Večerná škola

Večerná škola
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351989/bmid_vecerna-skola-Opc-351989.jpg 4 248 248

Jack Reacher série

< 21. díl >

Hlas zachytený vo vzduchu: „Američan žiada sto miliónov dolárov.“ Za čo? Od koho? Píše sa rok 1996 a v hamburskom byte skupina pekne oblečených mladých Saudov plánuje niečo veľké. Jack Reacher sa nedávno vrátil z mimoriadne vydarenej tajnej misie. Armáda ho potľapká po chrbte, dá mu medailu a hneď nato ho znovu pošle do školy. Škola má len troch študentov: Reachera, agenta FBI a analytika z CIA. Ich úloha? Nájsť Američana. A to, čo predáva. A komu. Deje sa niečo nekalé, zdá sa, že svet sa zbláznil...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ,
Originální název:

Night School , 2016


více info...

Přidat komentář

Disease
03.07.2023 3 z 5

Hodně podrobný popis vojenské akce. Tak podrobný, že místy i trochu nudí.

Luigi1
12.03.2023 3 z 5

Zatím z mého hlediska nejslabší román


Merlin_CZ
28.05.2022 5 z 5

další klasický Reacher, tentokrát zase zpátky v minulosti v armádě s Neagleyovou :)
mrtvé schránky, špioni, deset ztracených davy crocketů - prostě klasika, která baví.

Reacher81
19.12.2021 5 z 5

Ani nevím, co bych měl napsat. Další skvělý Reacher. Návrat do minulosti kdy je v aktivní službě v armádě je vždycky zajímavý. Takže dále je v pořadí Půlnoční linka.

mysce
04.08.2021 5 z 5

Večerní škola se vrací do minulosti, kdy byl hlavní hrdina Jack Reacher v aktivní službě a v rámci konspirace se na čas stal studentem jisté večerní školy. V reálu to znamená přísně tajný úkol, o kterém se toho moc neví.
Z části je příběh detektivkou, sledovačky a mrtvé schránky v německém terénu navozují atmosféru špionážních románů. Příběh je mnohem méně akční než obvykle, přesto udržuje čtenáře v neustálém napětí, tak jak to Child umí. Ovšem sledování komplikovaného děje vyžaduje hodně pozornosti. Večerní škola se pohybuje jako střela zrádnou krajinou podrazů, falešných totožností a chlápků v turbanech, zatímco Reacher kličkuje uprostřed hry a mimo zákon.
Každý má svůj způsob, jak se dobrat konce. Reacher si chladnokrevně analyticky razí cestu Hamburkem za chlápkem, co si vybral špatnou stranu.

jfialova
04.08.2021 3 z 5

Průměrná detektivka, první ze série, která se mi dostala do ruky. Čte se dobře, začátek byl zajímavý a neotřelý, bohužel pak to sklouzlo do běžných kolejí-Reacher je ve všem největší machr, ostatní jsou tam víceméně do počtu a dělají mu křoví, jedinou ucházející ženskou samozřejmě dostane do postele, má neuvěřitelné dedukční schopnosti atd. Mimochodem, postup vyšetřování postavený na naprosto neuvěřitelných odhadech a dohadech, kdy se v podstatě ani jednou vyšetřovatelé nedostali do slepé uličky, mi přijde jako nejslabší část celé knihy. Pokud se ale oprostíte od přehnaných očekávání, jako odpočinkové čtení to není špatné.

careras.c
04.07.2021 5 z 5

…jako vždy, lehké čtení…

hanzmb
22.02.2021 4 z 5

Většinou se mi návraty do minulosti moc líbí, ale tady to je spíš mezi 3 a 4*. Všechno, včetně základní zápletky, je hrozně nereálné, vyumělkované. Založené jen na náhodě. Zlatý současný akční Reacher jako tulák a stopař. Tady se sice taky 2x popral, ale ta 1.pranice vysloveně bezdůvodně a 2. jen důsledek první.

kokrokr
25.01.2021 3 z 5

Popis pátrání nijak zvlášť nezaujme. Spíše průměrný román.

soukroma
19.10.2020 5 z 5

Moc se mi líbil návrat nejen k Reacherovi ještě jako vojenskému policistovi, ale taktéž do Německa a hodně do minulosti (do roku 1997, bez elektronických příručních hračiček). Čekala jsem, že autor půjde s Afghánistánem směrem k terorismu, ale konkrétní hledané zboží za 100 M$ jsem tedy netipla. Pořádné pátrání, pořádná porce kvalifikovaného hádání a řádná porce profesionality v boji i hledání cestiček i v byrokracii diplomatické, vojenské, vyšetřovatelské, výzvědné i bezpečnostní.
Child si nebere servítky a jak ten konec vypadá odpudivě (ohromný americký průšvih ohrožující pomalu celý svět se zamete pod koberec a řešitelům problému se zaplácne pusa medailí), tak se jeví naneštěstí velmi pravděpodobným (nejen v USA).

Pozn.: těch chyb nakladatele/korektora/překladatele ale nepříjemně přibylo, na to jsem zrovna u BBArt tedy "zvyklá" nebyla :-(((

veronika9761
17.07.2020 5 z 5

Klasickej child, naprosta parada, reacher stale v armade, coz je osvezujici po spouste predchozich knizek, kdebyl jen starnouci tulak.

CharlesWard
11.07.2020 2 z 5

Zase jedna horší reacherovka. Celkové rozuzlení je slaboučké, a ukvapené vytažení ústředního záporáka, jen proto, že reacher dělá čistku knize také zrovna nepomáhá. Opět jedna ze slabších vojenských knih.

Evelin2506
25.05.2020 3 z 5

Tento díl se mi hodně těžko četl. Konec mě vysloveně nebavil a dočíst jsem se donutila.

Lavender756
08.05.2020 4 z 5

Lákavé..jako vždycky, jen poslední třetina už na mě byla příliš politická a rozvláčna, i když vše vedlo k čemu mělo. Bez pompézních závěrů, to se mi líbí..a už nám otevřeli knihovny, tak hurá pro další :)

Radza
10.03.2020 3 z 5

Neni to spatny - ale v porovnani s ostatnima knizkama trosku nudnejsi

david0948
24.02.2020 3 z 5

Jo, tak tohle byl zase ten "příběh". Tentokrát musel sice využít součinnosti kolegů, ale bylo to aspoň něco trochu jiného. Něco nového.Mělo to napětí..... přeci jen mám raději nahodilý příběh z cestování. Někde a něco. Ale není to rozhodně slabý.

ve.rena
10.10.2019 5 z 5

Tenhle díl jsem četla v angličtině a pak v češtině, trochu se to rozcházelo v některých pasážích, ale budiž, pro českého čtenáře by to zřejmě bylo složitější co se týče angl. projevu. Mají tak vše odlišné, že nakonec to v podstatě je v pořádku. A co se týče Jacka víc se mi líbí díly kdy jen tak jde kamkoliv a narazí na nějaký problém a nedá mu to a musí se do toho zaplést a vyřešit. Je prostě svůj....kdežto tady byl do toho natlačen.

georginaa
10.10.2019 5 z 5

Tím, že se příběh vrátil do minulosti, kdy ještě třiceti-pětiletý mladíček Jack se musel vrátit do večerní školy, postrádalo to takovou jeho volnost. Tady musel využít spolupráce jiných kolegů, které neznal a jako vždy nikomu nevěřil. Spoléhal vždy na sebe a jeho schopnosti, rozhodnutí a málokdy si někoho pustil k tělu. Bylo to trochu jiné, než jsme zvyklý, ale i tak to byl zajímavý příběh.

oleg
07.07.2019 4 z 5

Tentokrát jsem se nemohla prokousat,až od poloviny to mělo spád,jinak dobrý...

Lolila
12.06.2019 4 z 5

Klasický Reacher - napätie, akcia,....... Tentokrát späť v minulosti ako vojenský vyšetrovateľ, ktorý spolu s ďalšími kolegami pátra po niečom, ale netuší po čom. Pohodové čítanie.