Hotel Winterhouse

Hotel Winterhouse https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408334/bmid_hotel-winterhouse-P6Z-408334.jpg 5 200 50

Hotel Winterhouse série

1. díl >

Osiřelá Elizabeth žije s tetou a strýcem, kteří ji jednoho dne pošlou do hotelu Winterhouse. Brzy po příjezdu Alžběta zjistí, že je hotel zahalen tajemstvím i kouzly. V obrovské knihovně objeví magickou knihu a postupně si uvědomuje, že je s hotelem nějak spojená. Rozlušti hádanky, anagramy i složité rébusy a pomoz jí prolomit hotelové prokletí a vyřešit tajuplnou záhadu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , CPress
Originální název:

Winterhouse , 2018


více info...

Přidat komentář

marketa3815
10.03.2024 4 z 5

Četla naše devítiletá dcera, do strany 100 se nudila, protože to byl jen obyčejný příběh obyčejné holky, která si dělá zápisky. Pak se to prý začalo pomalu rozjíždět. Takže nakonec je celkem spokojená, ale další díly už si v knihovně nepůjčí. Rozhodně nešlo o knížku, od které by se nemohla odtrhnout, spíš se do čtení nutila, že prý dá knížce ještě šanci.

lucakuca
25.01.2024 4 z 5

Je to pecka, která hodně frčí u dětí.
Nedalo mi spát, proč je tahle kniha věčně zamluvená a půjčená... Až přišel čas, kdy jsem si ji uloupila pro sebe a pane jo! Napínavé čtení, plné přátelství, intrik, nebezpečí a úžasného rozuzlení!
Čtivé, větší pismena, odstavce, šifry, obrázky, krátké kapitoly... Ta kniha se čte sama...


koppy
10.12.2023 5 z 5

Jsem naprosto unešena. Knihu jsem půjčila dceři (11) v knihovně, protože mi podle anotací přišla zajímavá. Chtěla jsem původně zkusit přečíst jen pár stránek a předat, ale nešlo se odtrhnout. Jednak příběh ladí krásně s předvánočním časem, ale také je to skvělá kombinace napětí, dobrodružství, tajemství. Bavily mě slovní hříčky, šifry, líbily se mi občasné ilustrace. Je to sice kniha prvotně pro mládež, ale neurazí ani dospěláka. Čte se rychle, dobře, vše krásně plyne, takže nikoho nemusí odradit tloušťka knihy. Těším se na 2. díl.

EliBla
28.11.2023 5 z 5

Knihu jsem darovala neteři s tím, že si ji půjčím a přečtu. Těšila jsem se na to, jaké záhady se v ní budou luštit. Příběh mě nadchl. Byla jsem zvědavá, jak vše dopadne. Určitě ji doporučuji k přečtení. Já se těším na další díl.

veveropysk
03.03.2023 5 z 5

Za mně moje nejoblíbenější kniha četla jsem ji už asi třikrát. Poprvé když jsem ji objevila v knihovně ve 3. třídě a nedávno jsem si ji vypůjčila znovu.
Ps: s podobností u Herryho Pottera nesouhlasím, ale to je jen můj názor.

Elulilinka1
30.12.2022 5 z 5

Čtení téhle knížky jsem si opravdu užívala, má skvělou atmosféru!

Sandalkar
28.12.2022 5 z 5

Ze se tady ve svych 30 budu rozplyvat nad dobrodruznou knizkou pro deti 6-12 let...ehmm.

Ale je to vazne supr cteni! A ty ilustrace...ach.

Inugoya
07.12.2022 4 z 5

Čtivá i pro dospělého, nenáročného čtenáře, který nevyžaduje propracované psychologické profily postav a je velkorysý k některým nelogičnostem.

Příběh osiřelé jedenáctileté dívky, která se nečekaně ocitne v hotelu, kde prožije svoje dosud nejlepší Vánoce, obsahuje prvky tajemna, napětí, hororu a magie.

Kniha je plná slovních žebříků a přesmyček (klobouk dolů před překladatelkou), šifer a podivností. Hotel a jeho okolí představují kouzelné prostředí, které ve vás budí touhu to místo navštívit osobně (kdyby ovšem existovalo).

Líbily se mi i ilustrace.

Jsem zvědavá na pokračování :)

JaLenka
05.12.2022 5 z 5

Za mě (z pohledu dospělého čtenáře) super obsah i forma, čtivé, zajímavé, zábavné. S HP bych to nesrovnávala, spojitost je podle mě čistě náhodná :) Dceři (8) se také líbilo.

Bustedka
26.09.2022 4 z 5

Hotel Winterhouse je kniha pro mládež. Ale s tak nádhernou obálkou, že jsem věděla, že si to musím přečíst.

Kniha je plná slovních žebříků a přesmyček. Kouzelného prostředí a podivných postav. Bavila jsem se, jen nejsem zrovna fanoušek nadpřirozen, takže bych víc ocenila, kdyby se všechno tak nějak vysvětlilo fyzikálními zákony. Ale nevadí.

Mimochodem, v některých recenzích se dočtete, že je to jak na motivy HP. Není. Jediná spojitost je, že 11ti letá Alžběta je sirotek a stejně jako Harry žije se svou tetou a strýcem. Tím to končí. HP je samozřejmě vystavěný mnohem lépe, ale Hotel se mi vlastně líbil mnohem víc.

Poznámka 2: v anotaci se píše "rozlušti hádanky, anagramy i složité rébusy a pomoz jí prolomit hotelové prokletí" - jen doplním, že vy jako čtenář nic neluštíte, dovedla bych si představit větší zapojení čtenáře.

oblakaknih
20.08.2022 5 z 5

Hotel Winterhouse je dětská knížka, kterou bych doporučila i jako dárek, ale musím upozornit, že pokud do knížky nakouknete, budete jako dárek muset koupit další!
Námětem mi kniha hodně připomíná Harryho Pottera. Sledujeme zde Alžbětu, kterou její teta a strýc pošlou na vánoční svátky do Winterhousu. Ta zde samozřejmě neobjevuje jen krásy hotelu, ale také jeho tajemství.
Postavy si okamžitě zamilujete a budete zvědaví, jak to s nimi vlastně dopadne.
I ty vedlejší postavy zde mají své místo, což v knihách vždy ocením.
Díky velkým písmenům se kniha čte sama, stránky jen ubíhají pod rukama a vy tak můžete být naplno ponořeni do příběhu. Navíc text doplňují nádherné ilustrace.
Příběh je sice pro děti, ale má v sobě určité napětí, které mě vrátilo do mých dětských let a já jsem si to upřímně užívala!
Byla jsem překvapená, okouzlená a nejvíc zklamaná, že nemůžu s Alžbětou usednout ke snídani a procházet s ní knihovnou.
Jako odpočinkové čtení rozhodně doporučuji! Nejlepší by nejspíš bylo knihu číst v zimě, aby se na vás atmosféra přenesla stoprocentně.

Elena_Dark
04.07.2022 4 z 5

Tuhle knihu jsem si vzala jako takovou oddechovou, a ona svůj účel úplně skvěle splnila. K studeným, zimním večerům, kdy na obloze tančí ledové vločky, je kniha ideální. Příběh byl dobře promyšlený, zápletka se objevila...Jak říkám, je to takové spíše oddechové.

LaBobule
09.02.2022 5 z 5

Ikdyz uz davno nejsem cilova skupina, kniha se mi stejne libila. Byla ctiva, pro mladsi ctrnare uctite napinava. Obsahuje krasne ilustrace.

Josh
20.01.2022 3 z 5

Dětem se příběh bude líbit určitě, bude pro ně napínavý svými záhadami, velká písmena nebudou vadit, na rozdíl od tíhy (váhy) knihy. Jako dospělák nesdílím tak pochvalné recenze. Dá se to přečíst, ale nic se nestane, když vám knihu povypráví děti:o)) Spíše otravnost než zvědavost hlavní hrdinky, divné a zdlouhavé - něco se začne dít až od strany 190, tajemství a závěr naopak až moc zrychlený.

Co mi dost vadilo je „přehlížení“ základního nastavení charakteru postav. Fakt, že v důsledku spolu navzájem nemluví je pak pochopitelný, když vám dojde, že se to hodilo autorovi do zápletky. Děti tenhle fakt jistě nepostřehnou. Grafika se mi nelíbí, jen obálka. Co však nelze vytknout je atmosféra, v hotelu i kolem. Je to kouzelné místo, bez ohledu na věk.

Šebestová3
17.01.2022 5 z 5

I když už jsem věkově daleko za cílovkou, tohle mě moc bavilo a těším se na druhej díl!

Jaehyun
19.06.2021 3 z 5

Kniha byla pěkná ale na můj vkus zbytečně zdlouhavá a předvídatelná.

veru1367
04.04.2021 5 z 5

Kniha se mi hodně líbila. Mám ráda postavu Alžbětu, která je knihomolka, má ráda hádanky a rébusy. Těšila jsem se, co vymyslí.

Cernakocka09
07.02.2021 4 z 5

Kniha se mi líbila a hlavně to, že je Alžběta přesně jako já, knihomolka a má ráda hádanky, rébusy a všechny možné skládanka a podobně. Knihu jsem přímo hltala a trvalo mi max. dva dny než jsem ji dočetla.

AdelBr
04.02.2021

Jedna z mojich nejoblibenejsich knih

Fany09
09.12.2020 3 z 5

Knoha se mi líbila, ale ze začátku byla trochu zdlouhavá.