Ivanka je nemocná

Ivanka je nemocná https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33516/ivanka-je-nemocna-33516.jpg 5 27 7

Série vtipně ilustrovaných knížek pro nejmenší od oblíbené švédské spisovatelky českého původu Kateřiny Janouchové. Roztomilé obrázky doprovázené krátkými texty přizpůsobenými malým dětem představují běžné činnosti a situace v životě holčičky Ivanky – jídlo, koupání, nemoc, hraní si s náplastmi. Při tom všem samozřejmě Ivanku provázejí její plyšoví kamarádi, kteří vše prožívají spolu s ní. Ideální knihy pro první společné čtení a prohlížení. ... celý text

Přidat komentář

Bonda
22.01.2019

Šestnáctiměsíční dceři se kniha líbí, já jsem trochu rezervovaná. Chápu, že podobné knihy mají v dětech vzbudit sympatie k lékařům, ale ocenila bych text, v němž je nějaká zmínka o samoléčbě: čaj, zábal, dobrá nálada. Ilustrace mi přijdou jako lepší průměr.

M-arta
10.12.2017 5 z 5

Geniálně zpracovaná knižní lahůdka pro nejmladší děti ze série knížek s Ivankou. Pokud ji hodláte vyzkoušet, pořiďte rovnou všechny, protože své dvouleťáčky od nich neodtrhnete!


Roněnka
24.10.2017 4 z 5

Pro začínající čtenáře délkou i formou dobré. Příběh je samozřejmě vhodný spíš pro předčítání menším dětem.

NinaE
01.09.2017

U nas serie Ivanek v oblibe uz od 18 mesicu, kazdy vecer cteme vsechny Ivanky. Dokonce jsem rozsirila serii i o jeden dil v nemcine (i kdyz nemecky neumim) :)

Zuzvil
19.05.2017 5 z 5

Dcera sérii těchto knížek milovala, když měla cca 2 roky. Celkem jsou 4 díly. Knížky jsem i já všechny znala nazpaměť :-) Ilustrace moderní, ale přitom příjemné, vtipné, vystihující vše podstatné. Textu málo, pár vět, absolutně dostačující. Příjemný formát, zároveň nějaká pointa a poučení v knížkách taky je. Určitě doporučuji k nahlédnutí.

Petja
05.02.2017 4 z 5

Jednoduchý příběh o Ivance, která se málo obleče, jí písek a onemocní. V uchu jí kouše baziliška, která pak napadne i ostatní členy rodiny. Na každé stránce je jen pár řádků jednoduchého textu, obrázky jsou trochu "komiksové" (ne typicky dětské líbivé), ale dcera je miluje. Při ošetřování nemocných uší stačilo říct, že musíme vyhnat bazilišku, a hned byla s procedurami smířenější. Vhodně doplňuje sérii o Kamilce, která příběh o nemoci neobsahuje.

Pajalada
21.11.2015 5 z 5

Super knížka pro malé děti, které nechtějí nosit v zimě čepici a všechno strkaji do pusinky. Pěkně ilustrace...

Štítky knihy

pro děti od 2 let

Kniha Ivanka je nemocná je v

Přečtených42x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chci si koupit4x
dalších seznamech3x