Gordon ve válce

Gordon ve válce https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454425/bmid_gordon-ve-valce-zhv-454425.jpg 4 15 3

Batman Detective Comics série

< 9. díl

Býval to nejlepší gothamský policajt. Teď je z něj Temný rytíř. Jima Gordona nikdy nenapadlo, že se ocitne v kůži svého někdejšího spojence i protivníka a že převezme roli Batmana. Nyní, když je sám tváří pod maskou, zjišťuje, že riziko, které to obnáší, je mnohem větší, než si kdy myslel. Větší bude ale i odměna. Nyní se Gordon nemusí řídit předpisy a nařízeními platnými pro Gothamskou policii, a má tak sílu dořešit své staré případy, pomoct svým starým kamarádům a zaútočit přímo na nepřítele. Ale minulost se umí ozvat, a i když teď Jim zaujímá v boji proti zločinu jinou roli, duchové starých časů se hlásí o slovo. Mučedníci a magoři, mariňáci a magie, mordy a mely – pokud chce být Gordon strážcem Gothamu, musí se s nimi se všemi vypořádat… K týmu, který tvoří PETER J. TOMASI a FERNANDO PASARIN, se v deváté knize BATMAN: DETECTIVE COMICS: GORDON VE VÁLCE přidala celá plejáda nejlepších komiksových tvůrců. Komiks je dalším milníkem legendy o novém Temném rytíři a vychází z batmanovské řady od SCOTTA SNYDERA a GREGA CAPULLA. Tento soubor obsahuje sešity DETECTIVE COMICS č. 48–52.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Gordon at War , 2016


více info...

Přidat komentář

fvalek
05.06.2022 5 z 5

Wow, po mé minulé kritice Gordona jako Batmana musím říct, že to bylo opravdu dobré a povedené. Hodně tomu pomohla i forma dvou uzavřených příběhů bez milionů bonusů a sešitových nicneříkajících příběhů. Ono co si budeme povídat, velkou roli hraje to, že je to napsané tak, že v jistých ohledech ani nevíme, jestli je Batman Gordon nebo Wayne (tedy my to víme, ale jako že se jejich chování zrovna moc neliší).

Ze dvou příběhů mě asi víc bavil první, doba bronzová, který byl hodně zajímavý a do jisté míry mystický. Navíc je to klasiská detektivka, kde se objevuje velmi milá patoložka, stopy krve, pátrání, mapy apod. To mě bavilo hodně, škoda je, že příběh nedošel až do úplného finále, které pachatel plánoval, protože by mě zajímalo, jak to dopadne, ale je mi jasné, že tady je to tajemno vyvolané schválně. Ale i bez téhle tečky, která by jistě vystačila na samostatné číslo, to byl moc dobře vystavěný příběh.

Druhá příběh byl taková parodie na Mumii, jak tam vtipně říkají, a odhaluje Gordonovu minulost, která taky není úplně nezajímavá. Opět se tu mísí detektivní práce s mystickou rovinou a jakousi temnou magií, která Batmanovi vždycky sluší a příjemně ho obohatí. Přesto už je příběh takový lehce ohraný a nic moc nového jsem v něm nenašel. Ale příjemné počtení to bylo, to ano.

Celá tahle série je zatížená tím, že se mísí s jinými čísly z New 52, takže to někdy může vypadat zmateně a zkratkovitě, ale v nějakém větším kontextu je to super doplňková série. Velká škoda je, že jak je u Detective Comics zvykem, že se padouši objevují epizodně a pak už se víceméně nikdy nevrátí. To je škoda hlavně v tom, že mnozí si ani neodbydou svou hlavní dějovou linku na více sešitů, ale někdy tam tak jako skočí a Batman je hned sejme. Plus je, že tahle série je opravdu temnější a dělá DC čest. Jako každá ne úplně navazující série má ale své světlejší i horší momenty. :)

Lenka.Vílka
27.04.2021 4 z 5

Co?!

Čekala jsem, že to bude opět hrozný a přišlo překvapení. Nebylo. Právě naopak, úvodní příběh mě bavil. Hodně moc.
Byla to klasická detektivní práce. A způsob aranžování mrtvol a celá ta stylizace byla dokonalá. Navíc krásně nakresleno, včetně vraha. To bylo vážně ujetý, ale zároveň fakt dobrý.

Druhý příběh byl dobrý hlavně kvůli zakomponování minulosti, protože hned na začátku někdo zabije starého kamaráda Jima. Bylo to dobré. Ale potom zase superoblek a šlo to do háje :D

Tenhle díl bych mohla nazvat průměrně dobrej. Zaujala mě hlavně jeho civilnost. A konečně mě Jim jako Batman bavil. Proč? Protože když odhodil oblek robota, vypadal...no, občas mi přišlo, že odkoukal pohyby od Daredevila. Ten feeling mě chytil několikrát :) a kdyby nebylo toho, aby bych se tolik nebavila. Leč klenotem to nazvat vážně nehodlám a ani nemůžu...

A těch posledních pár stran "obálek s dějem" bylo strašně fajn :)

Ano, mohu napsat, že jsem ráda, že mám sérii uzavřenou společně s tvůrci. Ale pokud bych si knihy kupovala, asi mlátim hlavou do zdi, co jsem to zase udělala za kravinu...protože obsahuje některé vážně dobré díly, ale...některé jsou prostě knižní odpad s nulovým přínosem, kde jde jenom o lacinou popkornovou zábavu a ještě špatně napsanou, kde jsem si chvíli připadala jako kdyby na poradě, jak půjde děj dál někdo řekl: "Pár dílů klidně pusťte, oni si to koupí kvůli sérii." :(


Norri
07.04.2021 3 z 5

Sice mě může hřát, že mám v knihovně kompletní sérii, ale jinak tento poslední díl hodnotím jako veskrze zbytečný. Gordon jako nový Batman mě bavil v Supertíze i v Krvi hrdinů, ale tady baví jen do té míry, aby se kniha dala dočíst. Ty příběhy nejsou úplně špatné, ale ničím neohromí. Hrdinou této knihy je pro mě detektiv Harvey Bullock, a to jenom proto, jak v prvním příběhu sype z rukávu znalosti z historie kosmonautiky. Potěšila mě také galerie alternativních obálek, která je na konci knihy poskládaná do jednoduchého vyprávění.

Štítky knihy

komiksové adaptace

Autorovy další knížky

Peter J. Tomasi
americká, 1967
2019  79%Temní rytíři
2017  74%Gothtopie
2021  85%Zrozen k zabíjení
2020  84%Gordon ve válce
2020  77%Krev hrdinů

Kniha Gordon ve válce je v

Přečtených17x
Knihotéce14x
Chystám se číst2x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x