Chlapec, který přestal plakat

Chlapec, který přestal plakat https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223049/mid_chlapec-ktery-prestal-plakat-U9N-223049.jpg 4 122 28

Hagfors série

< 2. díl

Celé městečko ovládá strach ze žháře... a nikdo z obyvatel netuší, kdy se sám ocitne na černé listině a stane se obětí. Jedno je jisté – žhář už si vybral svou příští oběť a systematicky plánuje další útok... V malém městečku Hagfors panuje horký srpen. V místní redakci deníku Värmlandsbladet právě nastala okurková sezóna. Není o čem psát, a tak reportérka Magdalena Hanssonová má spoustu času na přemýšlení. Stýská se jí po synu Nilsovi, který zrovna tráví prázdniny se svým otcem, a také jí chybí přítel Petter, jenž je na dovolené se svými dcerami. Poklidnou noc malého městečka náhle protnou blesky a následně zvuk sirén hasičských vozů, jedoucích k hořícímu domu. Všechny, včetně Magdaleny, nastalá situace probudí z letargie. Hasiči však svůj zápas s ohněm prohrávají - dům lehne popelem a krátce na to, majitelka domu podlehne těžkým zraněním. Zpočátku vše nasvědčuje tomu, že dům byl zasažen bleskem, ale podrobnější vyšetřování odhalí krutou pravdu: požár byl založen úmyslně. Hagforský policejní tým zahájí vyšetřování, avšak zanedlouho další dům zachvátí požár. Teď už je jasné, že policisté mají co do činění se žhářem, ovšem nemají žádné vodítko, kterého by se mohli chytit... Je třeba rychle začít jednat, než bude pozdě. Panují totiž obavy, že žhář už má v hledáčku další oběť…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Galatea
Originální název:

Pojken som slutade gråta , 2013


více info...

Přidat komentář

myrna0868
28.10.2023 4 z 5

Po knize Dívka se sněhem ve vlasech, která byla skvělá, jsem sáhla i po další. Dávám jí o hvězdu méně.

bigben
16.09.2021 4 z 5

Po první knížce od této autorky jsem sáhla i po druhé, a byla spokojená.


ennlady
29.05.2021 3 z 5

Během čtení jsem několikrát změnila názor. Po prvním začtení jsem byla docela nadšená, vůbec mi nevadily osobní příběhy jednotlivých postav, alespoň jsem si osvěžila paměť po Dívce se sněhem ve vlasech. Pak už to začalo být místy zdlouhavé, k závěru se to vylepšilo a nabralo spád. Vraha jsem jako většina hádala až ke konci. Ale celkově jsem celkem spokojená, něco mezi 3 a 4 *, dávám 3, protože nemám ráda novináře a jejich metody.

LenkaGonn
09.05.2020 3 z 5

Pro mě byla kniha velice pomalá. Bylo tam hned několik postav, které vyprávěli a nebylo to nějak zvlášť oddělené, takže jsem se ztrácela než jsem si ta jména zapamatovala. Konec byl lehce napínavý. Pachatel byl odhalen na konci a rozhodně jsem ho neodhalila. První kniha o žhářství a i za to hvězdička nahoru. Bohužel to není autorka, která bude mít místi v mé knihovně.

martineden
24.02.2020 2 z 5

Je to čtivé, ale je to nadraka, když vás tak vytáčí hlavní hrdinka. A to mě teda fest!

SimonaP
12.11.2019 3 z 5

Kniha byla taková rozvláčná, postrádala napětí. Ale číst se dala. Vraha jsem začala tušit až před koncem knihy.

JitkaHambi
16.10.2019 3 z 5

Nic moc.Předchozi kniha byla teda mnohem, mnohem lepsi.Tahle byla zdlouhava, chvilema nudna.Přečteno a ihned zapomenuto.

Mickey103
16.05.2019 3 z 5

Docela nuda, závěr o něco lepší a asi bych to všechno smrskla do 50 stránkové knihy.

Janík511
30.03.2019

Po prvním dílu, který nebyl špatný jsem si hned přečetla druhý. Po přečtení musím říci, že nedosahoval úrovně prvního dílu. Konec zápletky byl celkem nečekaný, ani náznak téměř do konce, kdo by to mohl být. Jako odpočinková četba nenáročné a pohodové.

Johhanka79
27.03.2019 4 z 5

Tak smutné! Tak smutné! Tak pravdivé. Nedávám pět hvězd. Proč? Příliš nevyřčených a otevřených "věcí"... Ale jsou další díly já vím...Přesto krásná kniha, nad kterou se nejednu zamyslíte! Upřímně tuto knihu doporučuji!!!

katka.oo
20.01.2019 3 z 5

Nebylo to špatné, kniha je čtivá, ale i tak se mi první díl líbil více. Tady se více řeší vztahy a méně se vyšetřuje. Nicméně pokud bude pokračování tak si ho přečtu, zajímalo by mě co bude dál.

PetraBery
28.12.2018 3 z 5

Reportérka Magdalena je i ve volném pokračování prvního příběhu nápomocná policii při vyšetřování případu – tentokrát zapálených domů. Četlo se mi to dobře, pachatel mě i napadl, ale zmátly mě hovory u psychologa, takže jsem ho postupem četby vyloučila. Ne tak dobré jako první kniha, ale i tak čtivé, takže 3,5 hvězdy.

MishelleBlack
16.06.2018 3 z 5

První detektivka, kterou jsem po dlouhé době četla. Ze začátku se mi moc nelíbila, ale od poloviny jsem se nějak chytla. Moc se mi líbily pasáže psané "z pohledu" pachatele. Až do odhalení jsem si ani netipla dobře, kdo by to mohl být. Téma žhářství mi přišlo zajímavé a kupodivu rozhodujícím aspektem při výběru knihy. I tak mě příběh moc neoslnil. Sice oceňuji střídaní pohledu mezi několika postavami a jakési okénka do jejich života, které knihu oživili, ale celkově na mě autorka moc dojem neudělala. Neřekla bych, že je to knížka špatná, ale kdybych ji chtěla zhltnout během jednoho odpoledne, asi by rychle omrzela.

SilvieSisinka
15.05.2018 4 z 5

Oddechová detektivka,žádná krvavá jatka.Prostě vypnout a relaxovat.První kniha od spisovatelky mě bavila trošku více.

NADEI
21.02.2018 4 z 5

Byla to má první kniha od Ninni Schulman a určitě se podívám po další. Pěkně se mi četla, byla to taková odpočinkovější krimi se sympatickými postavami.

Martink@
09.02.2018 3 z 5

Asi jako u předchozí knihy od této autorky, se mi styl psaní zdá poněkud "jednoduchý". Beru to jako velice nenáročné čtení. Nedomyšlené linky děje ve vyšetřování člověka fakt zarážejí a to nejsem žádný odborník. :)
Spoiler: Hlavní hrdinka Magdalena, která celou knihu řeší své těhotenství, je stále stejně nevyzrálá, nerozhodná a její uvažování mě prostě nebaví. Knihu jako celek hodnotím jako průměr, neurazí-nenadchne.

medlovice
19.06.2017 5 z 5

Kniha klidně mohla mít 125 stran. Zbytek je omáčka ve které se dozvíme , že Magdalena to nedostala .Petra má syna v pubertě a spoustu jiných starostí jiných detektivů a novinářů. Jenže bez té omáčky by to nebylo ono. Kdo je žhář bylo velmi překvapivé, Ještě jsem zjistila, že ve Švédsku mají Coop i Lídl a dokonce je tam vedro. Zase o něco moudřejší a nemusím ani vstát z křesla.

Calibra
23.05.2017 4 z 5

Ze začátku jsem si říkala, že je tato kniha lepší než první díl, ale nakonec nechávám stejný počet hvězd. Je pěkne, že se autorka tak široce věnuje osobnímu životu hrdinů, ale já už chtěla vědět kdo a proč to udělal! Nicméně, kniha se četla dobře a pokud u nás vyjde další díl, ráda si ho přečtu.

klokan.1905
25.04.2017 5 z 5

Chlapec, který přestal plakat...
Novinářka Magdalena Hanssonová a její okurková sezóna v malém švédském městečku Hagfors... Poklidnou noc malého městečka náhle protnou blesky a následně zvuk sirén hasičských vozů, jedoucích k hořícímu domu. Hasiči však svůj zápas s ohněm prohrávají, dům lehne popelem a majitelka domu při tomto uhoří... Následným vyšetřováním policisté zjišťují, že požár byl založen úmyslně... Pár dní poté dochází k dalšímu požáru domu a k dalším úmrtím...
Mně se líbí i pohled na policisty - obyčejní lidé a jejich starosti... Policistka Petra Willanderová, nebo policista Christer Berglund... Problémy novinářky Magdaleny Hanssonové...
Při čtení této knížky se nudit určitě nebudete... Za mě 90 %, tedy 4,5*... Ninni Schulman tímto putuje mezi mé oblíbené autory... ;-)

hlina
12.03.2017 3 z 5

Po prvním díle jsem se těšila na druhý, ale z toho už jsem tak nadšená nebyla.
Zaujala mě zajímavá zápletka, ale měla jsem problém uvěřit mužským postavám. Mám pocit, že mají stále ženský mozek (a srdce) autorky).

Štítky knihy

severská krimi švédské detektivky

Autorovy další knížky

Ninni Schulman
švédská, 1972
2014  80%Dívka se sněhem ve vlasech
2014  77%Chlapec, který přestal plakat

Kniha Chlapec, který přestal plakat je v

Právě čtených1x
Přečtených163x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených5x
Knihotéce157x
Chystám se číst97x
Chci si koupit16x