Ocelový alchymista 3

Ocelový alchymista 3 https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374025/bmid_fullmetal-alchemist-3-ocelovy-alchy-XqM-374025.jpg 5 102 6

Fullmetal Alchemist série

< 3. díl >

Edward a Al se vrací domů, aby se zotavili po těžkém boji. To ovšem neznamená, že jejich pátrání po kameni mudrců končí – právě naopak. Za přispění majora Armstronga se Edward o tomto alchymistickém svatém grálu dozvídá i něco, co možná nikdy nechtěl vědět.

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Fullmetal Alchemist Vol. 3 (鋼の錬金術師) , 2002


více info...

Přidat komentář

ariannpHm
23.04.2024 4 z 5

Opět fajn manga. Nové postavy jsou fajn,je tu plno akce a dost odhalení. Dost povedený díl. 9/10

Lenka.Vílka
09.01.2024 5 z 5

K téhle manze jsem se vrátila po až moc dlouhém čase. Ale tu ujetou historku, jak došlo k tomu, že jsem se po letech vrátila k rozečtené a nedočtené sérii, si raději nechám pro sebe. Jako ne, vůbec mě neorosilo při myšlence na to, kolikátý díl vyšel ke konci roku 2023. Tak jsem si řekla, že budu pokračovat ve čtení. A jak to dopadlo? Teda kromě těhle keců, které nikoho nezajímají? Vlastně hodně příjemný návrat  :)

No, první dva díly jsem četla před pěti rokama. Jo, jo, takhle dlouho jsem na to zapomněla  :D  A psala jsem tam něco o tom, že je to na mě moc dětinské. Ale jelikož jsem teď o pět let starší, jaký je jiný důkaz, že mi měkne mozek, když napíšu: je to pecka, všechno! (Schválně jsem si totiž první dva díly přečetla znovu.)

Po událostech z minulého dílu je třeba trochu "servisu". A to bylo sice lehce dojemný, protože "návrat domů", ale na druhou stranu taky každému, kdo si už někdy koupil něco v Ikee, tak strašně povědomé. Jako ten pocit "to nevadí, tak nám po sestavení zbylo pár součástek, ale ani slovo, třeba se to nerozpadne".

("Ta nádherná vůně oleje, vrzání umělých svalů a skřípění ložisek...a navíc ještě ergonomické a překrásně vytvarované tělo...áách, ten automail je tak úžasná věc!"..."Ty stroje ti fakt lezou na mozek.")

Ale je čas vyrazit na cestu, jenže nepřátelé jsou krok před bratry. Ale není nic, co by bylo překážkou, když jeden narazí na knihomola, který si pamatuje každé slovo z každé knihy, kterou přečetl. Jo, v knihomolství je síla! Ale dát někomu po tlamě, je taky to správné umění.

Tohle se moc povedlo :)


knidopel
19.08.2023 4 z 5

Třetí díl nezklamal. Přinesl nové postavy, které jsou super, zejména babi Pinako a Winry. Dozvídáme se opět pár střípků z minulostí bratrů Elricových a zároveň se poodkrývá tajemství kamene mudrců. Za mě povedený díl.

sola_lupa
18.11.2018 5 z 5

Nejsem si úplně jistá, jestli to začíná být čím dál horší se mnou, protože jsem pomalu ale jistě na téhle sérii dost závislá, nebo je to sešit od sešitu čím dál tím lepší takovým způsobem, že si mě během těch pár dílů nenápadně opředla.

KillHurt
21.10.2018 4 z 5

Jeden díl zaměřený na vývoj postav a drobné pohrabání se v jejich historii. Klidnější, ale přesto zajímavý děj. V příštím sešitě očekávám pořádnou akci.

Fantasysvet
01.07.2018 5 z 5

Príbeh po prvých dvoch zväzkoch, ktoré síce neboli najhoršie, konečne začína dostávať tvar. A nielenže to, dozvedáme sa viac aj o minulosti bratov a zistíme ako funguje automail technológia. Objavia sa i kontúry niečoho väčšieho a temnejšieho. Príde aj na nejakú tú akciu v podobe súbojov. Hiromu Arakawa bravúrne ovláda prechod z emočných stránok k tým akčným, a to bez unáhleného skoku a využíva vedľajšie postavy nielen k vyplneniu niekoľkých prázdnych panelov. Príbeh je naozaj vybalansovaný na jednotku.

Akčné scény sú výborne nakreslené. Nestratíte sa v nich, ľahko si ich predstavíte a hlavne, sú vzrušujúce. Príde mi, že autorka je zručnejšia v kreslení interiérov, kým tie exteriéry sú stále podstatne chudobnejšie. Väčšina deja sa ale tentokrát odohráva v rôznych budovách alebo izbách, takže majorita panelov je bohatšia, čo je len dobre. Konečne manga vyvoláva pocit živšieho sveta ako predtým.

Odhalenie niekoľkých čriepkov minulosti bratov Elricových takmer hneď na začiatku tejto dlhej, až 27 zväzkovej, ságy je určite dobrým ťahom. Vďaka tomu sa zdajú čitateľom ľudskejší a nie sú to len ďalší superhrdinovia. Vnáša to taktiež viac logiky do ich správania a vieme sa s nimi lepšie stotožniť. Koniec mangy nás znovu necháva v napätí a môžeme tak horieť od nedočkavosti, kým vyjde ďalší zväzok. Malým bolestným je pre nás aspoň bonusová kapitola „Armádní slavnost“, ktorá prekypuje geniálnym armádnym dôvtipom. A za bonusom ešte jeden bonus, pretože... prečo vlastne nie?

Štítky knihy

komedie alchymie manga akční dobrodružství bratři

Autorovy další knížky

Hiromu Arakawa (p)
japonská, 1973
2017  90%Ocelový alchymista 1
2018  94%Ocelový alchymista 2
2018  93%Ocelový alchymista 3
2018  94%Ocelový alchymista 4
2018  92%Ocelový alchymista 5

Kniha Ocelový alchymista 3 je v

Přečtených148x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených14x
Knihotéce73x
Chystám se číst7x
Chci si koupit4x
dalších seznamech4x