Imitátor

Imitátor https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535124/bmid_imitator-6602de7d57d5b.jpg 4 451 120

Nový krimiromán od autora úspěšné série Hadrový panák – hrdinové se mění, napětí a akce nepolevují... Píše se rok 1989. Detektiv Chambers a konstábl Winter pátrají po zločinci se zvrácenou vášní: těla svých obětí nastylizoval do pozic klasických sochařských děl. Nikdo jim ale nevěří, že jde o sériového vraha. Během honičky za podezřelým přijde Chambers málem o život. Jeden případ je poté vyřešen, druhý odložen, vraždy ustanou. Po sedmi letech se k vyšetřování vrací detektiv Marshallová, má k tomu totiž osobní důvody. Přemluví Chamberse a Wintera ke spolupráci, brzy však zjistí, že vrah se rozhodl svou „sbírku“ zkompletovat. Kdo se stane jeho posledním, mistrovským kouskem?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: audiokniha , Témbr
Originální název:

Mimic , 2021


Interpreti: Jan Vondráček
více info...

Přidat komentář

SilvieSisinka
předevčírem 4 z 5

Zajímavá zápletka,vrah co vraždí podle známých soch.Ma potřebu proměňovat ošklivost v krásu.Dokonalost pro něj znamená víc než něčí život.A všechno obětoval své múze....

Kaja1
předevčírem 4 z 5

Zajímavý námět, všichni skončili nějak poznamenaní. A potom, že naši osobnost utváří to v čem vyrůstáme, jistě, ale geny jsou prostě geny.


eM.017
01.04.2024 4 z 5

Tak ale ten konec? Rychly, zbrkly, nedotazeny :-/

Kniha se cetla dobre. Kratke kapitoly, celkem napinave, takze dej ma spad. Super napad se skicou soch! Pak ale ten konec to je proste kamen urazu.

papeha
01.02.2024 5 z 5

Knihu jsem poslouchala a bavila mě celou dobu. Je to thriller od začátku do konce se zajímavým nápadem.

EliBla
25.01.2024 5 z 5

Kniha byla čtivá. Baví mě krátké kapitoly a kresby v knize. Nemusela jsem si hledat, jak sochy vypadají. Kniha nezklamala.

Ronnie68
08.01.2024 3 z 5

Kniha byl v celku zajímavá (vraždy podle soch) ... A četla se vcelku rychle ... Ale připadala mi krapet slabší než Loutkař... Ale to je jen můj názor...

Nikol2110
25.11.2023 3 z 5

(SPOILER) Z předchozích 3 knih od tohoto autora sem byla unešena a jedním hltem je přečetla, ale to se nedá říct o této knize. Zápletka zajímava, ale co mě teda nebavilo bylo jmena soch a spojitosti mezi sebou, ale to je i tim, že ani na škole mě toto téma nebralo. Bohuzel autor nenavazal na předchozí knihy.

lenka5798
09.11.2023 5 z 5

Nejsem moc příznivec thrilleru, ale když vidím knihu od Daniela Cola, nemůžu si pomoct. Jeho knížky mě opravdu baví. Po trilogii Hadrový panák, my přišla do ruky kniha Imitátor a nezklamala. Byla jako předešlé knihy super. Ač bylo od začátku vcelku jasné kdo je vrah, nebo minimálně se to dalo předvídat. Hodně se mě líbilo celkové odhalovaní psychiky a motivace vraha k takovým hrůzným činům. I myšlenka s vrahem chameleonem, mě moc bavila. Za mě mnohem lepší než předešlé knihy, četlo se to líp a děj pěkně plynul a člověka to nutí číst až do rána.

evilunicorn
09.10.2023 4 z 5

Pro mě docela příjemné překvapení. První část je vysloveně výtečná, kde funguje všechno:chemie mezi vyšetřovateli,černý humor, i drsnější konec.. Druhá je taková klasičtější ve smyslu moderních thrillerů..Nicméně! Ten nápad a hlavně motivace vraha je dost originální. Celé je to nesmírně čtivé se slušným tahem na branku.Já se bavil!

martiline
06.10.2023 1 z 5

Asi jsem se dostatečně nepoučila ... Hadrový panák mne zklamal, Loutkář byl absurdní až na půdu a v Imitátorovi Cole pokračuje ve stejné koleji. Jedna absurdita střídá druhou, četla jsem spíš s úžasem, co zase vymyslí ... a opět nezklamal.
Témata knih jsou perfektní, ale tím to končí. Mám pocit, že postupně jak Cole píše, tak ho napadne absurdita a plácne ji tam ... a přijde další a další. Ne, fakt s tímhle autorem končím ...

Kanylka
27.09.2023 2 z 5

Kniha mě nenadchla ani nezklamala.

Butterfly340
11.09.2023 4 z 5

Imitátora jsem četla po Hadrovém panákovi a Loutkáři a to jen kvůli jednomu komentáři zde na Databázi, v němž bylo řečeno, že Imitátor je daleko lepší než původní série... A musím říct, že to je pravda a že rozhodně nelituju, že jsem si tuto knihu přečetla.

Začátek je pain, co si budeme. Moc mě to nebavilo, přestože i tam se našly světlý momenty. Naštěstí se to brzy přehouplo.

Vyšetřovatelé jsou sympatičtí, což je veliké plus. Nejvíc jsem si asi oblíbila Wintera. Není to typický policajt z klišé detektivek, ale vcelku originální postava, což se cení.

Jinak děj ubíhá a to přestože už od půlky se ví, kdo je tedy ten vrah a vyšetřování je zaměřené pouze na jeho dopadení.

Námět s "chameleonem" mi přišel zajímavý a neotřelý. Přečetla jsem už dost detektivek, ale v žádné snad nic takového nebylo.

Knihu hodnotím pozitivně. Líbila se mi a nějakou dobu mi v paměti jistě zůstane. Avšak je tady jedna věc, kterou mě autor naštval. A to popisem závislosti na heroinu. On to popisuje jako něco banálního. Nemůžeš spát, tak si dáš trošku tady toho svinstva a hned je to v cajku. Závislost na tom nevznikne. A když už, tak není vůbec těžký jí odvyknout... Jako cože?! Jak tohle někdo může napsat? Snad si z toho nikdo nevezme příklad a nebude tuhle těžkou drogu zkoušet.

Verida
21.04.2023 5 z 5

(SPOILER) Tak jsem dočetla další skvost od Daniela Cole. Jeho knihy prostě miluju a u této tomu není jinak. Zde se konečně dozvídáme jak a co přesně se detektivu Chambersovi stalo s nohou což mi krásně doplnilo tu chybějící část z předchozích dílů trilogie kterou jsem četla. Nyní se detektiv Chambers vrací ke starému případu,který opět obživne. Jde o dokonale narušeného vraha,který své zvěrstva aranžuje podle významných uměleckých sochařských děl. Každá jeho oběť a následná socha z nich,představuje jeho život. Knize nechybí zápletky a ani akce. Celé vyšetřování jsem si užila a už se těším,co dalšího si pro nás Cole,připraví.

yossarianxxii
23.02.2023 4 z 5

První autorova kniha, jež se mi dostala do ruky a hned mne nadchla.
Sériový vrah, který je jako chameleón, mrtvá těla naaranžovaná jako mistrovská díla,s tím vším jsme se již v minulosti mohli v literatuře i ve filmu setkat.a přesto kniha přináší něco nového a příběh mi přišel originální. Knihu jsem si po přečtení pustil v audio verzi, kde ji čte Jan Vondráček. A měl jsem tak možnost si příběh prožívat znovu, poslech mne bavil i přes znalost děje a do budoucna se ke knize právě prostřednictvím audia rád vrátím.

Míša02
02.02.2023 5 z 5

Podle mě zatím nejlepší kniha od tohoto autora. Minulá série byla sice dobrá, ale nečetla se tak dobře. Tady příběh hezky plynul a pořád se něco dělo.

MoireDeTardis
29.01.2023 3 z 5

Začátek byl vyloženě pain, ale nakonec to bylo vlastně dobrý :) Pořád mám trochu psychickej problém akceptovat 24 letýho profesora na univerzitě, ale krom toho vlastně dobrý. Umím si představit, že na to autor naváže a týhle partě připraví další případy. Vlastně jsou to totiž fajn lidi :)

Renca.ch
08.01.2023 4 z 5

Moje první kniha od Daniela Cole, mám v plánu přečíst jeho bestseller Hadrový panák. První půlka detektivky mě velmi bavila, napětí se střídalo s humorem. Ale v druhé půlce po odhalení vraha už to bylo slabší, nezdálo se reálné že by se vrah tak dobře maskoval přede všemi, konec byl takový uspěchaný.

Přečti_si
30.12.2022 4 z 5

Solidní thriller! Mám ráda postavy starších, zkušených detektivů a tady byla hrozně zajímavá stylizace vrahových obětí do uměleckých děl. Chystám se i na další knihy autora.

EliskaCetbiska
30.12.2022 2 z 5

Po krimisérii Hadrový panák, která byla každým coulem skvěle napsaná a velmi napínavá, jsem se na tuto knihu velmi těšila. Zápletka byla dobře vymyšlená, jen to podání bylo pod moje očekávání. Přišlo mi, že styl, díky kterému se četly knihy Daniela Colea úplně sami, jako by se vytratil.
Knihu doporučuji spíše čtenářům, kteří nečetli trilogii Hadrového panáka a nemají tak vysoká očekávání.

Poeta.kno
27.12.2022 3 z 5

Příběh mi přišel takový uspěchaný, skoro žádná "omáčka" ... Pozitivní bylo, že jsem si u knihy nemusel googlit světová díla, že byly, jako obrázky, součástí příběhu.

Štítky knihy

thrillery napětí dobrodružství

Autorovy další knížky

Daniel Cole
britská, 1983
2017  73%Hadrový panák
2018  74%Loutkář
2020  82%Konec hry
2021  77%Imitátor
2020  91%Hadrový panák 1-3

Kniha Imitátor je v

Právě čtených18x
Přečtených677x
Čtenářské výzvě127x
Doporučených21x
Knihotéce283x
Chystám se číst244x
Chci si koupit78x
dalších seznamech6x