Goon #9 - Pohroma jménem svědomí

Goon #9 - Pohroma jménem svědomí https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376419/bmid_goon-9-pohroma-jmenem-svedomi-R0v-376419.jpg 4 38 5

Goon série

< 9. díl

Všichni jsou seřazeni na bitevním poli, a to včetně démonického pana Trnky – zdá se, že bývalý mafiánský boss Labrazio není jediný, kdo vstal z mrtvých. A na Lonely Street se vrací další známá postava. Goon se opět setká se svou životní láskou, která mu přichází sdělit velké tajemství. Ale všechna osobní dramata musí ustoupit před velkým finále, k němuž Goonův příběh po celou dobu směřoval...... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

The Goon, Volume 9: Calamity of Conscience , 2009


více info...

Přidat komentář

Tomas@S
02.01.2024 4 z 5

Opět se jedná o neskutečnou ptákovinu. Ale je to vtipné a docela zábavné. Jen to celé nedává moc smysl. Ale o to tam fakt nejde. Spíš je potřeba rozdrtit pár zombíků.

3DD!3
28.06.2018 5 z 5

Tajemství, zničené trosky lásky a pomsta. Ta nesmí chybět. Powell vyhrotil konflikt s Labraziem do neuvěřitelných výšin. Páter je už vážně jenom přicmrdnávač, ale stále dokáže překvapit. Dvě Goonovi ženy se vrací, aby mu uštědřili poslední ránu a jemu to zničí duši.


Kapis
24.05.2018 5 z 5

Tak (aspoň za mě) ne Čínská čtvrť, ale až tato kniha konečně poslala Goona na vrchol a groteskní obludáriová mlátička se finálně změnila v temnou bažinu plnou krve a emocí. Myslím si, že když Powell začínal s Goonem, vůbec netušil, kam až to povede - ono je to asi stejné u všech tvůrčích procesů - a pomaličku budované pozadí jednotlivých postav, jejich postoje, motivace a povětšinou temná historie se tady spletly v jeden gordický uzel, který musel být rozseknut velice razantně. S napětím jsem otáčel každou stránku a i bez Rákosníčkovy mlhy bylo napětí přímo ke krájení. Strhující tempo ke konci gradovalo a autor své milované postavy vůbec nešetřil. Nelze než zatleskat a vyseknout Ericovi poklonu - už teď vyhlížím další díly.

Výjimečně mě nadchly i bonusy vzadu, protože těch pár "náhodných" černobílých stránek osvěžilo pár věcí, které proběhly v dílech, které jsem četl už před lety a tudíž pozapomínal - a v této knize dostaly konečně význam a vysvětlily se, když své nitky přidaly do toho již zmíněného uzlu. Vysvětlení autora k čb/barevné kresbě u mě rozšifrovalo poslední otazníky - a to proč byly první knihy kresleny detailněji, především úžasná pozadí, která jsou v dalších dílech méně precizní. Ale i tak jsem rád, že Goon vychází v barvě, kolorista odvádí neskutečně kvalitní práci.

Goone, jááá jsem s tebóóůů, neopustííím těěěě
počítéééj dyckýýý se mnoůůůů
bo jsem tvůůůj fánouuušééék

Jednoznačných 100%.

FireOfFilth
06.05.2018 5 z 5

První tři kapitoly taková poměrně klasika Goon. Pobavíme se zvláštním chováním bahňáka Charliho. Uvidíme tu děti jak si hrají s né úplně normálním pejskem, s kterým nejsou moc spokojení. A také budeme sledovat putování Krkavce, které bude mít důležitou dohru v této knize. Jinak Krkavce mám fakt rád, skvělá postava.
A pak přijde konec kapitoly 3, který nastartuje brutální jízdu v kapitole 4. Konec této knihy nebyl vůbec veselý, úplně soucítím s Goonem.

DennisMoore
12.04.2018 5 z 5

V devátém Goonovi uvidíte tu absolutně nejlepší ránu pěstí, jakou kdy v komiksu dostala mula. Vážně! A kromě toho se připravte na závěrečný epický souboj, na který dlouho čekáte. Se samopalem, cihlou, pařezem... Znáte to. Je to zase ukrutná sranda, ale i tentokrát vás smích občas prostě přejde. Bez toho by to už nebyl Goon.