Posol smrti

Posol smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/168273/posol-smrti-168273.jpg 4 117 14

Legendárny agent Mossadu má po incidente na Lyonskej stanici v Paríži dve možnosti: buď do konca života neopustí Izrael, alebo prijme funkciu, po ktorej netúži. Jeho dilemu vyrieši smrť arabského profesora v Londýne súvisiaca s plánovaným útokom na symbol kresťanstva Vatikán. Stopy vedú k bývalému dôstojníkovi spravodajskej služby a k rozprávkovo bohatému vášnivému zberateľovi umeleckých diel. Keďže Američania z ekonomicko-politických dôvodov nemôžu zasiahnuť, Allon dostáva tretiu možnosť a podujíma sa na vysoko riskantnú úlohu preniknúť do najužšieho kruhu saudskoarabského miliardára za pomoci odvážnej kunsthistoričky Sary Bancrofrovej a strateného obrazu Vincenta van Gogha. Misia plná nečakaných nástrah ho z londýnskej umeleckej galérie zavedie do Karibiku, odtiaľ do Švajčiarska a napokon do Vatikánu, kde je ohrozený život hlavy katolíckej cirkvi a amerického prezidenta.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

The Messenger , 2006


více info...

Přidat komentář

PitoR
25.08.2023 5 z 5

Pomstiteľ!
Dore Gold: Kráľovstvo nenávisti: "Je len otázka času, kedy sa zjaví ďalší Usáma bin Ládin."

Šiesta kniha v poradí, v ktorej izraelský agent Gabriel Allon bojuje proti svetovému terorizmu. Tentokrát sú jeho protivníkmi dvaja vysoko postavení členovia skupiny, ktorá ma krytie zo Saudskej Arábie.

Laurent Murawiec: RAND Corporation: "Saudi sú aktívni na všetkých úrovniach reťazca teroru, od plánovačov k finančníkom, od veliteľov k radovým vojakom, od ideológov k roztlieskavačom."

Američania sa z toho, ako vždy, šikovne vykrútia a účasť na spoločnej izraelsko-americkej akcii taja, aby si náhodou nepohnevali mecenášov, keďže lacná nafta a doláre prúdia tým správnym smerom. Pokrytectvo toho najhrubšieho zrna, aj v reálnom živote. Pritom z oficiálnych vyhlásení druhej strany doslova mrazí...

Šejk Muhammad bin abd Al-Rahmán Al- Arífí: "Ovládneme Vatikán. Ovládneme Rím a zavedieme v ňom islam."

Opäť veľmi zaujímavý a napínavý dej, takže, rovnako ako pri predošlých piatich akciách Gabriela Allona, na mojej strane maximálna spokojnosť. Budem sa opakovať a rád - klobúk dole, pán SPISOVATEĽ!!!!! A už sa teším na siedmu knihu v poradí - Tajný agent.

P. S.: Ak by niekoho tento svet zaujímal ešte viac, Daniel Silva odporúča týchto autorov; Dore Gold, Laurent Murawiec, Gerald Posner, Derek Fell.

alkazemka
06.08.2023 4 z 5

Další Silvova již tradičně výborně napsaná špionážní detektivka, ve které však pro mě tentokrát něco malinko chybělo k tomu, aby mě zcela strhla a pohltila, jako jiné. Občas se mi to stane a to se pak vždy zamýšlím nad tím, jestli je to knihou, nebo mým aktuálním rozpoložením, náladou, tím co právě prožívám "live". Po hloubkové analýze jsem došla k závěru, že nevím, a že to je vlastně tak nějak jedno. Čili už teď se těším na další dramatické zápletky, které musí tajný agent Gabriel Allon, absolutní sympaťák se zraněnou duší a mnoha talenty, vyřešit.

"Milovala je, protože představovali ostrov zdravého rozumu obklopený mořem fanatismu a protože se obávala, že příboj dějin by je mohl jednoho dne smést a ona se chtěla stát, byť jen na okamžik, jejich součástí."


astroweb
23.06.2021 4 z 5

Skvělé, poutavé a zajímavé čtení, víc než napínavé scény mě zaujaly popisy mezinárodní politiky izraelsko arabské.

zdenaR
28.02.2020 4 z 5

Romány od autora jsem četla postupně jeden za druhým v průběhu asi jednoho roku.
Byly velmi čtivé, napínavé, bavily mě jednotlivé zápletky i hlavní hrdina.
Doporučuji kterýkoliv z nich, Silva prostě nezklame :-)))

konicekbily
01.12.2018 4 z 5

Fikce nastiňuje možnosti, jakými se možná ubírá a řídí současný svět. Kdyby jen málo z toho byla pravda, potom by střetávání mocných stále nabíralo na síle. A vůbec není jasné kam to povede.

PetrzOlomouce
25.08.2017 5 z 5

Po přečtení 6 knihy od autora je už děj trochu předvídatelný. Nicméně se to čte jedním dechem, napínavé a svěží. Určitě budu v sérii pokračovat.

albert19
14.01.2017 4 z 5

Četl jsem od něj první knihu a moc se mi líbila, tyto špionážní žánry mám rád, půjdu do další jeho knihy a uvidím.Doporučuju.

LMih
13.03.2016 odpad!

Výsmech špionážnym románom. Pán spisovateľ zavádza horšie ako mainstreamové médiá. Táto kniha je brak, totálna nuda o napätí môžte iba snívať. A chudera Sara keby vedela kto jej odpratal priateľa z tohto sveta, svoju zlosť by obrátila iným smerom. Jednoducho, táto kniha je napísaná iba na ovplyvňovanie slaboduchých ľudí. Ak sa chcete niečo dozvedieť o Dvojičkách, tak si prečítajte knihu nemeckého autora Gerharda Wisniewskeho Operace 9/11 Útok na planetu Země.

nafets4758
22.10.2015

sháním tuto knihu pro přítelkyni. Nevíte kde jí sehnat?

rengers
16.04.2015 4 z 5

Kromě pomalejšího začátku se mi knížka líbila. V knížce je krásně vykresleno, jak mocní lidé ovlivňují dění ve světě, nejúčinnější prostředek jsou peníze a tím související moc.

Bear Reader
21.12.2013 4 z 5

Pokud bych knihu měl hodnotit podle obsahu, viz nahoře, asi jsem četl něco jiného. Byla to první Silvova kniha, kterou jsem četl. Je vidět, že autor svět tajných služeb zná. Mossad je možná nejlepší tajná služba na světě a příběh je dobře napsaný, má spád a čtenáře provede půlkou světa. Navíc si zlehka rozšíří obzory o dílech starých mistrů. Jednou větou, knížka se mi líbila. Teď mám na stole "Anglického zabijáka" a tiše doufám, že nezklame.

Mako123123
01.08.2013 5 z 5

Veľmi pútavé, akčné,... aspoň tak mi to vtedy pripadalo a vzhladom nato že som (ako pozerám) tomu dal plný počet tak to zrejme skutočne bolo vynikajúce. :)

technik1965
04.06.2013 5 z 5

Všetky knihy od Silvu sú vynikajúce, kto má rád šionážne zápletky tak musí siahnúť po tomto spisovateľovi.

derminator
30.11.-0001 5 z 5

Jako všechny Silvovky naprosto senzační doporučuji přečíst je to napětí až do konce

Autorovy další knížky

Daniel Silva
americká, 1960
2003  86%Umění zabíjet
2005  89%Agent Mossadu
2001  89%Spící agent
2004  90%Smrt ve Vídni
2004  91%Zpovědník

Kniha Posol smrti je v

Přečtených166x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených8x
Knihotéce110x
Chystám se číst24x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x