Isabela a bílé mraky

Isabela a bílé mraky https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505084/bmid_isabela-a-bile-mraky-bFw-505084.jpg 4 29 4

Isabela série

1. díl >

Isabele je jedenáct, bydlí v Praze a právě končí pátou třídu. V den vysvědčení se doma dozví nečekanou novinku: rodina se přestěhuje na venkov, kde chtějí rodiče založit kozí farmu a hospodařit. Isabela je nejdřív nešťastná, ale život na statku si postupně zamiluje – jenže brzy zjistí, že už si nerozumí s kamarádkami z města. Najde k nim cestu zpátky? Jaká tajemství ji na venkově čekají? A jak se do všeho zaplete o rok starší Tomáš?... celý text

Přidat komentář

david9422
21.01.2024 5 z 5

Ivana Peroutková je v současnosti nejlepší autorka dětských příběhů. Čtivé, pocitově nádherné, barvité i romantické. Dcerka to miluje už od série s Aničkou a i mně a manželce se její knihy moc líbí. Ideální čtení na dobrou noc, už se těšíme na aktuální pokračování!

Littlemonday
29.03.2023 4 z 5

Isabela a bílé mraky - Ivana Peroutková

Recenze:

Trochu netradičně u mě vidíte recenzi na pohádku. Holka, která hledá ideálně co největší dramata a thrillery si odskočila tady za Isabelou, protože potřebovala do knižní abecedy knihu od písmene I.
Než mi sem napíšete dvacet knih začínajících na I, které budou lepší než moje pohádka, tak musím říct, že jsem byla v časovém pressu a poslala jsem koupit knížku kámošku. Telefonní hovor v Dobrovském:

Chceš 650 stran výpravnýho románu nebo pohádku o holce, co se přestěhovala z Prahy na venkov?

Ber tu pohádku, to budu číst děcku až nebudeme moct bydlet v Praze, protože se narodilo a utratila jsem za něj všechny peníze.

No, tak už víte, jak se ke mě dostala. A jaká byla?
Super četba pro holky ve věku 8-12 bych řekla. Do Isabely se můžou krásně vžít, prožít s ní přátelskou krizi a možná i nějakou tu lásku?
Moc se mi líbil styl psaní, vztah hlavní hrdinky ke zvířatům a rodině. Bylo znát, že se trápí, ale měla správně nastavené hodnoty.
Kniha obsahovala pěkné ilustrace a déj byl zasazen do moderní doby, kdy si mohla s Isa s holkama zavolat. Zároveň zbožňuju způsob, jak se seznámila s Tomem! Ale to už si přečtěte sami, že jo

Asi to není pohádka, jakou si budu pamatovat nadosmrti, ale určitě je to pěkná pohádka!

PS: Možná bych měla psát spíš román pro mladé slečny

4/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme


broskev28
21.03.2023 5 z 5

První díl avizované série určitě nezklamal. Hned první odstavec mě navnadil:
"Dneska je neděle. Podzimní neděle, den nicnedělání. Ale od rána fičí a já pozoruju, jak vítr prohání bílé mraky. Žene je po modré obloze, houfuje je, a zase roztrhává na cáry a cárečky. Nemůžu se vynadívat. Taková nádhera! Já letím! Letím s oblaky, až se mi z toho na okamžik zatočí hlava."
Pokračování není o nic horší, ba naopak; ti, kdo neradi čtou popisné pasáže na téma krajiny či oblohy, jsou rychle vtaženi do děje, i když přímá řeč se tu vyskytuje spíše poskrovnu. Krátké, jako by úderné větičky sunou příběh rychle kupředu; ani jsem se nenadála a první díl Isabelina vyprávění je u konce.

Knižní střípky
24.11.2022 4 z 5

Zas a znovu musím pochválit autorčinu tvorbu, tentokráte doprovázenou ilustracemi Marty Matus. Citlivě podaný příběh 11leté dívky, která se musí vyrovnat s velkou životní změnou v podobě stěhování, a také se ztrátou přátelství. Když některá přátelství zaniknou, jiná naštěstí přicházejí. A přichází také první láska v podobě Tomáše. Ocenila jsem z pozice rodiče i zachycení problematiky zhoršení prospěchu vlivem vnějších okolností. To vše se opravdu v životě našich dětí může stát, jsou to ještě křehké dušičky, které se teprve učí odolávat nepříjemným situacím. A je jen na nás rodičích, abychom jim v tom pomohli například četbou podobných příběhů, na kterých děti můžou moc hezky vidět, že trápit se, být smutný, mít občas nějaké ty problémy, je úplně normální a nemají se za co stydět. Já jsem opět spokojená. Pěkně a čtivě napsáno, věřím, že si kniha najde své čtenáře.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky