Hříšné dopisy

Hříšné dopisy https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451094/bmid_hrisne-dopisy-f9q-451094.jpg 4 787 160

Nikdy na něj nezapomenu – na muže, jehož jsem nikdy nepotkala. S Griffinem Quinnem jsem si v dětství psala. Během let jsme se přes stovky dopisů spřátelili, svěřovali si nejhlubší, nejtemnější tajemství a vytvořilo se mezi námi pouto, o němž jsem věřila, že se nikdy nezlomí. Přesně to se ale jednoho dne stalo. Pak zničehonic dorazil dopis. Dopis plný osm let potlačovaného vzteku. Neměla jsem na vybranou a musela mu konečně vysvětlit, proč jsem kdysi přestala odpovídat. Griffin mi odpustil a přátelství jsme obnovili. Teď jsme však dospělí a naše vzájemné pouto v nás zažehlo jiskru. Dopisy, které byly ze začátku plné flirtu, se postupně změnily na dopisy plné hříchu. A tak další logický krok je sejít se osobně. Griffin to však odmítl a prohlásil, že je to tak nejlepší. To mi však nestačilo, a tak jsem se ho vydala hledat. A tím, co jsem zjistila, se všechno změnilo…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Erotika

Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Dirty Letters , 2019


více info...

Přidat komentář

Rapeh
08.04.2024 5 z 5

Po dlouhé době přečteno jedním dechem. Trochu jiné oddechové čtení. Moc mne kniha bavila

petraj30
01.04.2024 4 z 5

Připomnělo mi to jiný příběh, který jsem nedávno četla od stejné autorky, ale tento byl mnohem lepší.
Griffin tu byl vyobrazen jako naprosto ideální muž, skvělý pro každou, která jen mrkne. Zato Luca byla oříšek. Chápu, že to měla v životě těžké, ale poslední třetinu knihy všechno neuvěřitelně pitvala a nakonec jí pomohlo jen málo. Nedovedu si představit, že by něco takového potkalo mě, ani jak bych po tom reagovala, když každý člověk reaguje jinak....nicméně mě Luca svým chováním na konci trochu štvala, bylo to trochu zdlouhavé, ale když to vezmu kolem a kolem, tak se z toho potřebovala nějak vykecat.
Příběh rozhodně špatný nebyl. K dokonalosti mu ale moc neschází. V budoucnu se k němu ráda vrátím


LenkaStr
27.02.2024 5 z 5

Tak jo, když se nad tím zamyslím zpětně, mohla bych kritizovat nereálnost postav, protože ruku na srdce, Griffin je až moc dokonalý v tom, jak se k Lučinu problému staví a vztah doktor – pacientka zase více než nadstandardní. Ale víte co? Sama jsem to řekla: zpětně. Při čtení mi ani jedno z toho nepřišlo na mysl a nijak mě to nevyrušovalo, takže nevidím důvod, aby to mělo mít vliv na moje hodnocení. Takže: je to čtivé, je to romantické, je to dojemné a paradoxně, i když místy bolavé, je to stejně pohlazení po duši. Rozhodně doporučuju. A tomu pytlík bonbonů (Luca říkala, že lékořice je fajn, a já to podepisuju) a balíček kapesníků.

aljoska83
27.01.2024 3 z 5

Dobrá pohádka pro dospělé. Kniha by se mi víc líbila, kdyby u těch dopisů zůstali déle.

Zuzanka45
24.01.2024 5 z 5

Romantická, vtipná, čtivá, smutná, bolavá, dojemná a nádherná kniha. Obě hlavní postavy mi byly od začátku sympatické a já si je okamžitě oblíbila! Kniha mě okamžitě vtáhla do děje a až do poslední strany jsem ji hltala. Luca a Griffin byli oba úplně rozdílní a i tak to díky své lásce k tomu druhému zvládli. U knihy jsem se nasmála a u epilogu brečela.

Ráčkajda
20.01.2024 5 z 5

Ano je to nepravděpodobná a reálnému životu na hony vzdálená slaďárna....ale právě proto je to tak čtivé, že se nikdy nic takového nemůže stát, přestože bychom chtěli. Krásná romantická jednohubka, přečteno raz dva.

Lucie.285
03.12.2023 5 z 5

Duo autorek mě opět nezklamalo. Jedná se o krásnou romantickou knihu. Máme zde Luku a Griffina, kteří si od dětství dopisují, jenže během dospívání si Luka projde těžkým traumatem a přestane Griffinovi odepisovat. O 8 let později jsou znovu v kontaktu. Z Griffina se stala hudební hvězda a z Luky spisovatelka, která se straní lidí. Příběh měl všechno, co mám ráda a jedná se o příjemnou oddechovku, epilog krásný.

Senza Jenka
15.09.2023 3 z 5

Zamilovat se na základě dopisů je pitomost - také ten přechod jejich obsahu na explicitně sexuální mi přišel dost rychlý. V reálu by jim navíc hrozilo, že jeden druhému nebudou vonět, nebo se spolu nebudou cítit dobře - na tuhle částečně chemickou hádanku vám inkoust na papíře nikdy odpověď nedá.
Ale tady to fungovat musí, protože TOHLE JE čistokrevná ČERVENÁ. Slaďááárna. Celkem průhledný průběh. A konec je úplný doják.

P3_tis
29.08.2023 4 z 5

Krásná kniha s dojemným koncem.

Maky1505
27.04.2023 5 z 5

Nádherná knížka pro ty, kteří bojují s úzkostí, doporučuji přečíst.

alisie
27.04.2023 4 z 5

Kniha mě hodně chytla a konec rozbrečel. Asi hormonové vypětí, moje. Jednoduchá romantika.

PepkazDepka
17.04.2023 5 z 5

Pekná kniha, aj keď trošku mimo reality, taký dokonalý Griffin pravdepodobne nikde na svete neexistuje a tiež sa mi nezdá doktor, ktorý robí veľmi nad rámec svojich povinností. Každopádne mi to nevadilo a čítala sa kniha rovnako dobre ako všetky ostatné, ktoré skm od autorského dua čitala. :)

Anor505
10.04.2023 3 z 5

Chtěla jsem si přečíst nějakou romantickou oddechovku a tady mě nalákala anotace. Příběhy o přátelství, které se změní na něco víc mám ráda a nápad s dopisy se mi líbil.
Začátek byl hodně slibný, jenže pak to začalo váznout, nevím čím to bylo, ale kniha mě nebavila. Možná mi nesedl překlad, některá slova byla volena hodně zvláštně a celou situaci to pak shodilo, že nevyzněla tak jak asi měla. Nejspíš i proto mi hlavní hrdinové často lezli na nervy. Z celé knihy mě nakonec bavil nejvíc doktor a Hortenzie.

Kytiii
28.03.2023 4 z 5

Skvělé oddechové čtení. Začala jsem číst včera večer a už se kromě krátkého spánku neodtrhla. Vůbec nevadí, že tenhle pan Božský v realitě neexistuje, do pohádek prostě princové patří :-)

Gracinka
13.03.2023 4 z 5

První polovina knížky se mi moc líbila, ta druhá, kde se pořád dohadovali, zda spolu zvládnou být nebo ne, ta už tak zábavná nebyla.
Každopádně Griffin je velký sympaťák.

Radka1727
11.03.2023 4 z 5

Autorky opět nezklamaly, mělo to všechno co tenhle žánr má mít... a možní i víc psychologického podtextu a sociálních témat. Griff byl naprosto dokonalý, doktor ornitolog to zajímavě zlehčoval a Luca překonala sama sebe.....

JitkaKola
22.02.2023 4 z 5

Kniha me naprosto pohltila a i po docteni nepustila. Mam chut se do ni pustit znovu. Uzasny pocin a vrele doporucuju.

LucieVero
18.02.2023 5 z 5

Moje první kniha od těchto autorek a musím říct že to byla pecka. Moc se mi líbilo jak se Griffin snažil aby Luca překonala svoji nemoc.A hlavně doktor byl super.

katerina4564
17.02.2023 3 z 5

Kniha mě zaujala jakmile jsem zjistila, že hlavní hrdinka Luca trpí agorafobií. Je to pěkný zmetek, který dokáže ztížit lidem život a jelikož jsem si sama tímto prošla, tak to pro mne byla jasná volba číst dál a dál… Postava doktora-ornitologa knihu opravdu krásně ,,rozstřelila“ a vynutila několikrát úsměv na rtech. Samotný počátek příběhu by nebyl problém, překousla jsem domácího mazlíčka-prase, dokonce vývoj situace postavený na dopisech s kamarádem z dětství se mi zdál jako fajnový nápad, stejně tak i situace kvůli které Luca trpí agorafobií, ale po odkrytí Griffinova života a propletení s Lucou prostě ne. Pokud tento příběh chtěla autorka stavět na dívce s agorafobií, měla ubrat na komplikovanosti hlavní postavy. Všechny ty věci nešli vzájemně dohromady a samozřejmě závěr příběhu šlo předpokládat. Nápad na příběh dobrý, ale propracovanost a komplikovanost špatná.

Fidibus
23.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Luca si kdysi dost osobně dopisovala se stejně starým klukem. Teď je z něj slavný muzikant s hitem "Luca" a z ní dívka, která se léčí po traumatickém zážitku, při němž jí zemřela milovaná kamarádka. A pak jí přijde dopis od něj. Za pomoci doktora, velice sympatické a vtipné postavy (je ornitolog a bere ji spíš jako dceru), se vydají za ním. Stále mezi nimi je něco víc, dokáží ale spolu vztah udržet?
Není to jen červená knihovna, je tam i hodně psychologie, zamyšlení... Obdivuji obě autorky za hledání a zpracování takových témat.
PS A domácím mazlíčkem je prase :-), i když ptáci vítězí - jak udržet doktora na místě? Sehnat ptáky...