Hvězdy na cestě

Hvězdy na cestě https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456012/bmid_hvezdy-na-ceste-Pps-456012.jpg 4 612 181

Každý má svůj příběh, jen ho nikdy nevidíme celý V minulosti stárnoucího slavného herce Igora a jeho dcery, úspěšné spisovatelky Vandy, se skrývá tragédie, která navždy změnila jejich životy. Po letech odcizení se setkávají na Krétě, aby tu splnili jedno poslední přání. Podaří se jim během společných dnů ustát řadu vypjatých situací a najít k sobě ztracenou cestu? Emotivní vyprávění o vině a odpuštění vás spolu s hrdiny dovede k jasnému poselství: Každý má svůj příběh, jen ho nikdy nevidíme celý.... celý text

Přidat komentář

Luca86
12.04.2024 5 z 5

Od této knížky jsem nic zásadního nečekala a možná o to víc mě příjemně překvapila. Krásný čtivý příběh, pěkný popis osob i prostředí a hezky to odsýpá. Jako oddychovku na dovču můžu doporučit.

Aghatte
24.03.2024 5 z 5

Minimalistická obálka a pěkný příběh, napsaný pěknou češtinou, líbilo se mi to.
Ráda doporučím, ale asi jen ženám, neznám chlapa, co by podobnou knihu přečetl.
Mikrosvět jedné rodiny, to mě baví, všude je něco.


Zuzvil
15.03.2024 3 z 5

3,5* Knížku jsem četla ušima a musím konstatovat, že je to jedna z mála knih, kde interpret (manžel autorky - Richard Krajčo) zcela převálcovat obsah. Bez jeho interpretace bych hodnotila asi 3*, příběh je to takový příjemný, oddechový, ale za pár dnů už nebudu vědět o čem byl. V knize se přeskakuje v čase, aniž by byl čtenář/posluchač upozorněn, ale rychle se zorientuje, absolutně to není na škodu. K přečtení (či za mě lépe k poslechu) někde u moře na dovolené k přečtení doporučit můžu.

Rosana
23.02.2024 5 z 5

Za mě krásná a čtivá kniha, děj odsýpal a příběh se mi moc líbil. Kniha by si zasloužila pokračování. Moc jsem fandila Vandě a Mateovi. Igor mě celkem štval. Jdu si hned zarezervovat do knihovny Tsunami.

Kanimůra2
10.02.2024 5 z 5

Ve srovnání s Tsunami je to pro mě malinko slabší. Ale 5* musím dát, protože za Tsunami bych dala 6
Za mě krásná oddychová kniha. Dobře se čte. Určitě se těším na další

monulka
26.01.2024 2 z 5

(SPOILER) Nejsem cílovka. Nic moc jsem neočekávala a taky jsem nic nedostala :-) Možná pro někoho na dovču dobrý. Kniha je narvaná kdečím a nic z toho není z uvěření. Je to emočně placaté, přitom se tam dějí velké věci. Otec protivný svou sobeckostí na všechny kašle, ale pro dceru je to nakonec nejlepší parťák. Paní v terminálním stadiu oslňuje svým šarmem při večeři, takový hollywood. Pro někoho super, pro mě bohužel ne.

Stephanie92
20.01.2024 3 z 5

Od autorky je to moje prvotina a tak jsem nevěděla co očekávat. Každopádně knížka se mi líbila, děj byl zajímavý a úplně jsem si vzpomněla na mou dovolenou v Řecku.Tak, že pro ty co chtějí nějakou oddechovku, je to úplně ideální počteníčko.

marketa7
20.01.2024 4 z 5

Oddychové čtení, které slupnete jako malinu. Příběh je vyprávěn hezky svižně, žádné zbytečnosti, ale ani žádná moudra. Což vůbec nevadí. Dávám o hvězdičku víc.

MartaPear
19.01.2024 4 z 5

Začala jsem číst spíš z nudy a nedostatku jiného čtení, ale postupně jsem byla vtažena do děje a osudů jednotlivých postav. V kategorii oddechového čtení vynikající, hlavních postav přiměřené množství, zápletky tak akorát, aby se člověk neztrácel a krásně popsané reálie.

zelena_zabicka
05.01.2024 4 z 5

Jako fakt pěkný! :-) A náramně čtivé. Není to žadný veleliterární kus, ale krásně napsaná oddychovka. Určitě se pustím do dalších knih této autorky, ke které jsem, přiznám se, přistupovala poněkud s předsudky.

Marika Vanova
13.11.2023

Nedočteno, nehodnoceno, není to můj šálek kávy.

SirenKa
29.10.2023 5 z 5

"Každý má svůj příběh a my ho nikdy nevidíme celý."
Skvělá kniha, až mne mrzí, jak jsem ji zhltla. Po Tsunami jsem už žádné průměrné, povrchní čtení nečekala. A to jsem se tedy nespletla. Postavy a děj vás vtáhnou, vyvolají emoce a kdo jste byli někdy v Řecku, budete tam zas. Ale trochu pozor, s hrdiny se život nemazlí a z depky nebo smutku vás kniha nejspíš nevytáhne. Ráda si počkám na další autorčin román.

sahha
17.10.2023 4 z 5

Líbila se mi. Nečekejte těžké čtení nebo životní moudra. Tato kniha je dobře napsaná, laskavá a milá. Doporučuji

rejka79
14.10.2023 3 z 5

Ano, "vsechno"tam bylo, jak správně namixovany hollywoodský doják, přesto to bylo prázdné. Takový scénář k filmu. Ja už si nic dalšího od Karin nepřečtu, nechytlo mě to, neoslovilo.
Přesně to vystihl uživatel Regom:
"Není to tak strašné, jak jsem čekal, ale pořád je to takové to naivní rádoby spisovatelství... nenáročné čtenáře to neurazí, beru to jako knižní ekvivalent Ordinace."

genduna
12.10.2023 5 z 5

Krásná kniha, krásný příběh. Jsem nadšená a moc ráda, že se kniha ke mě dostala a já si ji mohla přečíst. Poutavý příběh. Na konci knihy u poslední věty mi dokonce ukápla slza. Gratuluji spisovatelce. Jen tak dál.

aralka
20.09.2023 5 z 5

Jde o lehké čtení, při kterém si pěkně odpočinete ale i srovnáte životní hodnoty. Ten název trochu mate, nejsou "hvězdy" jako hvězdy, hvězdy ve smyslu slavné osobnosti na cestách bylo první co mě napadlo, ale v tomto případě tomu tak není... křehký rodinný příběh, citlivě napsáno, hezké přímořské prostředí horké Kréty, složité vztahy, tajemství z dětství, které navždy změnilo směr života hlavní hrdinky Vandy, její nešťastné manželství s manipulátorem ... do hlavního příběhu hezky zapracovaná linka s toulavým psem Klukem a také postava Anny, která by tam v podstatě nemusela vůbec být, ale jako protiváha k postavě pyšného Igora, který se zabýval hloupostmi, byla dojemná, emotivní a naprosto tam sedla.... Všechny postavy měly své místo a účel a jako celek to funguje :-) Karin bravo! těším se na další Vaši knihu :-)

bosorka78
09.09.2023 5 z 5

Tak tohle byla pecka. Když mi knihovnice nabízela knihu od Karin,brala jsem ji plna předsudků,že dneska už prostě píše každý. Ale Páni,to byla jízda, kterou jsem nečekala a myslím že paní Karin Babinská opravdu umí. Miluji sondy do rodin,prolouskávat se pomalu tím proč se lidi chovají jak se chovají,co za tím vězí a v téhle knize bylo pro mě prostě vše. A jako panička úžasného pejska,byli pro mě kapitoly se psem krásným pohlazením po duši no a ta poslední věta....slzy v očích. Určitě si přečtu všechny další knihy od paní Spisovatelky .

prochajda
25.08.2023 4 z 5

Tak nakonec to byla krásná kniha. Druhá polovina rozhodně lepší, měla spád. Byla jsem kdysi na Krétě a při čtení, jako bych tam byla znova.

Marcela52
25.08.2023 4 z 5

Za mě trochu zklamání. Četla jsem od této autorky lepší knihy, např. Tsunami se mi líbilo moc. Tento příběh stárnoucího herce a jeho dcery, úspěšné spisovatelky, která v dětství utrpěla vážný úraz, mě zaujal od první stránky, ale asi tak v polovině se už dalo odhadnout, jak vše dopadne. Škoda zajímavého námětu, který ke konci trochu připomínal romantické příběhy z tzv. červené knihovny. Přesto mohu doporučit jako příjemné, oddechové čtení, které zaujme nejen sympatickým líčením Řecka, ale i kritickým pohledem na oblast showbyznysu.

Mišák240
21.08.2023 4 z 5

Kniha se mi líbila, od této autorky má první. Bylo to takové oddychové milé pohodové čtení ze života.