Hacker

Hacker https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476937/bmid_hacker-Em1-476937.png 4 176 57

Co byste udělali, kdyby se vám někdo naboural do počítače? Hlásili byste to? Přeinstalovali celý software? No, rozhodně byste si s hackerem nezačali pravidelně dopisovat v domnění, že víte, o koho jde. Přesně tak to udělala novopečená vysokoškolačka Jessie. Co na tom, že je ten kluk otevřený víc přes zprávy než v reálu? Jednoduše se s ním dobře povídá a neznat se je fajn. Jenže to se změní. Dopisování přestává stačit a donutit hackera, aby jí konečně řekl, kdo je, se zdá složitější než čekala. Tak složité, že se radši začne soustředit na školní praxi a svůj skutečný život. Jenže, co když se v totožnosti hackera spletla?... celý text

Přidat komentář

knihomolkaJani
22.04.2024 5 z 5

Za mě je kniha Hacker jednoznačně nejlepší autorčino dílo!
Autorka dokázala do příběhu zasadit nebezpečné a velmi nevšední téma, kterému dala úžasný romantický podkres.
Miluju každou stránku..
.
Hlavní hrdinka Jessie je skvělá, ale dost naivní.. Jednoho dne se jí někdo nabourá do počítače. Co myslíte, že Jessie udělá? No.. asi nic rozumného, jinak bychom tu teď nečetli tento bravurní příběh.
.
"Můžeš mi říkat třeba Hacker." A já chci jednoho Hackera domu, prosím..
.
Užijte si zamilovaný příběh a pátrání po Hackerovi společně s Jessie. Celou dobu jasně víte kdo to je, pak váháte, možná se potvrdí Vaše teorie.. abyste pak zase znejistili..
.
"Jessie, možná jsem poblázněnej, ale nejsem úchyl."
.
Příběh je zasazen do vysokoškolského prostředí se sportovní tématikou. Jsem ráda, že zde toto prostředí není jen okrajové, ale je opravdu propracované.
.
I když se prvotně jedná o zamilovanou romantickou knihu, najdete zde i pár vážnějších témat, která se mi opravdu dostala pod kůži.
.
"No, tak to jsem pěkně v hajzlu. Kdo to sakra je? Komu právě přišla moje fotka?"
.
Tuhle knihu si všichni nutně potřebujete přečíst! Je milá, oddechová a hlavně opravdu originální!

Dela90
14.02.2024 3 z 5

Jessie právě nastoupila na vysokou, společně se svou kamarádkou Sárou a plánovaly si, jak si to všechno hezky užijou. Jenže ve skutečnosti se Sára “hezky vybarvila a Jessie zůstala na ocet. A tak, když ji jednoho dne naboural počítač hacker, začala si s ním dopisovat.

Knížka se četla dobře. Nicméně hlavní hrdinka mi přišla strašně naivní. Na někoho, kdo je studuje vysokou školu, až moc. Přece si nemůžete dopisovat s hackerem, já bych se teda bála. Vy ne? Ona to brala jako zábavu.

Působilo to na mě pocitem, že je to psané pro mladší čtenáře. Byla to taková pěkná oddechovka, ale příběh samotný mě upřímně moc neoslovil. Asi poslední dobu narážím na psaní na chatech, nebo nevím.

Na scéně jsou celkem 3 kluci a můj typ byl správný. Hacker byl ve své podstatě slušný a sladký kluk.

Co se mi líbil, byl epilog. Za ten má autorka u mě plusové body.
Ale více se mi líbila série Hřiště lásky, ale jako oddechovka. Dobrý.


maluck
30.12.2023 4 z 5

Začátek příběhu nebyl moc přesvědčivý, ale po několika stránkách mě to celkem chytlo a nakonec se z toho vyloupla příjemná romantická oddechovka. Předem je jasné, kdo hacker je, ale i tak jsem si užívala pošťuchování mezi Jessie a Johnem, které mi občas vytvořilo úsměv na tváři. Chvílemi naivní, určené pro mladší ročníky, ale já se pobavila a zavzpomínala na svá studentská léta.

Jája92
06.10.2023 3 z 5

Namlsaná z knihy Haka za lilii, jsem se pustila i do této. Bohužel se však dostavilo prudké zklamání. Já jsem rozhodně čekala od knihy více.
Po celou dobu čtení jsem měla pocit, že se jedná o příběh ze základky nebo max 16letých puberťáků dle chování hl. hrdinů.
Vůbec jsem nepochopila, proč zde jsou namíchané česká a anglická jména. Kdo je Hacker, jsem s jistotou věděla ihned ve chvíli, kdy se dotyčný objevil poprvé na scéně.
Jessi a Sára mi byly naprosto nesympatické. Zhruba v půlce knihy jsem uvažovala, že ji ani nedočtu a odložím.
Jednalo se o nenáročnou četbu, ale chyběly mi dialogy, u kterých bych se pobavila či naopak dojala.

PetraBery
26.09.2023 3 z 5

Nenáročná oddechovka z vysokoškolského prostředí. Jessie se hacker nabourá do počítače a začne tak hra, kdo onen hacker vlastně je. Jednoduchý příběh, kdy se dá odhadnout děj a předvídat konec. Ale k odpočinku dobré.

adela2230
24.09.2023 5 z 5

Super kniha, autorka píše velmi poutavě a dokáže zaujmout. Určitě to stojí za přečtení.

Terka18
16.09.2023 5 z 5

Moc hezký příběh ze školního prostředí. Příběh se mi líbil a bavil mě, Autorka umí psát lehce a poutavě. Johnyho jsem si zamilovala. Bože kdyby jen takoví chlapi byli i v normálním životě a ne jen v knihách

Majka1979
22.08.2023 2 z 5

Úprimne som čakala oveľa viac od knihy. Doteraz som prečítala od autorky všetky, no pri tejto som sa trápila, aby som ju dočítala. Možno je to tým, že je pre mladších. Všetko je možné. Nezatracujem autorku, možno len toto bola kniha, ktorá nebola pre mňa. Ostatné boli super.

etell
20.08.2023 3 z 5

Čakala som po recenziách viac. Priemerné čítanie. Neublíži.

Kniholapka
16.07.2023 5 z 5

Naprosto super kniha, ideální pro letní den/večer. Děj mě přenesl do mých vysokoškolských začátků. Přesně si člověk vybaví nervozitu ze začátku a pak už zaběhnutý rytmus. Kdo je Hacker jsem odhalila rychle, ale kniha mě tak moc bavila, že mi to bylo vlastně jedno....Super počin!

VevodkyneLinda
15.07.2023 4 z 5

Dovolenková oddechovka, kterou přečtete za jedno odpoledne. Postavy jsou sympatické, příběh čtivý a romantický. Sice už od začátku víte, jak to dopadne, ale to nic na mém příjemném prožitku z knihy nezměnilo.

Raislin
10.07.2023 3 z 5

Téměř od začátku knihy (od první zprávy) mi bylo jasné, kdo je Hacker a samozřejmě to tak bylo. Jinak oddechovka na letní dny, která mě nenadchla ani neurazila.

sidonka
08.07.2023 5 z 5

Super oddychovka z vysokoškolského prostředí, u které jsem se pobavila a vykouzlila mi úsměv na tváři, prostě báječné počtení na léto, hrdinové sympatičtí a četlo se to úplně samo

Nuttelka
04.07.2023 4 z 5

Velmi povedená a příjemná kniha na zlepšení nálady :-) Mám ráda příběhy z vysokoškolského prostředí, první vážná zamilování, pošťuchování a vše, co k tomuto studiu patří.. Jessie byla skvělá, ta mi padla do oka hned, stejně tak Johny, moc povedené postavy.. Romantičky, zde si přijdete na své :-)

hana1039
02.07.2023 4 z 5

Milá oddechová knížka na jeden den, prostě pro relaxaci :-))

Anor505
30.03.2023 4 z 5

M. K. Hardy u mě začíná být sázka na jistotu, když mám chuť na nějakou romantickou roztomilost. Hackera jsem zase přečetla ani nevím jak. Začátek byl sice trošičku kostrbatý, ale brzo se to vylepšilo a pak už ten příběh jen krásně plynul. Velký palec nahoru dávám za to, že se na konci knihy neudálo žádné hysterické uměle vytvořené drama, je to v tomhle žánru hrozně příjemná změna.

MAU256
23.03.2023 4 z 5

Moc hezké čtení. Totožnost "Hackera" jsem si tipla hned ze začátku a trefa :-). A ona ho pak hezky dostala. Jess byla super, bojové umění, no tak to není nikdy na škodu. Sára, tak tu bych opravdu za kamarádku nepovažovala. A co se vyklubalo z Jirky? Určitě doporučuji, je to hezká oddechovka.

Hypatia1010
14.03.2023 4 z 5

(SPOILER) Docela povedený, čtivý příběh s méně obvyklým tématem hackerství, který by ovšem mohl být ještě o něco více rozpracovaný. Každopádně bych pár výhrad měla, ale celkově jsem s dílem byla spokojená. U autorčiných děl nejvíc oceňuji, že se nesnaží zapírat své kořeny a své příběhy zasazuje do českého prostředí nebo alespoň do souvislosti s ním.

SPOILER: Jessica, novopečená vysokoškolačka, je kontaktována hackerem. Místo, aby vše nahlásila, začne si s ním dopisovat, protože si myslí, že zná jeho totožnost. Po čase jí však dopisování přestane stačit, protože si uvědomí, že se do něho zamilovala a začne pátrat po hackerově skutečné totožnosti. Vyzkouší několik triků k jeho odhalení, ale žádný se nesetká s úspěchem. Navíc zjišťuje, že to určitě není spolužák, kterého původně tipovala. Když se na praxi dostane do sporu se spolužákem Jirkou, hledá útočiště u dalšího spolužáka Johna a brzy jí dochází, že on je její hacker.

Musím říct, že se mi Jess hodně líbila. Její břitký humor a to, že si nic nenechala líbit a současně se byla ochotná postavit i za méně průbojnou spolužačku mi bylo velice sympatické. John možná na první pohled mohl působit poněkud nevstřícně a nepříjemně, ale po čase se z něj vyklube opravdu fajn kluk s úžasným smyslem pro humor.

Prvek tajemství dodává příběhu zvláštní kouzlo a náboj. Děj sice chvílemi malinko pokulhává a nejsem si zrovna jistá reálností některých aspektů vysokoškolského vzdělávání v ČR, nicméně celkově bych knihu hodnotila jako příjemné a pohodové čtení, ačkoliv za mě nebude patřit k autorčiným nejlepším dílům. Přesto autorka znovu dokázala, že má potenciál a dokáže napsat zajímavý příběh.

0197
28.02.2023 5 z 5

Autorčina další kniha mi sedla tak moc, že jsem ji přečetla za jeden den. Nějak jsem se nedokázala odtrhnout. Vyniká příjemným, milým, usměvavým a lehkým stylem. I když tohle bylo spíše pro mladší, já se zkrátka dobře bavila a jdu si hned dát rereading Knihomolky.

Máme tu nástup do prváku na vejšku. To mě vždy potěší, protože si vzpomenu na svoje začátky. V druhé části musím vychválit prostředí lázní a praxi od školy. Bylo tu plno detailů, které přispívaly k celkové reálnosti.

Jess byla správně přidrzlá, sportovně nadaná holka s ostrým smyslem pro humor. Byla na škole chvíli a už měla pár nápadníků. Celý ten nápad s dopisováním s Hackerem byl boží. Jasně ze začátku bych se také bála o své soukromí, ale po pár konverzacích bylo jasný, že to není nějaký slizký úchyl. Ale spíše se jedná o rozkošné zpestření mezi studiem s fajn klukem, který navíc uměl složit i pěkný kompliment. Osobně bych se pokusila jeho totožnosti dopídit, abych na sto procent věděla, jestli je to opravdu ten, kdo si myslím.

Hacker byl Jess poblázněný, ale protože měl sklony jednat dost unáhleně a občas řekl něco, co si možná měl více promyslet, bylo jednodušší si psát. Bál se, aby to s ní nepohnojil. Kdo to byl, mi došlo hned ze začátku. Nemyslím to jako výtku. Vůbec. I on měl smyslu pro humor. Pronášel takové ty rýpance, že ne každý to pochopí a spíše se většinou lidi urazí než zasmějí.

Vidím to na 4,5 *. Na konci bych uvítala ještě pár kapitol, jak jsou spolu a nějaké další detaily o Hackerovi. Jo ještě jsem nezmínila Sáru, která teda byla kámoška. Kráva. A o spolubydlící Ivaně ani nemluvím.

SusieMusie
14.02.2023 4 z 5

Rychlá oddechová knížka. Trochu slabší než Knihomolka, ale i tak povodené.
Jediné co mě tedy vytáčelo je nedostatečná znalost autorky v rámci alkoholu. Respektive když o tom nic nevím, tak to nepíšu… Slečna si zašla do baru na Cuba libre a je tam popsáno jak barman shakuje její drink. Chtěla bych vidět, kdo by dobrovolně shakoval rum s colou. To by si vymaloval celý bar. Zároveň když potom řekne, že už si nedá Cuba libre, ale chce rum s colou, tak to mi tedy drásá srdce, protože Cuba libre JE rum s colou. Je to jen taková drobnost, ale mírně mi to zkazilo náladu z knížky.
Zároveň chování nejlepší kamarádky?! Již bych ji kamarádkou nenazývala.