Jak jsi mohla

Jak jsi mohla https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414125/bmid_jak-jsi-mohla-22A-414125.jpeg 4 335 104

Všechno začalo na školní slavnosti. Charlotta měla dohlédnout na děti a přísahá, že na ně taky dohlížela a pustila je z očí jen na vteřinu. Když se však její tři děti vrátí z „cesty džunglí“ v naprostém pořádku a Alice, čtyřletá dcerka její nejlepší přítelkyně Harriety, není k nalezení, zmocní se jí panika. Horečně holčičku hledá, ale už je jasné, že musí sebrat odvahu a Harrietě oznámit, že se její jediné dítě pohřešuje. Musí také připustit, že vinu může dávat jen a jen sobě. Harrieta, zničená touto nesnesitelnou ztrátou, se už nedokáže přimět, aby s Charlottou promluvila, natož aby jí věřila. Jenže nyní to potřebuje, protože dva týdny po školní slavnosti vyslýchá Harrietu i Charlottu policie, každou zvlášť. A začnou se vynořovat tajemství. Pravdu o tom, co se Alici skutečně přihodilo, někdo skrývá…... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Now You See Her: The compulsive thriller you need to read , 2019


více info...

Přidat komentář

anája
20.03.2024 5 z 5

Kniha mě moc bavila, přečetla jsem ji za jeden den.

Nikoleta21
16.03.2024 5 z 5

Tato kniha mě moc zaujala, hezky se četla, příběh zajímavý, za mě plný počet hvězdiček..


schvomis
06.03.2024 5 z 5

Bavilo mě to.

Liss93
26.08.2023 5 z 5

Přečetla jsem již hodně thrillerů, takže jsem si hned vytvořila několik možných teorií, jak by se mohl děj ubírat. Ale i tak jsem byla překvapená. Styl psaní je příjemný, děj přirozeně plyne, jen konec možná mohl být o několik stran kratší.

Ivka14
09.07.2023 4 z 5

Tento příběh mě zaujal od začátku, i když je spíše pomalu se rozvíjel. Přechází mezi současností a dnem, kdy se Alice ztratila, pomocí vyprávění Charlotte a Harriet. Líbila se mi tohle měnění postav, protože mi umožnila skutečně poznat obě tyto postavy z jejich vlastních úhlů pohledu.

Pak tento příběh nabere ohromující obrat, který jsem nečekala. Nové postavy, nové drama, nová odkrytá minulost. Knize dávám 4,5 hvězdičky.

iva2423
03.05.2023 5 z 5

Kniha, která mě od začátku bavila a nemohla jsem se od ní odtrhnout.

Evkae36
22.01.2023 4 z 5

Kniha rozhodně zaujme hned ze začátku. V půlce knihy jsem byla dost zklamaná že vlastně víte jak to všechno je, ale ono to vlastně zas až takhle úplně není :-)

dufkys
06.10.2022 3 z 5

neurazi, ale ani nenadechne. od půlky knihy se dalo čekat, co se stane.

veronika9761
25.09.2022 2 z 5

Moje prvni kniha autorky a asi i posledni. Cely příběh mi prisel hrozne plochy.

BlueTer
22.09.2022 3 z 5

No nebylo to špatné, čtivé to taky bylo, ale něco tomu strašně chybělo. Nebo jestli je to tím, že už od půlky knihy víte, co se stalo. Na konci se žádné překvapení nestalo. Takové nemastné neslané.

Emma27
01.09.2022 2 z 5

Nebylo to špatné,takový pruměr.

Adriena838772
20.08.2022 5 z 5

Tahle knížka je o psychyckém týrání.Ale zvláštně pojatá

Amitiel76
20.07.2022 5 z 5

Tak tohle byl perfektní thriller. Knížka se mi dostala náhodně pod ruku v knihovně, tudíž jsem o ní nic nevěděla, ani nečetla zdejší recenze. O to příjemnější bylo moje překvapení. Děj mě vtáhl od prvních stránek, a já ji přečetla za dva dny. Nedala se prostě odložit. Musela jsem nutně vědět, jaký autorka vymyslí konec. Byl překvapivý. I když celou dobu jsem tak nějak tušila, kdo za zmizením malé Alice stojí. Protože jek se říká, pod svícnem je vždy největší tma....
Kniha by se dala nazvat "noční můrou" všech rodičů. Ztráta dítěte, je vždy bolestná. Šílená. Rána která se nikdy nezahojí. Ale pokud dítě zemře, můžete ho oplakat. Naposledy obejmout. Pohřbít a truchlit. Ale pokud je vaše dítě uneseno, tak tohle vše vám je odepřeno. Zůstane vám jen bolest. Strach, a nejistota, která vám drásá duši. Nevíte kde vaše dítě je. Co se mu stalo. Jestli je ještě pořád živé, a pláče pro vás. Zda mu někdo neubližuje. Netýrá ho. Nebo zda už není mrtvé. Tohle prostě nechcete zažít...
Autorka si tu dokonale vyhrála s psychologií postav. Na jedné straně Charlotta, která nedokázala dítě uhlídat a ztratila ho. Na druhé straně Harrieta, matka malé holčičky, která je unesena. Obě zažívají nepředstavitelné chvíle děsu a sebeobviňování. Ale jen jedna z nich zná pravdu. Co se vlastně stalo s malou Alicí?
Thriller rozhodně zaslouží plný počet hvězdiček.

MartulkaS
08.06.2022 4 z 5

Kniha je napsaná čtivě, první polovina se trošičku víc táhne, ale ta druhá? To už jsem nedokázala přestat číst.
Rodině se ztratí dcera, když jí hlídá kamarádka.... opravdu ji někdo unese? A proč?
Rodina, které se stane neštěstí, ale není zrovna ideální. Harrieta mě štvala tím, že v takovém manželsví zůstavala a nechávala si to líbit a její plán byl až extrémní. A Charlotty mi bylo líto.

Knihomolka97
08.06.2022 3 z 5

Kniha má poměrně vysoké hodnocení, ale mě teda moc nenadchla. Styl vyprávění byl určitě zajímavý a nečetlo se to špatně. První půlka ale nebyla moc záživná, neměla jsem pocit, že by se příběh nějak posouval.. Nicméně druhá polovina byla mnohem lepší.
Jedna osoba mi od prvního momentu nebyla vůbec sympatická, něco mi na ní nesedělo a v průběhu jsem si mé tušení jen potvrdila. Ovšem části, kde tato osoba vystupovala a dělala, co dělala, mě hodně bavily. Bylo fakt zajímavé to sledovat. Těžko se to popisuje, abych nic neprozradila. :D
Příběh je tedy předvídatelný a vlastně jen jeden moment mě fakt jakože fakt překvapil.
Důvod k únosu.. no.. zkrátka zoufalí lidé dělají zoufalé věci... Na konci jsem teda čekala větší dramaa, bylo to takové rychlé. Není to nijak zvlášť napínavé čtení, ale zajímavý psychologický thriller.
A za mě slabší průměr 3⭐️/5⭐️

Kekik
09.04.2022 3 z 5

Příběh mě okamžitě zaujal svojí čtivostí. Později se občas vlekl, ale i tak jsem četla s chutí dále.
Nejedná se o originální téma, ovšem pro čtenáře je lákavé. Únos dítěte zabere vždy.
Kdo unesl Alici, přesněji řečeno, kdo chtěl, aby byla unesena, jsem věděla od začátku.
Za mě se nejedná o strhující thriller, spíše bych ho přiřadila k těm slabším, ale nelituji přečtení, a ráda si přečtu i jiné autorčiny knihy.

hlenicka
08.04.2022 5 z 5

Jak jsem nemohla tuhle knižku přečíst už dřív?! Mam ted v poslední době stestí na úžasný knihy! Tahle byla zase výborna,od začatku do konce. Popravde rečeno, hlavní hrdinky mi ani líto nebylo,tak nejak mi připadlo, že si to delala a udelala sama,to manželství a hlavne,co si s ní delal její muž. Nechala si vsechno od nej padat na hlavu a tak to dopadlo. Ony jsou vlastně hlavní hrdinky dvě, Charlotta mi byla sympatičtejší. A když si 50 stran pred koncem myslíte,že je konec a vsechno víte, neco se stane a nevíte nic :D Super kniha, plný počet a od autorky si rozhodně přečtu další!

MirkaProk
20.03.2022 2 z 5

Tak já bohužel nesdílím nadšení z knihy, jako většina hodnocení. Kniha je sice čtivě napsaná, ale že by to byla nějaká pecka, tak to není. Už jsem rozhodně četla lepší knihy.

Kami33
06.02.2022 4 z 5

Námět nebyl zas tak originální, ale kniha se hezky četla. První polovina super, pořád čekáte, jak to bude dál, ale druhá polovina už trošku drhla a závěr - no nevím.

ErčaV.
23.12.2021 5 z 5

Velmi napínavý a dobře čtivý děj od kterého se nejde jen tak odtrhnout. Hlavně asi od půlky knihy bylo opravdu těžké přestat číst. Prostě člověk musí vědět jak tohle dopadne.