Hudba z vedlejšího kupé

Hudba z vedlejšího kupé https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496265/bmid_hudba-z-vedlejsiho-kupe-r6I-496265.jpg 4 154 47

Daniel měl v jednu chvíli vše, co si mohl přát. Milou přítelkyni, plány do budoucna, a pak najednou… nemá ani jedno. A tak se ocitá jen s pár věcmi a kytarou na cestě do neznáma, ale nelituje. Vlak brzo vyjíždí. Emma žije ve světě modelingu, který se přece zdá tak růžový. Její problém je ten, že ona o diety a slávu vůbec nestojí. Jde po cestě snů, které nejsou její. Proto není moc nadšená z představy, že ji tato cesta zavedla na vlak mířící do Paříže. Pak se ale z vedlejšího kupé rozezní syté tóny a krásný hlas, který by mohla poslouchat hodiny. Potulný muzikant a modelka – každý z úplně jiného světa, ale přesto, když jsou spolu, žádné rozdíly neexistují. Má ale románek započatý ve francouzské metropoli šanci přežít i realitu každodenního života? Nebo je jejich problémy nakonec dostihnou?... celý text

Přidat komentář

knihomolkaJani
18.04.2024 5 z 5

Hudba z vedlejšího kupé je kniha, ve které se střetává svět modelky se světem mladého smutného hudebníka.
Aneb jak jedna náhoda dokáže spojit dvě duše, svět, který by se jinak nepropojil.
.
Hlavní hrdinka Ema žije sen někoho jiného, je krásná, zásadová, ale trochu nešťastná.
"Máma mě tlačila do něčeho, co není můj sen. Tátovi je zase úplně jedno, o dělám...."
.
A Daniel? Ten se po nečekaném rozchodu rozhodne změnit život. Jeho život je hudba, má milující rodinu, ale sebevědomí na bodu mrazu.. Proč by taky tak krásná modelka chtěla obyčejného chudého hudebníka.. žejo..
.
V knihách miluju bad boye, to Daniel rozhodně není, je to takovej ten milej kluk od vedle, ovšem má v sobě nějaké kouzlo a vy si ho zamilujete mnohem dříve než Ema..
.
Ema a Daniel se postupně poznávají, je to dost #sowburn ..  ovšem o vtipné i trapné momenty zde není nouze.
"Pořád  jsem byla ta holka z vlaku, která si ho chtěl vzít do postele a pak se zeptala, jestli nemá vyrážku."
.
Kniha je opravdu bravurně zpracovaná. Do příběhu jsou průběžně vloženy písničky, které jsou promyšleně zvoleny. Je vidět, že si autorka s příběhem opravdu vyhrála.
Zajímavé jsou vztahy nejen s Eminou rodinou, ale i přáteli.. Není všechno zlato, co se třpytí. 
Dejte si pozor na to, komu věříte..
.
Půl hvězdičky dávám dolu za to, že mi tam někde chybí trochu jiskra, ale zážitek ze čtení mi to až tak neubralo..

Mamka_cte
20.03.2024 4 z 5

Tento příběh je oproti sérii Hřiště lásky, kterou můžete vidět snad všude, (protože je fakt úžasná a kdo by nemiloval svalnatý cukrouše?) pomalejší, ale za to krásná romantická kniha.

Příběh krásně plyne a romantická linka je sladká jak marcipán. Pojednává o modelce Emmě a muzikantovi Danielovi. Osud a cesta vlakem do krásné a romantické Paříže, je svede dohromady. No, kdo by se nechtěl zamilovat v městě lásky?

Najdete zde i pár erotických pasáží, ale nic hrozného. Knihu bych doporučila převážně mladším čtenářům, kterým by se mohla moc líbit, vzhledem k tomu, že jsou postavy převážně teenageři a jejich názory a vyjadřování nejsou občas moc “dospělé.

Rodiče Emmy byly tedy oříšek a celou dobu jsem měla tušení, co mají asi za “problém. A nakonec mě překvapili.

Za co ale dávám největší plus, jsou vsuvky hudby a především QR kódů. Díky kterým, si danou písničku hned můžete otevřít a poslechnout. Úžasné, ÚŽASNÉ!


Knihomolka97
19.03.2024 4 z 5

Kniha mě zaujala už svým zajímavým názvem. Hudba z vedlejšího kupé, že to zní krásně? :)
Moc pěkný oddechový romantický příběh o dvou lidech, dá se říct, z odlišných světů. Známá modelka pocházející z bohaté rodiny a muzikant, který bere práci, kde se dá. Osud je svede dohromady při cestě vlakem do Paříže.
Emma je sympatická, není namyšlená, modeling jí nepřináší pocit, který by měl. Jak by taky mohl, když ho vlastně nedělá kvůli sobě?
Daniel je typ "hodného" kluka, příjemná změna od všech "bad boyů", o kterých poslední dobou čtu. Milý, hodný, přátelský, hudebně nadaný. Jen ta jeho tvrdohlavost..
Rodiče Emmy mě celou dobu štvali, nevěděla jsem kdo víc. Zda panovačná matka či netečný otec.
Příběh hezky plyne, autorka má u mě velké plus za tu moji milovanou Paříž, klidně bych brala o něco víc popisů míst.

Anor505
04.03.2024 3 z 5

Romantický příběh o dvou mladých lidech, kteří se potkají na výletě. Nápad dobrý, ale něco tomu chybělo. Možná bylo v knize příliš mnoho úvah hlavních hrdinů a oproti ostatním knížkám od autorky jsem postrádala tu lehkost, s kterou se mi její knížky čtou. Jako romantická oddechovka to nebylo špatné.

PetraBery
18.02.2024 3 z 5

Příběh mladé modelky Emmy a chudého hudebníka Daniela. Rodinné zázemí dělá v životě hodně, osobně jsem ale Emmu nechápala, věci s matkou mohla řešit dříve.

Michelleee
15.02.2024 4 z 5

Po knize jsem koukala už dlouho, díky zajímavé obálce. Teď ji měli volnou v knihovně a líbila se mi od autorky Haka, tak jsem neváhala. Emma česká modelka a Daniel je muzikant. Poznávají se jako sousedé v nádherném vlaku na cestě do Francie. Pěkné, milé čtení

Hypatia1010
11.09.2023 2 z 5

Tentokrát musím bohužel konstatovat, že mě kniha příliš nenadchla. Ve skutečnosti mě spíš zklamala. Možná je to tím, že jsem ji četla až jako poslední z dosud vydaných titulů této autorky včetně série z prostředí rugby a týmu All Blacks, které se mi moc líbily. Možná to může být i tím, že nejsem cílová skupina. Příběh byl málo uvěřitelný, plný nepřesností a autorské fikce.
Oba hlavní hrdinové mi připadali nevyzrálí a Emma se občas chovala vyloženě jako puberťačka. Ani mě tak nevadilo, že se zpočátku jevila jako povrchní a sebestředná, protože bylo jasné, že s výchovou takové matky, jako je ta její, to ani jinak být nemůže. Navíc si to Emma sama už uvědomila a snažila se to změnit, což jí každopádně budiž připsáno k dobru. Svým způsobem byla stále hodně naivní a příliš se podřizovala své matce.
Ani Daniel, kterému chybělo sebevědomí a byl příliš v područí vlastních komplexů, mě také nijak zvlášť neoslovil. Navíc jsem mezi oběma hrdiny necítila žádnou výraznou chemii.
Ale abych nebyla jen negativní - velmi jsem ocenila hudební vsuvky, které jsem díky QR kódu mohla otevřít a poslechnout si danou píseň, podtrhující děj knihy. Nakonec i obálka byla docela pěkná. Asi tuto knihu spíše dokážou ocenit mladší čtenáři.

Terka18
13.07.2023 5 z 5

Příjemné oddechové čtení. Pěkně a nenáročně kniha plyne. Příběh se mi líbil. Ale na Háku to nemá. Ta je moje topovka.

tereza9371
05.06.2023 4 z 5

Je velice poutavě napsaná, bez zbytečných zádrhelů a "hluchých míst". Navíc byly chvíle, kdy jsem se mohla zasnít, ale i zasmát.

Bohatá modelka a "chudý" muzikant. Každý pocházel z jiného světa a přeci si byli tak moc podobní. Sebevědomí nebo arogance by se dalo v jejich případě označit za sprosté slovo. Pro mě to byla velice příjemná změna.

Pozastavím se ještě u Daniela. Sice mám slabost pro badboye, ale DO HÁJE, chlap kterej vám zpívá "Just the way you are" má něco do sebe.

Za mě je kniha skvělá oddechovka, která nejednou vykouzlí úsměv na tváři a už se těším na další autorčinu knihu, kterou si přečtu.

IG: vesnicka_knihomolka

Monni
28.04.2023 3 z 5

Velmi příjemná oddechovka. Haka se mi určitě líbila více. Asi bych spíše doporučila mladším čtenářům, ale nebyla jsem nijak zklamaná. V knize byly až moc velké náhody, ale bylo to úsměvné. Jak říkám, jako oddechovka určitě super a mám v plánu přečíst celou tvorbu autorky.

tittanie
26.04.2023

Autorku jsem objevila letos a přečetla všechny její knihy.
Tahle mi přijde taková nejslabší, protože je plná nesebevědomých lidí, kteří si nevěří a nevěří ani lidem okolo sebe. Jediná sympatická postava je Emma. Na konci trochu překvapila Emina matka.
Taková lehká oddechovka na cesty.
Jo, a nikde jinde jsem neviděla napsané zkoprnělý zadek.

adela2230
07.04.2023 4 z 5

Na českou autorku me kniha příjemně překvapila. Občas jsem měla problém s chováním postav, ale jinak je to skvělá oddechovka.

MAU256
21.03.2023 4 z 5

Příjemné nenáročné čtení. Daniela i Emmu jsem si hned oblíbila. Nedej na první pohled, protože zdání klame. Dan zlomený rozchodem se rozhodne pro radikální řez a odjede vlakem do Paříže. V tomtéž vlaku se ocitne cestou na pracovní dovolenou také Emma. A zde v super vlaku začíná jejich příběh.

Love_books_369
13.02.2023 2 z 5

Prvně než začnu samotnou recenzi, chtěla bych poděkovat @sabi_z_knihy (ig) za uspořádání štafety. A potom také holkám ze štafety, díky jejich poznámkám jsem si čtení nesmírně užila. ️
    Nejdříve bych chtěla moc pochválit neskutečně čtivý styl autorky. Rozhodně to není poslední mnou přečtená její knížka.
  Bohužel musím konstatovat, že hlavní hrdinka první polovinu knížky se chovala jako nesnesitelná pipina. (Pardon za ten výraz, ale je to nejvýstižnějši slovo, které mě napadlo a nejlépe popisuje chování hlavní hrdinky. ) Naštěstí v druhé půlce knížky byla docela fajn „sympaťanda. "️
  Druhá klíčová postava, Daniel, to měl právě naopak. První polovinu knížky byl zlatíčko, sice s pár nesebevědomými poznámkami o své osobě, ale to se ještě nějak dalo. Za to druhá půlka byla náročná. Jsem si chvílemi myslela, že nám Daniela vyměnili.
   Abych jenom nekritizovala, tak musím uznat, že Hudba z vedlejšího kupé je nesmírně čtivá knížka. Skvěle je, že se to neodehrávalo pouze ve vlaku a také, že příběh byl roztáhnut do většího časového horizontu.
Za mě průměrná, čtivá knížka, která nenadchne ani neurazí. Fajn jednohubka na večer. ️

Dolikcek
08.02.2023 3 z 5

Do autorky jsem četla vše co zatím vyšlo, tato je pro mě nejhorší.
I když kniha utíká velice rychle, je velice čtivá sympatické postavy, tak po dočtení ve mě nezanechala žádný WOW pocit.

Pohodové čtení které neurazí ale ani v mém případě nenadchne. :)

Kudík
31.01.2023 4 z 5

Opět příjemné a nenáročné čtení, kde nechybí sympatické ústřední postavy ani vhodně zvolená a tematická obálka. Sice se mi "Knihomolka" a "Hacker" líbili o trošku víc, ale i zde jsem si přišla na své, a to když modelka s rodiči cestuje na pracovní dovolenou do Paříže a má kupé vedle nadaného kytaristy a zpěváka...., jen kdyby nehrál tak smutné až depresivní písně. Emma i Daniel měli každý své světy, a také problémy, ale společně se zvládají přeci jen lépe. Dále se mi zamlouvala její nejka Karolína a bavil, i když jen velmi krátce, jeho bratr Martin. Romantika završená kratičkým epilogem, přesto mi zde něco málo nesedělo, ale i tak rychle čtivé.

Majka1979
05.01.2023 5 z 5

Ona je modelka, ako jej mama. Či to bol jej sen alebo nie, tak tá cesta je jasná, 7 rokov fotí a vyzerá, že je spokojná. Jej mama jej dohaduje ďalšie a ďalšie kšefty. Robí to naozaj pre dcéru, alebo je za tým niečo iné.
On žije s priateľkou 5 rokov, po toľkých rokoch sa ona rozhodne urobiť si vo vzťahu pauzu. Uľahčí jej to. On na pauzy neverí, tak jej navrhne rozchod. Hoci ju miluje. Je to šialené, ale vie, že to medzi nimi už dlhšie nefungovalo. Tak načo to držať nasilu?
Obaja žijú v iných svetoch. Ich svety sa spoja v jednom vlaku, kde on získa prácu ako klavirista a ona týmto vlakom cestuje do Paríža na fotenie.
Ako dopadne prepojenie týchto dvoch svetov? Bude to láska alebo len flirt? A ako to všetko ovplyvní budúcnosť oboch?
Tak táto kniha ma naozaj dostala. Vedela som, že to má byť romantika, čakala som všetko, ale bolo to viac, bol to naozaj skvelý príbeh.
Môžem len a len odporúčať. Radosť čítať takéto knihy

Wisha
01.01.2023 5 z 5

Úžasná oddychovka, takové milé pohlazení po duši, když už jste přehlcení fantasy a potřebujete si odfrknout od náročných světů a teorií. :-)

AliceTief
30.11.2022 5 z 5

Krásná oddechovka, pěkně se četlo. Když si chce člověk odpočinout od nějakých dramat, moc nepřemýšlel, za mě super volba

veronika3699
14.11.2022 5 z 5

Přečetla jsem všechno od autorky a každá další knížka je lepší a lepší. Moc mi sedí její styl psaní a miluju její příběhy.