Druhá šance

Druhá šance https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511228/bmid_druha-sance-tLN-511228.jpg 4 28 8

Jsme zpět ve Svaté Marii a Max nic nevychází. Znovu zažívá jednu zatracenou pohromu za druhou. Setká se s Isaakem Newtonem, který jí ukradne zrcátko, a navštíví bitevní pole u Azincourtu. Pak na vlastní kůži pozná, jak prostá poznávací výprava do Gloucesteru za lidovými obyčeji může vyústit v OMS, neboli otřes mozku sýrem. Dlouho očekávaná mise do Tróje v bronzové době skončí pro Max osobní katastrofou a právě ve chvíli, kdy se zdá, že horší už to být nemůže, ocitne se opět v období křídy, kde ji čeká střetnutí s odvěkým nepřítelem, který nemá co ztratit. Takže si uvařte čaj, sáhněte po čokoládových sušenkách, pohodlně se usaďte a ze všeho nejdřív zjistěte, proč všichni badatelé z oddělení historie zmodrali…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

A Second Chance , 2014


více info...

Přidat komentář

gad
10.01.2024 5 z 5

Tato série mě baví a čte se mi velice dobře. U Max doslovně platí pořekadlo, že život je nepřetržitá řada průserů plynule na sebe navazujících. Přesto si zachovává svůj sarkastický humor a nadhled. Popis života v Tróje a poté i oné slavné bitvy je uvěřitelnější, než jak si pamatuji z bájí a pověstí.
No, uvidíme, co bude dál.
P. S. Modrá je dobrá...

essene
04.01.2024 2 z 5

Líbilo se mi to nejvíc ze všech 3 dílů


LenkaWal
04.10.2023 5 z 5

Bavilo mě to. Příběhy do historie jsou výborné. Napínavé a občas i vtipné. Co mi naopak vadí je vztah Max a Leona. V prvním díle, to bylo hezký, ale s každým dalším mě štvou. Začíná to být jako telenovela .
Ale jinak je příběh skvělý. I když nejlepší je stále první díl. Na Troju jsem těšila a teorie jak to bylo je zajímavá a opravdu zní reálněji.
Po dalším díle určitě ještě sáhnu, ale jelikož uz je napsaných asi 15 dílů, bojím se aby se k nám vůbec dostaly. Každopádně doufám i v tu druhou sérii o časové policii.

psychousek
26.08.2023

(SPOILER) Autorka se v psaní vyvíjí. Už neskáče z jednoho času do jiného, aby si tam něco s někým vyřídila, dostala se k akcím přehledným (rozhodně ne pro historiky) a děj krásně plynul, od mise č. 1, přes č. 2, krátký odskok až k č. 3. Velmi oceňuji, že hlavní postavy se vyvinuly a už na sebe histericky neječí, stačí ne a pistole. Epilog mne vyloženě zamrzel. Autorka sklouzla k seriálovému cliffhangeru, který vyzněl velmi lacině. Pozitivum je, že ani tato snaha mi nezabrání v přečtení dalšího dílu. Tedy až vyjde přeložený.

Suma sumárum pokud se autorka bude tímto způsobem dál vyvijet, pátý díl (pokud nějaký bude) by mohl být výborný.

Trpaslici-zena1
14.07.2023

Ani další díl pro mě neztratil na vtipnosti a dobrodružnosti. Prostě to zase fungovalo. Čekání na pokračování by mohlo být kratší, zase půlku lidí a vztahů zapomenu.

jaroiva
28.06.2023 4 z 5

Během čtení jsem si říkala, že to je poslední díl, který čtu.
Cestování časem je už tak komplikované, že jsem vzdala pokusy o to, pochopit, kde a jak se to zamotalo.
Nakonec to byla zas těžká romantika a musím přiznat, že to na mě zafungovalo.
Takže se pustím jistě alespoň ještě do jednoho dílu. Egypt a Pompeje, to bude zas masakr...

Nessie72
28.05.2023 5 z 5

Podle mého zatím nejlepší a zároveň nejkomplikovanejší díl série. Popis expedice do Troje je skvělý, opravdu vidíte před očima pád města,téměř cítíte prach v ústech. Tato série se opravdu musí číst tak, jak jdou díly po sobě. I když autorka občas připomene, co se dělo, je to opravdu jen letmé a stručné. Pokud bych předchozí díly neznala, zřejmě bych se ve vazbách mezi aktéry ztrácela. Vřele doporučuji a doufám, ze další díly budou vycházet rychle.

Gabetka
25.05.2023 5 z 5

Konec druhého dílu sliboval Tróju. Té jsme se nyní dočkali a musím říct, že popis její zkázy mě hodně vzal za srdce. Nebyla by to ale Svatá Marie, aby zůstalo u jedné výpravy. I v tomto dílu najdeme spoustu akce, vtípků a zajímavostí z historie, ale také si víc zahrává s city čtenáře. Mám tuhle bláznivou partičku s Max v čele moc ráda a vzhledem k otevřenosti konce moc doufám, že pokračování vyjde a brzy!
Mrzí mne, že jako první hodnocení schytala kniha odpad, přestože ji ten, kdo ji takto odepsal, nemá ani v přečtených. Nejspíš nesedne všem, ale doufám, že si své čtenáře, které potěší jako mě, najde i přes tak nízké hodnocení. Držím jí palce.

Autorovy další knížky

Jodi Taylor
britská
2021  74%Jedna zatracená pohroma za druhou
2022  80%Symfonie ozvěn
2023  80%Druhá šance
2024  87%Stezka časem
2024  0%Ach ta minulost!

Kniha Druhá šance je v

Právě čtených1x
Přečtených30x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce51x
Chystám se číst18x
Chci si koupit14x
dalších seznamech1x