistí, nebojují pouze s dějinami, které proti nim štvou dinosaury i padající kameny.Vydejte se s nimi na katastrofickou trajektorii, jež je zavádí z Londýna 11. století do první světové války a z období křídy k požáru Alexandrijské knihovny. Kamkoli historici vstoupí, tam zaručeně vypuká chaos.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Laser-books (Laser)
Originální název:

Just One Damned Thing After Another , 2013


více info...

Přidat komentář

Sirael23
19.02.2024

Nedočteno. Co k tomu říct? Nemám ve zvyku knihu nedočíst, v posledních letech jsem to neudělala ani jednou. Ale tady jsem se zhruba za polovinou zasekla. Ne, děkuji, ani nepotřebuji znát konec.

astroweb
26.01.2024 5 z 5

Už jsem dlouho nečetl žádnou scifi. Na tuhle jsem narazil vlastně náhodou, autorku jsem neznal. Mám z tohoto žánru nejraději cestování časem. Zkusil jsem a jsem velmi velmi moc příjemně překvapený. Čtivé, místy vtipné, dosti často vyloženě napínavé.


Chytuš
08.01.2024 4 z 5

UCHOKNIHA. Parádní odpočinková knížka - kombinace cestování v čase s humorem, špetkou intrik i romantiky. Občas jsem musela přimhouřit obě oči, protože Max byla taková ta ušlápnutá superhrdinka, která si není vědoma své přitažlivosti, ale chlapi se na ní lepí jak vosy na bonbon. Občas jí něco dost ujíždí a chová se infantilně, v další hodině pak zachraňuje svět. Ale uvedené výtky byly jen drobnou chybičkou, další díl si rozhodně nenechám ujít :-)

Allena24
22.10.2023 5 z 5

Já se bavila. Na mě děj a suchý humor zapůsobily dokonale. Těším se na druhý díl.

MartiH19
07.09.2023 2 z 5

Kniha, která mě svým dějem zaujala, ale bohužel jsem očekávala až moc. Z historie jsem se nedozvěděla téměř nic, obdobi křídy byla nuda, zbytečně až moc zamotaný děj, do čtení jsem se často musela nutit. Do dalších dílů se určitě nepustím. Velká škoda, tady prostě mix dobrodružství, historie, romance, krimi, sci-fi, komedie nezafungoval.

psychousek
25.08.2023

(SPOILER) Tato kniha mne bavila. Nečekejte od ní rozhodně literaturu, která by byla vážená nebo něčím hodnotná. Pokud hledáte tohle, pokračujte dál. Příběh nabízí skoky do minulosti, smrt, lásku, sex, dobrodružství, kostýmy, ale i histerickou scénu, zradu a plamenoment z hoven.

Trochu mi to připomínalo sérii Neviditelná knihovna s Iren a Kaiem, jen v jiné době a s jiným posláním. V příběhu není jedna mise, ale je jich víc. Nejasnosti jsem nevnímala, přeci jen je kniha z trochu vzdálené budnoucnosti a tam jsou věci prostě proto, že tam jsou. Druhý díl je pro mne jasnou volbou.

soupik2012
20.08.2023 2 z 5

Hloupé dialogy, z velké části zcela nelogický děj, téměř nulové napětí a příběh připomínající ty nejtrapnější béčkové filmy. Tolik mé hodnocení v jedné větě. Jedinou předností této knihy byl pro mne fakt, že jsem si nikdy nebyla jistá, kdo daný vypjatý okamžik přežije a kdo ne. Tedy přesně to co postrádám u drtivé většiny jinak velmi kvalitních příběhů. Trochu paradox. Příběh sledujeme z pohledu "agentky" v sukních Max, která zvládne každou situaci mnohem lépe než léty cvičený voják, či vědec. Ke vší smůle nám autorka ještě předkládá její myšlenkové pochody u kterých jsem se téměř styděla. Celé to na mě působilo jako parodie na cestování v čase. Jenomže autorka své dílo bere cela vážně. Tak tedy určitě na příště beze mne. Audiokniha je načtena velmi dobře a načetla ji paní Tereza Dočkalová.

SBH
13.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Jedno velké očekávání a následně zklamání. Možná ne tak velké, ovšem čím déle o knize přemýšlím, tím horší pocity z ní mám.
Přitom všechno začalo tak dobře. Zajímavá a vtipná anotace, krásná obálka, sympatická hrdinka, žádné okolky a hup do děje, to mám ráda. Bavila jsem se, nad vtipy se smála, občas mi zatrnulo. Pak přišla naprostá bomba, a sice nejlepší erotická scéna všech dob. Musela jsem ji číst pořád dokola a smála se u toho na celé kolo.
Jenže po prvním katastrofální návratu z křídy mi začalo všechno nějak skřípat a po scéně, kdy superžena Max rozežene interní hádku zaměstnanců v baru a vyzve kolegu, aby ji doprovodil na výlet do křídy, jen tak z ničeho nic, ačkoli se o žádné takové výpravě nemluvilo, můj názor na příběh nabral valem sestupnou tendenci.
Ke konci už jsem knihu odkládala a dočetla ji z povinnosti. Na povrch mi vylezly všechny chyby, z nichž nejzásadnější je tato: pokud je dílo zveřejňované na internetu po kapitolách brutálně úspěšné, neznamená to, že z něj bude dobrý ucelený román. Bolestně mi scházela například zápletka. O co vlastně šlo? O záchranu Svaté Marie? V tom případě se tématu věnovalo málo prostoru. Ústřední padouch se na scéně mihl na jedné stránce (dobře, tak na dvou). Rozkouskovanost děje časem otravovala, takže při posledním skoku do hořící starověké knihovny jsem si říkala, ach ne, už zase? Dokonce jsem nebyla ušetřena ani Velkého Nedorozumění ve vztahu ústřední dvojice. Jako kdyby autorka honila spoustu zajíců najednou a nedokázala si vybrat, kterého si upeče k večeři.
V důsledku mi vadily problémy, nad nimiž bych při funkčním ději mávla rukou. Jaký byl zdroj energie buněk? Přesunuly se do starověku či křídy, ale elektřina pořád vesele hučela v drátech. Potom samotné skoky. Pominu nálož časových paradoxů, s tím se dobře popere málokdo, ale v knize se dějinami hopsalo vesele tam a zpět, náčelník se může vypravit mezi dinosaury jen tak, aby si ověřil hypotézu, ovšem při záchraně života to najednou nejde. Když už přiletěli k hořící knihovně pozdě, proč se nevrátili a nedoletěli znovu a lépe? Klaďasové hynou jak na běžícím pásu, záporáci přežijí i epicentrum jaderného výbuchu. Do současnosti nelze přenést žádný předmět z minulosti, hm, a co kamínky či stébla trav na podrážkách bot výzkumníků? Obzvlášť při zběsilém úprku v případě, když se na ně valí stádo dinosaurů?
A překlad? Ani já, totální jazykový trouba, neposlouchám od Zeppelínů Schodiště do nebe, fakt ne.
Takže bohužel zklamání a další díly vynechám.

LenkaWal
06.06.2023 5 z 5

Dokonalé. Bavila jsem se

INCOGNITOREADER
06.06.2023 4 z 5

Kniha má docela rozporuplné hodnocení. Polovina lidí co zde mám v oblíbených dala 2* a druhá 4*. Tak jsem si říkal kam budu spadat já?
Poslouchal jsem každopádně jako audio knihu, která je načtená zkušenou Terezou Dočkalovou.
Příběh se točí okolo vědeckého ústavu, který studuje historii. To je tak jako oficiální popis. Ten realistický je: parta nezodpovědných rádoby vědců se omylem dostalo k technologii cestování časem a tak je nenapadne nic lepšího než se na tu historii zaletět podívat. Ale ono jim to nejde moc hladce. Co se podělat může se podělá snad na maximum.
Nesmíte čekat nějaké hlubokomyslné scifi. Ale pokud čekáte oddechovku s cestováním v čase a nějaký ten ironický humor tak jste tady správně.

Danago
31.05.2023 2 z 5

Knížka začínal slibně a první třetina mě bavila, potom mě to přišlo tak nějak bez obsahu a chaotické. Nápad v závěru knihy nebyl špatný měl potenciál, ale podle mě nebyl využitý. Zdál se mi málo propracovaný. Že bych se zasmála , tak to bohužel ne. Do pokračování určitě nepůjdu.

iskovsky
29.04.2023 2 z 5

kniha bola pribalená k časopisu, ktorý som kupoval... neľutujem... časopis bol super... :)

jaroiva
02.04.2023 5 z 5

Trochu i romantika, ale když jde o cestování časem, má kniha u mě už předem jisté tak 3 hvězdičky. A tohle se mi líbilo, bavilo mě to. Ke konci trochu ztrácí dech, ale kniha stačila skončit dřív, než dech došel :). Takže 4,5*
Budu muset pokračovat druhým dílem.

Olča220
28.03.2023 4 z 5

Netušila jsem, co mám očekávat, ale i když mi chvilku trvalo, než jsem se začetla, hodnotím knížku velice kladně.
Zajímavé, zábavné, neotřelé a čtivé. To je dost důvodů na to, abych v sérii ráda pokračovala. A vám ji doporučila.

Alma-Nacida
07.03.2023 3 z 5

Nápad je to dobrý, začátek celkem zábavný, ale šmarjá, to musí být v každé knize dvě a více romancí? Závěr byl pak uspěchaný a působil zmateně. Hlavní hrdinka prodělala dost neuvěřitelnou proměnu z bezradné osoby, která tři měsíce hladoví a nevzchopi se k ničemu, v drsnou akční hrdinku, kterou nezastaví ani přítomnost u brutální likvidace spolupracovníků.
Brala jsem to jako oddychovku, účel splněn, na pokračování nejspíš hodím v knize rozebíraný králíčí bobek.

Radovan_R
14.02.2023

Podle anotace se jedná o variaci na Vzestup a pád agentury DODO, akorát se nepoužívá magie a čarodějnice, ale věda a technika (která není nijak rozebíraná nebo upřesněná, ale to je spíš dobře). Čekal jsem víceméně humoristickou knihu - a na začátku to tak bylo, velmi mě pobavila zkouška přežití v terénu, kterou všichni stážisté omastili.
Dál už ale tolik legrace není, kniha je spíš popisná a katastrofy jsem čekal mnohem horší.
Jestli seženu druhý díl, přečtu jej také, čte se lehce a vcelku nemám co vytknout.

NemmamSlov
05.01.2023 4 z 5

O knihe som sa dozvedel vďaka recenzii v časopise Pevnosť. Recenzia bola napísana dokonale a vždycky ma facinovalo cestovanie v čase, no málo kedy sa to podarí. Túto knihu doteraz neviem kde zaradiť. Ako nápad super. Spoločnosť Svätej Márie mi pripomínalo štýl Hviezdnej brány, no namiesto vesmíru bádate dejiny. Stretávame sa s ľuďmi z budúcnosti, ktorí chcú pomôcť, no záporak by nebol záporák, keby nebol cestovateľ v čase. Trošku ma štvali vzťahové linky medzi postavami, hlavne Max si zaslúžila niekedy cez držku, no ženu neudreš ani kvetináčom, teda kvetom, ak sa nedostaneš do barového súboja, kde chceš schladiť opité horúce hlavy.

Nechávam tomu ešte priestor. Nebolo to zlé, no nie je to kniha pri ktorej si človek povie, BOMBA. Kníh má by viac, v češtine sú zatial dve. Dúfam, že sa budú prekladať. Málo kníh je o cestovaní čase, je to podľa mňa ťažký námet a aj keď kniha má nejaké chyby, autorka sa s námetom vyrovnala výborne. Možno keby hrdinovia navštívili iné miesta, ktoré by čitateľa viac ponorili do deja. Za mňa slabšie 4*.

Rowana
03.01.2023 5 z 5

Skvělá jízda. Nahlédnutí do jednoho trochu praštěného historického ústavu, který studuje dějinné události v autentických historických reáliích (cestování v čase to v žádném případě není, to by znělo příliš sci-fi a to se k historikům nehodí). Náramně jsem se bavila, hodně jsem se smála, občas jsem se trochu bála a nad ledasčím jsem kroutila hlavou. Druhý díl už na mě doma čeká a jen doufám, že další brzy v češtině vyjdou.

Naďa2411
12.09.2022 5 z 5

Max a dalších šest nováčků nastupují do historického výzkumu Svatá Marie. "Skoky" se vrací do minulosti - konkrétních událostí a zjišťují fakta přímo v akci pro daného zadavatele. Bohužel není vždy zaručen návrat zpět do současnosti. Kniha se mi moc líbila a opravdu to byla jízda plná smíchu i slz, jak je psané na obálce.

Kathy77
01.09.2022 3 z 5

Knihu jsem začala číst na doporučení, jinak bych po ní asi nesáhla. Mám raději duchařinky, ale proč nezkusit i něco jiného, že? Příběh byl napsán velmi dobře, jen v postavách jsem se trošku ztrácela - nepomohly mi ani jejich popisy na začátku knihy a nějak mi tam neseděl ani ten sexuální uragán, který se polovinou knihy prohnal. Dějově byla určitě hodně zajímavá a po dočtení jsem si řekla - proč by to s těmi skoky takhle vlastně nemohlo být? Za mě - mohlo! I tak ale ubírám hvězdičky, protože jsem čekala trošku víc. Každopádně druhý díl mám na stole a ze zvědavosti se to něj pustím. Třeba ještě překvapí ;-)

Autorovy další knížky

Jodi Taylor
britská
2021  74%Jedna zatracená pohroma za druhou
2022  80%Symfonie ozvěn
2023  80%Druhá šance
2024  83%Stezka časem
2024  0%Ach ta minulost!

Kniha Jedna zatracená pohroma za druhou je v

Právě čtených1x
Přečtených165x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených10x
Knihotéce156x
Chystám se číst187x
Chci si koupit32x
dalších seznamech5x