Hrabě Monte Cristo. Kniha první (dvousvazkové vydání)

Hrabě Monte Cristo. Kniha první (dvousvazkové vydání) https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111462/bmid_hrabe-monte-cristo-i-dil-vDn-111462.png 5 20 3

První svazek obsahuje 1.-3. díl. Příběh námořníka Edmonda Dantese, který je díky podlému udání trojice mužů uvězněn v pevnosti If. Od svého spoluvězně se dozví o pokladu, který je ukryt na ostrově. Edmondovi se podaří uprchnout z vězení a dostává se na ostrov, kde je ukrytý poklad.

Literatura světová Romány Historie
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Le Comte de Monte-Cristo , 1844


více info...

Přidat komentář

Michalka98
30.12.2022 5 z 5

Hrabě Monte Cristo není kniha. Je to veledílo. Jedno z nejslavnějších děl francouzské literatury. Příběh zrady, pomsty, zmaru, ale také přátelství, lásky a naděje. Monument světové literatury. Viděla jsem mnoho adaptací (moje nejoblíbenější je ta s Gérardem Depardieu - i díky tomu konci), ale ke knize jsem se dostala až letos. Hraběte Monte Crista nepřečtete naráz. Musíte mu dát čas - stejně jako dal Edmond Dantès čas přípravě své pomsty. Tento příběh nelze přečíst, je nutné jej prožít. Odměnou vám bude čtenářský zážitek, na který nezpomenete.

danny_21
08.11.2021 5 z 5

Kdo by neznal klasický slavný dobrodružno-dramatický příběh hrabětě Monte Christa, jako by nežil. Láska, zrada pletichy, rafinovaná pomsta která chutná nejlépe servírovaná za studena. Sága o nespravedlivém uvěznění, přerodu prostého mladíka ve vypočítavého a vzdělaného aristokrata a důmyslné pomstě nad svými někdejšími protivníky na které se nabalí i další obětí z řad všech tří rodů. Autor se vyhnul i očekávanému finále, takže za mě mimořádná kvality a jedno těch klasických děl, které nestárne - 90 %.


Politre
30.07.2021 5 z 5

Jedno z těch monumentálních děl světové literatury, které by si měl přečíst opravdu každý, o cestě pomsty Edmonda Dantese, kdy úprk z pevnosti If je jen pouhým začátkem. Četl jsem nádherné velkoformátové vydání z roku 1975 rozdělené do dvou svazků od MF s nádhernými ilustracemi od manželů Bromových, které celé vyprávění podtrhují. Nezapomenutelný zážitek od krále dobrodružných románů, který nestárne ani po téměř 200 letech.

Kniha Hrabě Monte Cristo. Kniha první (dvousvazkové vydání) je v

Právě čtených1x
Přečtených23x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce34x
Chystám se číst3x