Traja spáči

Traja spáči https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371435/bmid_traja-spaci-EB1-371435.jpg 4 44 4

Blue Sargentová konečne našla priateľov, ktorým môže veriť, a partiu, do ktorej zapadne. Stalo sa totiž, čo by jej ani vo sne nenapadlo - Havraní chlapci, takí vzdialení jej bežnému života, ju prijali medzi seba a neuveriteľné veci, čo pri pátraní po tajomnom waleskom kráľovi Glendowerovi zažili, ich ešte viac zblížili. Problém však je, že keď nájdete to, po čom ste túžili, môže sa stať, že to veľmi rýchlo stratíte. Lebo: Priatelia sa dopúšťajú zrady. Matky miznú. Víziám sa nedá veriť. A hlavne, vo svete, kde nemožné sa stáva skutočným, nie je isté vôbec nič.... celý text

Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Blue Lily, Lily Blue , 2014


více info...

Přidat komentář

Knihomollla
24.03.2021 5 z 5

Mám pocit, že čím dál v této sérii postupuji, tím víc mi roste k srdci. Je to neuvěřitelný příběh s neuvěřitelnou a šíleně propracovanou dějovou linkou. Všem moc doporučuji.

DracoMalfoy
25.03.2019 4 z 5

Zase výborná kniha, ale pokud ji srovnám s předchozími díly, byla nejspíš nejslabší. Autorka píše nádherně, ty citáty by si člověk tisknul, ale prostředek knihy je pro mě vždy méně záživný.


SBH
10.06.2018 5 z 5

Jedna z nejlepších knih mého života a opravdu domyšlená série. Příběh se posouvá, charaktery postav vyvíjejí, nechybí napětí, smutek i skvělé vtipné momenty. Nejvíc se mi líbí hloubka přátelství hlavních hrdinů. Jsem v pokušení tvrdit, že tak bezpodmínečné přátelství je vzácnější než láska. Ze všech postav mám nejraději Adama. Jeho startovní čára byla nespravedlivě posunuta o hodně vzad oproti ostatním. Přes vnitřní běsy tu ztrátu dokázal dohnat a stát se více než platným členem týmu.
Zápletky komplikující nalezení waleského krále byly logické a mnohdy s překvapivým vyústěním (podstata zla v Jessieho jeskyni např.).
Takže (pro mě) jediná závada nesouvisející ani s autorkou, ani s nakladatelstvím Slovart, kterému tímto vzdávám hold a dík za to, že ve vydávání pokračuje, na rozdíl od nejmenovaného českého nakladatelství, a to sice slovenština. V každém odstavci jsem narazila na slovíčko, které jsem neznala, a google překladač bohužel také ne. Poetika úžasných metafor, hlubokých myšlenek a vtipů tím dostávala poněkud na frak.
Každopádně s napětím očekávám závěrečný díl.

kklepkaa
05.03.2018 5 z 5

Tohle je jedna z mých TOP sérií. Miluju všechny havraní chlapce, především Ganseyho ♥. Ty okamžiky s Blue byly.... aghfeeeeelijfied :-) Ronan byl prostě Ronan... ten kluk mě fakt baví. Adam mě pořád štve, i když už asi o něco méně. A Noaha je stále zatraceně málo. Bylo tam několik naprosto dokonalých okamžiků a já se už nemůžu dočkat posledního dílu.

Autorovy další knížky

Maggie Stiefvater
americká, 1981
2010  79%Mrazení
2014  82%Osudný polibek
2013  86%Ve znamení Štíra
2011  82%Váhání
2011  82%Splynutí

Kniha Traja spáči je v

Přečtených59x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce97x
Chystám se číst47x
Chci si koupit23x
dalších seznamech1x