Otrávené pírko

Otrávené pírko https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392450/bmid_otravene-pirko-NWK-392450.jpg 4 32 12

Gibson Vaughn série

< 2. díl

Gibson Vaughn má za sebou úspěšný souboj s politickým matadorem Benjaminem Lombardem, život mu však do cesty klade další nástrahy. Když se dozví, že soudce, který mu dal jako mladíkovi šanci na životní reparát, přišel o všechny peníze v obřím finančním podvodu řízeném spekulantem Charlesem Merrickem, který za něj sedí ve vězení, uvědomí si, že musí soudci splatit dluh. Pak se Merrick v jednom rozhovoru prořekne, že si zřejmě nějaké peníze ulil stranou, a Gibson se vydává po jejich stopě. Není však sám. Někteří se s ním v pátrání spojí, jiní s ním soupeří, kdo se k penězům dostane dřív. Začíná závod s časem – až pustí Merricka z vězení ven, nezůstane po něm nic. A to ještě Gibson netuší, že se musí postavit záhadě jménem Otrávené pírko, která jej může zahubit... nebo ještě něco mnohem horšího.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Poison feather , 2016


více info...

MartinProtschke
MartinProtschke
20.10.2023 4 z 5

I pokračování se mi líbilo, jen ten konec....Kdy bude další?

Artep25
Artep25
08.01.2023 3 z 5

První kniha se mi líbila víc Bylo to něco úplně jiného než jsem čekala a zklamalo mně to.Nejen že to bylo hodně přehnané, také chování Gibsona mi přišlo nelogické .


Ulala
Ulala
16.11.2022 3 z 5

Začátek se vyvíjel velmi dobře, čekala jsem dobré čtení, ale stejně jako můj předchůdce v komentářích, musím konstatovat, že konec se zvrhl. Nereálné, neuvěřitelné a zbrklé. Jako by autor chtěl rychle ukončit příběh a proto prolil spoustu krve a nechal své hrdiny zmizet. Nu což, alespoň půlka knihy byla zajímavá.

Merlin_CZ
Merlin_CZ
16.04.2022 4 z 5

začátek byl docela slibný, pak se to zvrhlo :)
krátký provaz se mi líbil víc, tohle nebylo špatné, ale kvalit prvního dílu to úplně nedosáhlo. Jen doufám, že tohle není poslední díl, protože by mě to docela naštvalo.

Hella
Hella
06.12.2021

Nehodnotím, nedokázala jsem se ani po 60 stranách začíst.

Janík511
Janík511
13.05.2021 3 z 5

Tentokrát se mi zápletka příliš nelíbila a konec byl jako přestřelka z doby gangů. Takhle by to opravdu nešlo. Příliš krátký provaz jsem si nadšeně užívala, za to tato kniha byla spíše zklamáním. Více jak *** dát nemůžu.

Kubina
Kubina
19.12.2020 3 z 5

Matthew FitzSimmons má cit pro akční scény a nejednoznačné charaktery. Dlouho to vypadalo, že "Otrávené pírko" překoná "Příliš krátký provaz", ale ten useknutý konec to zazdil. Jestli tohle nebude mít pokračování, tak se naštvu, haha...

Monns
Monns
22.06.2020 5 z 5

To vážně? Tenhle konec a žádný pokračování..?

konicekbily
konicekbily
17.09.2019 3 z 5

Pomalý rozjezd určený na seznamování potencionálních hlavních postav je pěkně napsaný, poněkud rozvleklá mezihra a morbidní závěr. S detektivkou to nemá moc společného - je to americký thriller. Připadá mi to na dobrý průměr.

gad
gad
07.04.2019 4 z 5

Gibsona opět dostihla jeho minulost. Dostává se nechtěně do víru událostí, které končí hodně otevřeně. Takže bude pokračování nebo si máme svůj závěr domyslet?
Zpočátku se příběh trochu vleče, ale po setkání s Leou se to trochu rozjede a závěr je masakr. Doslova. Mám-li porovnat s předchozím autorovým dílem, tak se mi "Provaz" asi líbil víc, ač tam byla politika a tu já k smrti nerad. Ale nechme se překvapit, bude-li čím.

1amu
1amu
27.03.2019 3 z 5

Domnívám se pořád, že jsem konzervativní typ čtenáře. Mám rád určitá stanovená pravidla - ta nesmí být porušovaná. Přečtená kniha je pravý opak, vše je postaveno na hlavu. Zkušení čtenáři znají pravidla pátera Ronalda Knoxe, tedy soubor, který poukazuje, co by v detektivce (která již zřejmě neexistuje-nyní máme thrillery) být nemělo.
V prvé řadě hromady mrtvol, a že jich tady je. Skoro to vypadá jako na běžícím pásu u Forda v Detroitu. Také by v knize neměl být Číňan. I ten zde je a ne v malé roli...
Ale co, byť konzervativní, tak přečtené stránky (393) toleruji. Byl to průměr, ale dalo se to číst.

biki
biki
31.01.2019 5 z 5

Na knihu jsem se moc těšila, snad proto byl můj dojem v první třetině knihy poněkud rozpačitý. Stavba příběhu je podobná jako v „provazu“ - autor postupně uvádí do děje jednotlivé postavy a seznamuje nás s událostmi, které dění v knize předcházejí, či jsou s ním nějakým způsobem spojeny. Připouštím, že jsem se touto částí prokousávala trochu obtížněji, taky se dost dlouho nic pořádného nedělo, ale stejně jako v předchozí knize to bylo pro další pochopení příběhu nezbytné. I zde je Gideon v příběhu osobně zainteresován, ale autor mu zde přisoudil nové dva společníky. V obou případech se jedná o osoby rozporuplné, nepříliš sympatické až protivné, ale nenechte se zmást, však oni se projeví … Postava podvodníka Merricka snad nemohla být vykreslena výstižněji, ovšem nutno přiznat, že na světové finanční i politické scéně má autor vzorů dost a dost. Provázanost a vzájemná závislost politických, vojenských a finančních zájmů i na té nejvyšší mezinárodní úrovni, to je opravdu hodně a hodně špinavá vysoká hra.
Od střední části knihy děj začíná nabírat na obrátkách, všichni zainteresovaní i všechny nitky se stahují do jednoho místa k závěrečnému akčnímu finále, které ovšem zdaleka nekončí jednoznačně. Kruci, jak dlouho budeme čekat na další díl?

Hodnocení dnes není úplně jednoduché – první část knihy lze označit až za trochu nudnou. Ale domnívám se, že druhá polovina včetně závěru to bohatě vynahradí.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány záhady americká literatura napětí krimi

Autorovy další knížky

Matthew FitzSimmons
americká, 1970
2017  79%Příliš krátký provaz
2019  72%Otrávené pírko

Kniha Otrávené pírko je v

Právě čtených1x
Přečtených41x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce81x
Chystám se číst32x
Chci si koupit12x