Tajemství hotelu Winterhouse

Tajemství hotelu Winterhouse https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426171/bmid_tajemstvi-hotelu-winterhouse-SiC-426171.jpg 5 109 18

Hotel Winterhouse série

< 2. díl >

Alžběta se vrací zpět do hotelu Winterhouse a společně s Freddym se tentokrát pokusí přijít na kloub případu tajemného hosta a jeho magické knihy, jíž se kdysi chtěla zmocnit Gracella. Zatímco se věnují pátrání, neujdou pozornosti nové obyvatelky hotelu, která se možná pokouší oživit zlý přízrak. Čas je neúprosný a Alžběta s Freddym budou muset použít všechen svůj důvtip, aby vyřešili záhadu hotelu Winterhouse!... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CPress
Originální název:

The Secrets of Winterhouse , 2018


více info...

Přidat komentář

EliBla
12.01.2024 5 z 5

Kniha se četla jedním dechem. I když je to dětská kniha, tak mě zápletka zaujala. Těšila jsem se na závěrečné rozuzlení.

Sandalkar
28.12.2022 4 z 5

Tady me trochu prudilo, ze zase...Gracella. Zapletka pruhledna (dobre, je mi 30 a ctu knihu pro 6-12let, ale...ani deti nejsou trubky). Presto se cetlo velmi dobre a flurscheny, zimni atmosfera a Alzbeta musi dostat alespon 4 hvezdicky.


Inugoya
09.12.2022 4 z 5

Dvojka pokračuje na stejné vlně jako předchozí díl, s tím rozdílem, že je tak nějak víc předvídatelná.
Uhodla jsem hádanku o amuletu, i klíčový předmět třetího dílu.

Přesto to stále zůstává milým a chyrým čtením s krásnými ilustracemi.

Jsem zvědavá na velké finále :)

zuzi1162
16.02.2022 5 z 5

Trochu jednodussi oproti jednicce, ale i tak chytlave. Chystam se na dalsi. Ctu to detem pred spanim a strasne me stve, kdyz usinaji a ja nemuzu cist dal.

Josh
20.01.2022 3 z 5

V porovnání s prvním příběhem je tento méně rozvláčný, charakter postav víceméně neměnný. Tentokrát autor jako příčinu pro záhadu zvolil nedostatek času místo nezájem s někým mluvit. Hlavní hrdinka je méně otravná, ale stejně strká nos do všeho a když už s ní dědeček, majitel hotelu mluví, tak z toho vzejde její další zvědavost. Děti budou s hrdinkou vše prožívat, ale jako dospělák si nemyslím, že je to až tak ukázkové pro výchovu. Velká písmena a tíha (váha) knihy zůstaly, grafika - líbivá jen obálka:o) Uvidíme co nabídne poslední 3. díl.

AlissaM1
26.07.2021 3 z 5

Není to vůbec špatně napsané, jen tomu něco chybí. Líbily se mi víc postavy v tomto díle, ale přijde mi to dost předvídatelné. Škoda, že se autor alespoň trochu nevěnuje popisům, protože tak by to dostalo ještě o něco víc tajemnou atmosféru, která mi v takové knize vyloženě chybí. Obzvláště pak tehdy, když děj příběhu zasadíte do starého hotelu, který má nejedno tajemství. Přijde mi, že tahle stránka věci je hodně odbitá. Třeba když se Alžběta ocitne na starém hřbitově... Tam se to krásně dalo rozvést, pohrát si s tím ale bylo to odbito na pár stránkách. Škoda, že předvídatelnosti, protože od začátku víte, co a jak... Jinak je to pěkně napsáno a věřím, že ti mladší si knihu užijí víc než já.

veru1367
04.04.2021 4 z 5

Druhý díl mi přišel o něco horší než první. Bylo to prakticky stejné, nic nového.
Ale přesto se mi knížka velice líbila.

Cernakocka09
07.02.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila víc než první díl, asi proto, že tam bylo více záhad než minule. Pustila jsem spolu s Alžbětou a Freddym ale trochu mě děsila paní Vesperová, hlavně to že se zjevila na místě kde byste to nečekali.

Aileena
19.01.2021 3 z 5

První díl mi přišel zajímavější, druhý se mi zdál v podstatě jako lehce pozměněná jednička, v zásadě nic závratně nového.
Stále mám ten samý problém, zejména v naprosto zbytečném opakování jmen dvacetkrát na straně. Autor nezná zájmena? Když se baví dvě osoby, tak přeci nemusím ob řádek připomínat, kdo mluví? Při čtení nahlas mi to nešlo ani přes pusu a úspěšně jsem jméno vynechávala - nic se nestalo a znělo to lépe.
Jedenáctileté dceři se prý stále líbilo, ale na trojku dle jejích slov nemá teď náladu - takže taková bomba to asi také nebyla. Ovšem v záplavě literatury pro děti (trochu odrostlejší), mnohdy pochybné kvality je příběh pravděpodobně stále jeden z lepších kousků.

Fany09
09.12.2020 3 z 5

Kniha se mi líbila.

Dela90
06.10.2020 5 z 5

Úžasná kniha plná napětí, magie, dobrodružství. Druhý díl se mi líbil snad více než první. Rozhodně doporučuju a těším se na další díl.

Pastelkačte
08.06.2020 5 z 5

Skvělá kniha jsem ráda že ji mám doma. Mám první i druhý díl každý dvakrát přečtený :D

happy-smile
31.05.2020 4 z 5

Druhý díl dosahuje stejné kvality jako první. A tak příznici Winterhouseu neváhejte a račte znovu vstoupit do tohoto kouzelného hotelu. Opět se zde vyskytne několik záhadných údalostí a budou mít s minulý dílem společného více, než by člověk čekal. Jsem zvědavá, jestli ještě vyjdou nějaké další díly. Příběhy jsou velice milé a ráda bych Alžbětu a Freddyho ještě někdy navštívila.

Orange8knihomol
29.03.2020 5 z 5

Nádherný příběh plný magie, přátelství, rodinné lásky a hlavně dobrodružství! Knížka se četla jedním dechem a rozhodně v ničem nezaostávala za svou předchůdkyní (1. dílem). Myslím, že takový příběh by si měl přečíst každý bez ohledu na věk, jelikož se jedná o mistrovské dílo (dle mého úsudku). Právě jsem Tajemství hotelu Winterhouse dočetla a musím říct, že se ve mně sehrává přímo bouře pocitů (na jednu stranu jsem samozřejmě ráda za další přečtenou knihu, ale také jsem smutná při pomyšlení, že tak krásný příběh mám již ,,za sebou" a že si bohužel musím počkat na pokračování...). Z mé strany bez velkého rozmýšlení na 100% DOPORUČUJI úplně všem!

Cibulka11
07.03.2020 5 z 5

První díl nasadil laťku hodně vysoko a jsem ráda, že ten druhý nezklamal, ale dokonce byl lepší. Tuhle sérii jsem si zamilovala a v mé knihovně patří mezi špičku. Nikdy jsem se tak netěšila na další díl (už aby byl).

IvetKl
03.03.2020 5 z 5

Dlouho jsem se tak netěšila na druhý díl jako na tento. A taky tak dlouho se mi nestalo, že jsem z druhého dílu nebyla zklamaná, ba jsem byla opět nadšená! Kéž by i více autorů psalo takto krásné knihy pro dospělé!

sadlo
02.02.2020

Ačkoli jsem dávno dospělá, ráda sáhnu po dětských knihách, stále se snažím sledovat knižní tvorbu jak pro dospělé, tak pro děti a mládež.
První díl se četl lehce, poutavě, tak jsem spokojena, že druhý svazek je stejně čtivý.

Ivuska.09
16.01.2020 5 z 5

Já jsem si tuhle sérii prostě zamilovala, takže se snad ani nemůže stát, že by se mi některý z dalších dílů nelíbil. Jednička byla možná o fous lepší, ale pořád se opravdu hodně těším na další pokračování. Pokud v sobě stále máte duši dítěte a máte rádi různé záhady, tak rozhodně doporučuji.

Štítky knihy

Vánoce pro děti tajemství hádanky zima

Autorovy další knížky

Ben Guterson
americká
2019  90%Hotel Winterhouse
2020  91%Tajemství hotelu Winterhouse
2020  90%Záhada hotelu Winterhouse
2022  80%Einsteinovi z Vista Point

Kniha Tajemství hotelu Winterhouse je v

Právě čtených2x
Přečtených153x
Čtenářské výzvě29x
Doporučených16x
Knihotéce94x
Chystám se číst33x
Chci si koupit16x
dalších seznamech1x