Symfonie ozvěn

Symfonie ozvěn https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488677/bmid_symfonie-ozven-EYL-488677.jpg 4 55 13

Na May a tým od Sv. Mary čeká několik výletů. Ve viktoriánském Londýně obhlédnou Jacka Rozparovače, stanou se svědky vraždy arcibiskupa Thomase Becketta a zjistí, jaký zvuk vydává pták dodo, když se vrhne na sendvič s okurkou. Především ale budou muset čelit svému úhlavnímu nepříteli, který je odhodlaný zničit nejen je, ale i samotnou historii.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

A Symphony of Echoes , 2013


více info...

Přidat komentář

INCOGNITOREADER
05.04.2024 4 z 5

Musím se přiznat, že většinou se knihám a filmům kde je téma cestování časem vyhýbám, protože mě to potom nutí přemýšlet nad tím, jak by to mohlo v reálu fungovat a jak je cestování časem dobře promyšlené. A z toho potom bolí hlava :-) Každopádně tato série je taková odpočinková a tak mě to k podobnému přemýšlení vůbec vůbec netáhne. Opět zde máme naši partu historiků (nebo aspoň to co z ní zbylo), která by rozhodně neměla mít přístup k technologii cestování časem. Ale má a tak cestuje a "zkoumá dějiny" když se zrovna dějí. A jde jim to někdy víc dobře a někdy vůbec ne. Čtení, nebo v mém případě poslech jsem si opravdu užil. Tak proč jen 4*? Celkově mi to přijde jako více krátkých příběhů tak nějak poslepovaných dohromady. Chyběl mi tam nějaký děj, který by byl přes celou knihu. Viz například hned úvodní pasáž s Jackem Rozparovačem. Čekal jsem pořád nějaké pokračování a ono nic. Možná jen můj pocit? Ale chybělo mi tam nějaké uzavření toho všeho. Možná v dalších dílech?

Allena24
12.03.2024 5 z 5

Opět zábavné, odpočinkové čtení. Na mě funguje a proto za 5*.


Evik161
06.03.2024

I u druhého dílu jsem se skvěle bavila. Knihu nejde odložit. Ftipná, super hlášky, skvělý překlad, jedna akce za druhou a i troška romantiky. Za mě ano, jednoznačně doporučuji a jdu sehnat další díly.

Radovan_R
17.10.2023

Do první půlky to bylo dobré, pak už to bylo slabší a přestalo mě to bavit.
Asi jako Avatar 2 - při pohledu z odstupu fantastické, ale když se člověk zamyslí nad detaily, spousta věcí nedává smysl. První díl mi přišel lepší.

psychousek
25.08.2023

(SPOILER) Skok sem skok tam, ukrást buňku, vrátit buňku, zbláznit se, a to vše proto, aby v historii proběhl jeden sňatek. Přišlo mi to trošku kombinované na sílu, sice nakonec vše dávalo smysl, ale mohlo to být lepší, promyšlenější.

Scény, kdy Max někam běží, protože objevila X a čtenář neví, jestli je to dobře či megaprůser, tohle napínání nemám ráda. Pokud je ale něco, co mi fakt vadí, tak je histerická scéna. Sice jedna, ale pořádná. Na to, že je histerizujícím přes 30 se chovají jako puberťačky...

Jednička mi přišla lepší, ale stejně už otevírám trojku :)

jaroiva
14.05.2023 4 z 5

První půlka mě nebavila, druhá už jo. Ovšem autorčinu logiku pro cestování časem nechápu. Co se smí a co se nesmí... Neberu to proto jako seriózní sci-fi, ale jako pohádku. Pak to beru. Ale i tak se mi první díl líbil víc.

alibaba72
07.04.2023 5 z 5

Už se těším na další díl...

Rowana
31.01.2023 4 z 5

Události kolem mě svištěly tempem, že jsem stěží popadala dech mezi jednotlivými dějstvími.
S napjatým očekáváním jsem se vrátila mezi potrhlou bandu historiků zabývajících se dějinami v jejich autentických reáliích a se svou stáží jsem byla více než spokojená. O strach stejně jako o dojetí nebyla nouze, ovšem byly okamžiky, kdy jsem pouze nechápavě vrtěla hlavou a ťukala si na čelo. Nikoliv nad paní autorkou, nad počínáním jejích postav. Skvělá práce.
(Trochu mě vyrušovaly drobné chybičky a překlepy, které v knize zůstaly po korektuře(?))

DericCaster
11.08.2022 4 z 5

Parta historiků studující minulost v její době. Je to přesně to co od toho - po přečtení prvního dílu - očekáváte. Parta historiků cestuje do minulosti, aby ji studovala, jenomže ne vždy jde vše hladce... do toho trochu humoru a emocí.
Knížka je spíš pro oddech, není nějak hlubokomyslná, nicméně se mi líbila a už se těším do Tróje ;)

Trpaslici-zena1
09.08.2022 5 z 5

Bavila mě ještě víc než první díl. Možná je to tím, že jsem už věděla, co očekávat. A počkám si i na třetí pokračování.

gad
04.05.2022 5 z 5

Max a parta od Svaté Marie nezklamala. Šílené tempo, neskutečné hlášky, sarkasmus a černý humor a přesto stále smysl pro čest a zodpovědnost. Cestování časem se možná zdá na první pohled lákavé, ale mnohdy jde o kejhák. O tom by Max a její parťáci mohli vyprávět. A oni to prostřednictvím paní Taylor dělají. Skvělá série. Těším se na další skok.

Gabetka
14.04.2022 4 z 5

Druhý díl se nesl ve stejném duchu a tempu jako ten první. Banda historiků cestuje časem. Jak je to možné? To
při čtení nikoho netrápí, protože je to báječná zábava. Líbí se mi ten naprosto jedinečný odlehčený styl, nadsázka a sarkasmus. Jakoby nic nebylo bráno tak úplně vážně a ze všeho nejméně historici. Příhody jsou spíše epizodní, takže děj rychle plyne, ale celou knihou se proplétá téma načrtnuté již v prvním díle. Bavila jsem se, pochechtávala se a těším se na další pokračování.

Korsika
12.04.2022 4 z 5

Další nálož akce, humoru a zatraceného štěstí historiků ze Sv. Marie. Pokud už jste pozapomněli detaily prvního dílu, doporučuji si je osvěžit, jinak budete na začátku lehce tápat (jako já) a chytíte se později, ale nevadí. Tentokrát začínáme na trochu krvavé vlně a mezi kopou humoru zase narazíme na překvapivě vážné prvky (ostatně jako v prvním díle). Závěr knihy mě zase neuvěřitelně navnadil na další díl, protože se přeneseme ... Ano! Přesně tam! :D ;D

Štítky knihy

cestování časem humorné sci-fi

Autorovy další knížky

Jodi Taylor
britská
2021  74%Jedna zatracená pohroma za druhou
2022  80%Symfonie ozvěn
2023  80%Druhá šance
2024  84%Stezka časem
2024  0%Ach ta minulost!

Kniha Symfonie ozvěn je v

Přečtených61x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených2x
Knihotéce86x
Chystám se číst40x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x