Irská kuchyně

Irská kuchyně https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/108515/irska-kuchyne-108515.jpg 5 2 2

Irská kuchyně je poměrně prostá, nepoužívá exotické suroviny, vaří se z toho, co zem dá. Hlavní potravinou jsou brambory a používají se všude, do chleba i koláčů, k snídani i k večeři. Často se také připravuje drůbež, hovězí a především jehněčí maso. Irsko je známé svými dušenými pokrmy, jako je dušené jehněčí nebo hovězí na pivě. V této kuchařce najdete průřez těmi nejlepšími jídly a tradičními pokrmy irského venkova. ... celý text

Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Step by step Irish cooking


více info...

Přidat komentář

Atanone
15.05.2021 5 z 5

Přidávám se s hvězdičkami a též musím zmínit tmavý chléb, je rychlý, jednoduchý a velmi rychle mizí☺ Na receptech se mi líbí, že mnohé jsou jednohrncové .

Hanina61
14.05.2021 5 z 5

Milá, malá, před lety vydaná knížečka... ani nevím, jak se ke mně tehdy dostala, ale mám ji dodnes a třeba takový recept na "Tmavý chléb se sodou" je pro mě záchranou, kdykoliv dojde chléb (z naší maličké vsi je do krámu ve městě daleko...) Mimochodem, ten chleba je docela návykový a skvělé jsou i ostatní recepty, na kterých je vidět, že Irsko skutečně bývalo zemí chudobnou, a tak jsou často hlavní surovinou brambory ("Bramborové uzlíky", "Polévka z brambor a pórku"...), oves ("Ovesné sušenky), zelí ("Colcannon")... nechybí ale ani pokrmy masové či moučníky ("Irský pudink s whisky a krémem" jsem zkoušela na Vánoce, a je to naprostá bomba)... Takže i když jsem v Irsku zatím nikdy nebyla, tímto způsobem mám možnost aspoň trošku z něj "ochutnat", a to doslova... :-)