Impulz

Impulz https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521407/mid_impulz-65279d5f72e2a.jpg 4 23 5

Každý má svoje tajomstvá a ani Riley nie je výnimkou. Akurát to najväčšie skrýva pred svojím otcom, ktorý jej nalinkoval život podľa vlastných predstáv. Riley je po mame zmesou bohémky a rebelky, ktorá má jasnú predstavu o svojich prioritách. Dvojitý život sa jej skomplikuje, keď si pre ňu otec pripraví prekvapenie. Chce jej ním zabezpečiť sľubnú kariéru, no netuší, že jej prekvapenie je nezlučiteľné s tým jeho. Obaja mali dobré úmysly, no ich rozhodnutia nikoho neušetria. Dovolí Riley svojej nespútanej povahe, aby porazila otcove zásady? Navyše, osudové turbulencie milujú spoločnosť. Ku šťastiu, ktoré si za otcove peniaze nekúpi, jej chýba iba skutočná láska. Tak sa Riley ocitne aj zoči-voči mužovi, ktorý by mohol byť jej spriaznenou dušou. Má to však malý háčik. Connor Thompson je starší, naplno odovzdaný práci a je to obchodný partner jej otca. Vekový rozdiel sa preceňuje, ale bude si to myslieť aj Connor? Na Slnečnom pobreží južného Španielska ich čaká spaľujúca vášeň, svieže podpichovanie a zvedavá láska. Budú nakoniec jeden pre druhého iba rozptýlením, alebo impulzom, ktorý obaja už tak dlho potrebovali?... celý text

Přidat komentář

kristyna1301
22.03.2024 5 z 5

Na úvod musím říct, že Impulz je sice moje první, ale určitě ne poslední zkušenost s autorkou.
Kniha nenabízí jen sympatické postavy, cestovatelský zážitek ze španělských destinací, ve kterých máte díky úžasným popisům pocit, že se skutečně nacházíte a není ani "tuctovým" příběhem o lásce či vášnivém vzplanutí, ale má v sobě něco víc.

Příběh Connora a Riley je vyprávěn z úhlu pohledu obou postav. Pokud bych si měla vybrat, přiznám se, že ten Connorův jsem si užívala o nepatrný zlomek víc. Čím to asi tak bude...?

Ano, mám slabost pro #agegap knihy, ale zároveň na ně mám celkem jasné požadavky. Hlavním kritériem pro mě je, aby postavy měly "všech pět pohromadě" a "pasovaly k sobě" a tohle Connor a Riley splňovali na výbornou. Riley s ohledem na její věk dokonce v určitých momentech předčila moje očekávání a až na jednu situaci, u které jejímu rozhodnutí sice rozumím, ale se způsobem řešení, tak úplně nesouhlasím, ji musím prohlásit za jednu z nejdůvtipnějších postav, s jakou jsem se měla kdy možnost v knize seznámit.

V celku tedy můžu říct, že Impulz nabízí vyspělé, charismatické postavy s rozumnými názory a přístupem k životu i problémům, které je na jejich cestě potkají. Což bylo pro mě po několika knihách, kde bylo "drama v hlavní roli", velmi osvěžující.

Co se týká postavy otce Riley, tak ani o něm nemůžu tvrdit, že byl nevyspělý, jen snad... zlomený a zaslepený? Tak moc, až pro všechno co si vytyčil jako svůj cíl, aby zapomněl na bolest ze smrti milované ženy, tak nějak opomněl to, že jeho cíle, sny a očekávaní nemusí korespondovat s těmi, které má jeho dcera. K uvědomění či porozumění ale vede dlouhá cesta s nejistým výsledkem. Protože ne vždy jsme připraveni kvůli vlastní pravdě vnímat to, co je třeba ostatním naprosto zřejmé.

Dostál tedy Impulz podle mě svému názvu?
Jednoznačně ano! Impulzy mezi Connorem a Riley byly hmatatelné na každé straně jejich příběhu a já jsem si neskutečně užívala jakoukoli interakci tohoto páru.
A zejména tu jednu veeeelmi intenzivní!
Tleskám a doporučuju přečíst všem!

MonaR0se
19.02.2024 5 z 5

Na každú novú knižku od Michaely Zamari sa vždy veľmi teším, pretože má jedinečný hlas, ktorý nemá šancu nikto napodobniť, a mne jej hlas veľmi sedí.

Milujem oddychové príbehy pri ktorých dokážem vypnúť, usmievať sa a len tak nimi preplávať až na koniec. Raz za čas je pre mňa potrebné siahnuť po niečom takom, zrelaxovať sa a prestať myslieť. Impulz ale medzi typické oddychovky nepatrí. Impulz kope hlbšie.

Okrem toho, že je popretkávaný krásnymi a hlbokými myšlienkami, ktoré by sa dali citovať od rána do večera, dotýka sa aj tém, o ktorých je potrebné hovoriť. Okrem vzťahu staršieho muža s mladšou ženou tu autorka rozbehla napríklad aj tému toxického rodičovstva a stratu blízkeho človeka.

Obrovským plusom celej knihy boli pre mňa hlavní hrdinovia, ktorí boli veľmi autenticky a uveriteľne vykreslení, obaja s plusmi aj mínusmi, akoby boli skutoční a nielen vymyslené postavy z papiera. Riley s jej ambíciami, Connor s jeho charizmou, obaja plní emócií, k obom som mala blízko a chápala som ich.

Impulz je emočne nabité tornádo – dojemné aj smutné, uspokojivé... aj na nervy, čiastočne slow burn, čiastočne erotické a plné zážitkov a impulzov...

Ak ste sa už stretli s tvorbou Michaely Zamari, tak viete, že píše veľmi špecificky. Jej knihy sú romantické, oddychové aj vážne a hlboké. Dokážu vás chytiť za srdce, dokážu vás pobaviť. V niektorých situáciách sa nájdete a v iných možno budete nesúhlasne krútiť hlavou. Precestujete s nimi svet, dostanete sa do destinácií, ktoré ste ešte nestihli navštíviť a aj napriek tomu, že o nich "len" čítate, vždy si z nich odnesiete veľmi autentický zážitok. V Impulze nájdete toto všetko a ešte omnoho viac.

S touto knižkou som strávila veľa času, sprevádzala ma počas najhoršej čítacej aj osobnostnej krízy a lepší parťák na tieto naročné časy neexistuje.


0197
25.01.2024 5 z 5

Nalákaly mě pozitivní ohlasy a obálka. Té se nemůžu vynadívat. Škoda, že se u nás slovenským autorkám nedostává tolik pozornosti, protože si ji zaslouží. Za mě bude tato kniha patřit rozhodně mezi nejlepší za letošní rok a ráda se k ní vrátím. Sedlo mi tu naprosto všechno.

Ocitneme se v prosluněném Španělsku, kde Riley pozná kolegy otce a mezi nimi i Connora. První setkání sice bude takové zvláštní, ale to se vzápětí vysvětlí.

Riley byla vyspělá a pokorná žena se zajímavou prací. Bavil mě její bohémský styl oblékání i její záliba v náramcích. S otcem neměla nejlepší vztah a měla před ním tajemství. Zato kámoš Ali, tak ten byl boží.

Connora jsem si celou dobu představovala podle obálky. Bral jako dar, že znovu našel spřízněnou duši a zamiloval se. Měl to v hlavě srovnané, i když po příchodu Riley se mu to trochu rozhodilo :-). Nepotřeboval střídat ženy a už si v životě něco zažil. Byl zralý, diplomatický a velmi, velmi charismatický. Ještě dlouho na něj budu vzpomínat a zařadím si ho k nejoblíbenějším knižním hrdinům.

Romantická linka byla nádherná. Oba mi přirostli k srdci. Každý jejich rozhovor přirozeně plynul a i když se znali chvíli, mně i jim to připadalo jako by to bylo daleko déle. Nemohla jsem se dočkat, co bude na další stránce.

Vychválit musím samotné intimní chvilky. Nebylo jich tu hodně, ale když už k něčemu došlo, bylo to velmi pěkně a s citem popsané. Vášnivé a sexy, ale přitom reálné. Žádné nadlidské několikahodinové výkony. Byla z toho cítit láska, něha a vzájemné souznění.

V celé knize se kromě různých míst a atrakcí, které sama autorka navštívila vyskytuje i množství inspirativních myšlenek. Mám jen jedinou drobnost, která mi nesedla a to menší smyslný zážitek, který nastal za zvláštních okolností a pak na to nepřišla skoro vůbec řeč.

Epilog byl překrásný a pokud autorka napíše knihu o jedné z vedlejších postav, což nevyloučila, tak si ji přečtu.

- oba pohledy
- věkový rozdíl 15ti let
- otcův nejlepší kamarád a obchodní partner
- vztah otce a dcery
- převážně prostředí Španělska

Vknihách
06.12.2023 5 z 5

Impulz mi sadol. A ešte ako! Takmer 500 strán padlo na moje pomery rýchlo. Ba priam priskoro. Naozaj sa mi nechcelo lúčiť s postavami, ktoré som si obľúbila od prvých riadkov.

Kto pozná tvorbu Zamari, vie, že sa s vervou pustí do písania. Má rada opisy ciest po svete, ktoré zakomponuje do deja absolútne nenásilne, vyžíva sa v dvojzmysloch, doťahovačkách a humore jej vlastnom, čo nemusí byť po chuti každému. Ja si však tento Michaelin špecifický štýl užívam a veľmi ma baví.

Kivi a Divožienka rozdúchavali iskry, ktoré medzi nimi lietali a myslím, že im nikto nedržal palce viac ako ja. Fandila som im, pri ich morálnych dilemách som bola tým pomyselným diablikom na pleci a našepkávala- veď to chceš, čo môžeš stratiť? Vrhni sa do toho, čo ti radí srdce ani Riley, ani Connor ma ale dosť dlho nepočúvali, no tú chémiu som si užívala a autorka ju perfektne vygradovala. Kto sa s Miškinou tvorbou už stretol, intímne scénky ho isto nezaskočia. Pre tentokrát sa ale Zamari rozhodla staviť na dosť netradičný sled udalostí. Hmmm bolo to odvážne- za mňa v tom najlepšom slova zmysle.

Autorka opísala stret postáv jedinečne, vďaka vôni/impulzu. Postupne si k sebe hľadali cestičky, spoznávali sa, ale aby to nemali jednoduché, sledovalo ich niekoľko párov očí, preto bola opatrnosť na mieste a po prečítaní usudzujem, že robili dobre.

Riley zbožňovala otca, no myslím, že mu tolerovala až príliš. A nielen ona. Postava Stephena mi proste nebola sympatická ani na konci a to sa zo začiatku javil ako dokonalý ocko. Leyton bol hmmm najprv by som ho uškrtila, potom som ho “pozorovala prižmúreným skúmavým pohľadom a nakoniec som uverila, že je takým, aký bol na pláži, keď utekal za no, dúfam, že budeme mať možnosť nahliadnuť aj do jeho života, isto by to bolo zaujímavé čítanie už podľa toho, čo autorka o postave načrtla.

evineckY
02.11.2023 5 z 5

Moc se mi líbí, že tato erotická romance není nic odfláknuté
na sto padesát stran, ale řádný příběh !
Jen mě štvalo jedno - ¨VNÚTORNÝ HLAS¨...tak ten už tady fakt byl.
Obálka skvělá a hodí se na Connora a Riley.